kiedy mniej więcej boxy są rozpakowywane? chyba, że chce ktoś pozbyć się post tenebras lux, bo byłbym zainteresowany. btw czy to nie jest przypadkiem pierwsze wydanie dvd tego filmu na świecie?
To pierwsze wydanie tego filmu na świecie. Akurat jeśli chodzi o filmy festiwalowe to nic niezwykłego. Wiele filmów czeka latami na swoje wydanie, a tyle samo w ogóle nie zostaje wydanych. Np. Mama z 10 edycji NH nie została wydana do dzisiaj nawet w Rosji. A że u nas wydaje się zwycięzców w cyklu krótszym niż rok, to mamy przywilej mieć to szybko .
Jak ktoś, kto zwraca uwagę na jakość płytek (psubrat, Tomek?) już kupi box, prosiłbym o recenzję jakości tych dvd, w szczególności o informację, czy jest pod tym względem poprawa w stosunku do zeszłego roku (ja też jestem zainteresowany tylko pojedynczymi tytułami, więc i tak muszę poczekać parę miesięcy).
Ja niestety z przyczyn finansowych w tym roku musiałem odpuscic sobie zakup tego boxu wiec sie nie wypowiem w kwestii jakosci wydania. Tym bardziej, że zależy mi właściciwe na 3 filmach, więc poczekam do rozpakowania zestawu.