Grzes napisał(a):A tak z ciekawości - to jest film L, G, B czy T? Intuicja podpowiada to pierwsze, ale może niesłusznie. W każdym razie w opisach fabuły na różnych takich imdb i innych filmwebach (tudzież na stronie festiwalu LGBT) ani słowa o jakimkolwiek związku tego filmu z jakimiś mniejszościami seksualnymi.
Jarosz napisał(a):Na odwrocie programu 5. LGBT Film Festivalu wydrukowano reklamę filmu Nasrine (I Am Nasrine) w reżyserii Tiny Gharavi, który ma być pokazywany od 9 maja 2014 w kinach studyjnych. Nie wiadomo tylko, kto będzie dystrybutorem - nikt się na razie nie przyznaje.
Widziałem to rok temu na 4. LGBT Film Festivalu - jak dla mnie średniak.
Querelle napisał(a):Jesienią do kin wejdzie Something Must Break (reż. Ester Martin Bergsmark) - laureat jednego z trzech Tygrysów MFF w Rotterdamie 2014! Bardzo cieszę się z tego zakupu (Tongariro), co ostatnio jest rzadkością... Polecam poprzedni film Bergsmarka - She Male Snails (Pojktanten).
Jarosz napisał(a):wcześniej te tytuły pojawią się z pewnością na Planete+ Doc):
Franciszek napisał(a):swoją drogą dlaczego filmy o tematyce religijnej wypuszczane są w środy?
Franciszek napisał(a):(no tylko dwa dni wcześniej Niebo istnieje... naprawdę; swoją drogą dlaczego filmy o tematyce religijnej wypuszczane są w środy?).
Jarosz napisał(a):Fundacja Magellan ma wprowadzić 24 kwietnia 2014 tajemniczy film o tytule Bella Mia. Nie wiem, co to - IMDb zawiera w swoich zasobach zeszłoroczny czeski dramat o takim tytule (tylko mający małe m w wyrazie mia) w reżyserii Martina Duby; może to to?
Jarosz napisał(a):I jeszcze nowość w katalogu Spectatora: dokument muzyczny Morgana Neville'a O krok od sławy (20 Feet from Stardom), daty polskiej premiery na razie brak.
Jarosz napisał(a):Z innych zmian: Snowpiercer już się po naszemu nie nazywa Przebiśnieg, tylko Snowpiercer: Arka przyszłości.
Jarosz napisał(a):Co do innych wieści - nie jest dobrze. UIP wycofało się z wprowadzenia do kin All Is Lost J.C. Chandora (pewnie dlatego, że Redford nie dostał nominacji do Oscara za swoją "oscarową rolę"; szczęściarze, którzy widzieli to na AFF...). A ponadto obsuwy: Eastern Boys Robina Campilla spadli na kwiecień 2014 (bez sprecyzowania, którego dnia; dystrybucja Tongariro Releasing), a Jak ojciec i syn Hirokazu Kore-edy na maj 2014 (jw.; dystrybucja Gutek Film).
Jarosz napisał(a):francuska komedia Raphaëla Frydmana N'importe Qui, którą dystrybutor zamierza wprowadzić pod jakże swojskim tytułem What the Fuck?
Jarosz napisał(a):Co do innych wieści - nie jest dobrze. UIP wycofało się z wprowadzenia do kin All Is Lost J.C. Chandora (pewnie dlatego, że Redford nie dostał nominacji do Oscara za swoją "oscarową rolę"; szczęściarze, którzy widzieli to na AFF...).
Powrót do O filmach na dużym i małym ekranie