Film reżysera Delty od 29 kwietnia w kinach!

Co zobaczyłeś? Co polecasz? Co odradzasz? Dyskusje o filmach.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 29 kwi 11, 21:31

Łagodny potwór - projekt Frankenstein (10.ENH, Panorama) ulubieńca nowohoryzontowej publiczności, Kornela Mundruczó - reżysera Delty (8.ENH, konkurs), Joanny (5.ENH, konkurs) i Kilku pogodnych dni - 29 kwietnia wchodzi na ekrany polskich kin!

Moje filmy są metaforyczne. Zależy mi na tworzeniu możliwie najprostszych, wręcz naiwnych historii. To mój głos przeciwko wszechobecnej manipulacji: przede wszystkim w polityce, ale też w codziennym życiu. Manipulują nami oczywiście media, ale także system edukacji. Dlatego chcę - przy użyciu najprostszych środków - opowiedzieć o tym, jak żyjemy, jak działa nasz system społeczny, co z niego czerpiemy. Nie zależy mi jednak na byciu rozumianym przez wszystkich. (Gazeta na Horyzoncie, 30.07.2010)

:arrow: o filmie na stronie ENH >>>

:arrow: zwiastun >>>

(...) odważny, znakomity film, potwierdzający, że obok Rumunii to Węgry (stawiające właśnie na kino trudne, autorskie, odważne artystycznie i obyczajowo) są dziś miejscem, gdzie powstaje najciekawsza kinematografia w naszym regionie Europy. (Jakub Majmurek, Kino 2011, nr 4, s. 89)
Załączniki
Plakat.jpg
kadr1.jpg
kadr2.jpg
Ostatnio edytowano 14 maja 11, 8:43 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 maja 11, 17:30

21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021