Zagraniczne nowohoryzontowe dvd z napisami ang./pol.

Co zobaczyłeś? Co polecasz? Co odradzasz? Dyskusje o filmach.
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 10 sie 15, 12:46

Skoro kolega Mariusz wykorzystał te łamy do zareklamowania wydania dvd swojego konkursowego faworyta, czyli okropnej Błyskawicy, pomyślałem, że warto stworzyć wątek o ukazujących się za granicą w różnych niszowych wydawnictwach dvd/blu-rayach z nowohoryzontowymi filmami.

Pierwsza pozycja ode mnie:
We Francji ukazało się na początku tego roku dvd z najlepszym filmem zeszłorocznego konkursu (nic dziwnego, że w głosowaniu publiczności zajął ostatnie miejsce) - Owcą Gilles'a Deroo i Marianne Pistone. Tym razem (w odróżnieniu od Błyskawicy) nie ma polskich napisów, ale są angielskie:
http://www.shellac-altern.org/boutique/360
Link powyżej to link do sklepu internetowego wydawcy (kupić można też np. na francuskim amazonie), bo w ogóle zestaw filmów przez niego oferowanych jest bardzo interesujący dla nowohoryzontowego widza (warto mu się przyjrzeć). Zresztą Błyskawica to również ich wydawnictwo. Strona jest niestety chyba wyłącznie po francusku, ale najważniejsza informacja w przypadku poszczególnych filmów (czyli "sous-titres anglais/polonais") powinna być zrozumiała dla wszystkich.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 13 sie 15, 13:50

Wydanie obejmuje nie tylko rzeczony film ale również krótsze metraże. Czy już zapoznałeś się z nimi i możesz powiedzieć na ile są interesujące ?

Grzes

Na forum od:

Post 13 sie 15, 13:57

Na razie zamówiłem - nie miałem jeszcze w ręku.

Grzes

Na forum od:

Post 8 sty 16, 11:32

A w UK właśnie wychodzi box blurayów z cyfrowo odrestaurowanymi filmami Jacques'a Rivette'a z lat siedemdziesiątych i początku osiemdziesiątych, z obiema wersjami legendarnego ekranowego giganta Out 1 na czele:
http://www.arrowfilms.co.uk/the-jacques ... -go-round/

Powrót do O filmach na dużym i małym ekranie