Ile za DVD

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.

Czy gdyby SNH zdecydowało się na wydawanie płyt DVD z rzadkimi, ambitnymi produkcjami filmowymi w zamkniętej klubowej sprzedaży /bez insertów, wielkich sklepów/ i byłabyś/byłbyś zainteresowany taką subskrybcją to ile mog labyś/mógłbyś przeznaczyć na film

10 zł
3
5%
nie więcej niż 15 zł
7
13%
nie więcej niż 20 zł
9
16%
nie więcej niż 25 zł
20
36%
między 25 a 40 zł
16
29%

Liczba głosów : 55

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 14 gru 05, 17:52

Mam prośbę o wzięcie udziału w ankiecie.
Ostatnio edytowano 30 cze 06, 17:00 przez kg, łącznie edytowano 2 razy
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 15 gru 05, 13:18

Zaglosowalam na nie wiecej niz 25 ale w zasadzie moglabym i wiecej
W sumie to bardzo dobry pomysl, zwlaszcza, ze wiele z filmów, które mialy tworzyc cykl filmowy NH nie znalazlo sie potem w dystrybucji.
Moznaby tez sprzedawac pakiet filmów, które sie skladaja na cykl. Ja bym byla zainteresowana i to bardzo
MK

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 15 gru 05, 13:52

Ja mógłbym dać jakieś 40 złotych za sztukę. Mam zasadę, że filmy na DVD kupuję, jeśli cena oscyluje w okolicach 30 PLN (= dwa bilety do kina), ale za filmy nowohoryzontowe chętnie dam więcej.
No i popieram taką inicjatywę; gdyby doszła do skutku byłoby cudnie :)

stazzio

Na forum od:

Post 15 gru 05, 13:52

A czy to jakiś poważny projekt już jest, czy dopiero pierwsze przymiarki i badanie rynku?
Ostatnio edytowano 15 gru 05, 14:35 przez stazzio, łącznie edytowano 1 raz

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 gru 05, 13:55

ok widzę, że trzeba było dodać jeszcze jeden próg w ankiecie. Nie oznacza to bynajmniej, że chcemy więcej na tym zarabiać. Staramy się zbadać na jakie filmy /zakup licencji/ byłoby nas stać
ERA NOWE HORYZONTY

MK

Na forum od:

Post 15 gru 05, 13:58

25 zl to jednak bardzo malo za DVD
wlasciwie nie mam bladego pojecia ile kosztuja plyty w POlsce, ostatni raz kupowalam chyba cos z kina polskiego i kosztowalo okolo 30 w empiku i to chyba byla oferta.
MK

Peether

Na forum od:
24 paź 05, 12:07

Post 15 gru 05, 17:03

mógłbym dać nie więcej niż 20 złotych
to ze względu na fakt, że takie pudełeczko sobie później stoi na półce i się kurzy
jasne, że na dvd film może obejrzeć więcej osób - rodzina, znajomi ple ple ple
nic by się generalnie nie stało, jakby kosztowały trochę więcej
no ale już bym ich nie kupił
przynajmniej nie teraz
może za parę lat
cada dia se la traga mi corazon.....
mala vida......

asia

Na forum od:
1 lip 05, 7:06

Post 16 gru 05, 7:22

to zależy od warunków tej subskrypcji

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 20 gru 05, 10:00

Zawsze przecież można zróżnicować ceny w zależności od kosztów poniesianych przy wydaniu konkretnego filmu... każdy znalazłby coś dla siebie, po przystępnej dla siebie cenie :)

Jeśli o mnie chodzi to cena jednak jest ważna, ale są oczywiście filmy, za które byłabym skłonna zapłacić więcej niż za inne :)

dolores haze

Na forum od:
14 cze 05, 23:55

Post 29 gru 05, 3:35

ja bylbym naturalnie usatysfakcjonowany dvd za 25zl choc wydaje mi sie to nie realne - niestety nie kupuje dvd poza tymi z gazet. ale pewne tytuly na pewno chcialbym miec na polce. ciekawa jest granica 2 biletow do kina -- to dosyc racjonalny przelicznik jak dla mnie.
we can wipe you out
anytime

stazzio

Na forum od:

Post 31 gru 05, 23:29

dolores haze napisał(a):ja bylbym naturalnie usatysfakcjonowany dvd za 25zl choc wydaje mi sie to nie realne [...]

Moim zdaniem: całkiem realne. Jeśli nie we wszystkich sklepach, to - po pewnym czasie - na przecenach lub w promocjach (np. w MediaMarkt) oraz bezpośrednio u dystrybutorów. Dopiero co nabyłem killka filmów DVD w BestFilm (ceny od ok. 19 PLN wzwyż). No i są jeszczse internetowe aukcje. Na Allegro na przykład można często znaleźć ciekawe rzeczy za małe pieniądze.
Pozdrawiam noworocznie :)

harajuku_girl

Na forum od:
22 gru 05, 11:57

Post 1 sty 06, 4:18

Byłoby świetnie gdyby to doszło do skutku - zaznaczyłam 25-40 zeta, ale w sumie to zależy też od tego co ile by się takie dvd ukazywało.

straszny ludzik z lasu

Na forum od:
25 paź 05, 14:01

Post 4 sty 06, 17:19

genialny pomysł!

ja też kieruję się przy kupnie DVD zasadą dwóch biletów kinowych. Ale za klubowe wydawnictwa mógłbym przeboleć trzy ;)

filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 20 sty 06, 12:13

jak film jest dobry, to cena jest bez znaczenia. jak jest zły, nie chce go za darmo :roll:

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 26 sty 06, 14:15

Myślę, że 25-40 złotych to odpowiednia cena za dobry film , Wszystkim polecam Strefe Dobrych Cen w Media Markt, stazzio już o niej wspomniał, można tam złowić dobre filmy przeważnie za 19,99. np Ciemnoniebieski świat Sveraka, który wcześniej jak się nie myle kosztował 39,99 teraz zakupiłem za 19,99.
Prośba jak już pomysł przejdzie, a jestem całym sercem za, to proszę o jakiś ciekawe dodatki na tych DVD.

krzysiek

Post 27 sty 06, 14:22

kolekcja "blok konkursowy nowe horyzonty 2005" tytuł po 20zł - rewelacja! :)

harajuku_girl

Na forum od:

Post 16 lut 06, 20:30

A przepraszam czy można się już, i jeśli tak to kiedy, spodziewać tych dvd? ;]

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 06, 11:35

Pracujemy nad tym - pierwsza edycja będzie na pewno przed tegorocznym festiwalem
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 06, 0:40

Zgodnie z obietnicą mamy pierwszą propozycję.
Specjalna edycja dla posiadaczy karnetów i członków Klubu Filmowego Era Nowe Horyzonty / w tym celu powołanego/ 5 nowohoryzontowych filmów dostępnych tylko dla prenumeratorów którzy zapłacili za 5 filmów z góry. Edycja nie będzie dostępna w żadnym innym kanale sprzedaży. W skład pakietu wejdą: Tarnation – jako pierwszy, Gerry, Pieśni z drugiego piętra, Rosyjska Arka, Eureka. Tarnation będzie zapakowany w specjalne pudełko będące zbiorczym opakowaniem całej serii. Cena pakietu będzie ok 100 zł. Co sądzicie?
ERA NOWE HORYZONTY

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 17 mar 06, 9:55

przyzwoita cena, jak najbardziej zapisuje się na ten zestaw

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 17 mar 06, 11:07

Kupuję!
Co prawda mam już Rosyjską Arkę kupioną w Stanach, najwyżej komuś dam w prezencie.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

e.

Na forum od:

Post 17 mar 06, 12:24

Oferta ciekawa, ale przyznam, że wolałabym mieć choć minimalny wybór. W powyższym przypadku, podobnie jak Kubak, nie jestem zainteresowana kupnem Rosyjskiej arki - sądzę, że przy takiej formie sprzedaży takie sytuacje mogą być częste. Uważam, więc że lepszym rozwiązaniem byłoby na przykład zobowiązanie członków Klubu do kupna co najmniej czterech z pięciu filmów (zawsze to jakiś wybór ;)) lub nieco inna forma sprzedaży... na przykład: spożądzić szerszą ofertą - powiedzmy 15-20 tytułów (filmy nie muszą być dostępne na raz, można ustalić daty kiedy będzie można kupić jaki film) i zobowiązać klubowiczów do kupienia powiedzmy 10-15 płytek rocznie, jednej miesięcznie lub coś w tym stylu, dając im jednocześnie pełen wybór, które filmy chcą kupić i umożliwiając na przykład zakup dwóch egzemplarzy tego samego filmu.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 06, 12:32

Ciekawy pomysł. Nie mniej jednak dość trudny ze względu na ryzyko finansowe. Pamietaj, że nie chodzi tylko o tłoczenie /choć o też bo koszty podskakują kiedy zamawia się małą ilość i to z uzupełnianiem/ ale przede wszystkim trzeba zapłacić prawa właścicielom i to jest najbardziej istotny koszt. Nie możemy bez sporej inwestycji tworzyć biblioteki na wszelki wypadek. Za to trzeba zapłacić bez względu ile osób od nas to kupi. Ale pierwszy pomysł jest godny rozważenia np 6 propozycji z minimalną opcją 4. Na razie chcemy sprawdzić czy taka edycja ma sens. Jeżeli się przyjmie wprowadzimy następną i być może nieco szerszą ofertę.
ERA NOWE HORYZONTY

e.

Na forum od:

Post 17 mar 06, 14:11

Zawsze jest jeszcze taka opcja, że będziemy się deklarować dużo wcześniej czy chcemy dany film :)
To wiąże się z mniejszym ryzykiem z Państwa strony - zawsze przecież można zrezygnować z wydania mało popularnych filmów...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 06, 14:17

ok zatem przygotuję potencjalny spis i otworzę niebawem nowy temat gdzie będzie można wpisywac swoje propozycje i marzenia. Spróbujemy zebrać jak najwięcej danych. Ale na razie chcemy jednak spróbować z subskrypcją nowohoryzontową. Dodatkowo w ramach tego samego przedsięwzięcia /Klub Filmowy/ chcemy wydawać płyty z wydarzeniami specjalnymi i audio. Jeszcze przed festiwalem będzie DVD z zapisem koncertu Shibusashirazu Orchestra z 5. ENH
ERA NOWE HORYZONTY

peter

Na forum od:

Post 17 mar 06, 16:11

kg napisał(a):ok zatem przygotuję potencjalny spis i otworzę niebawem nowy temat gdzie będzie można wpisywac swoje propozycje i marzenia. Spróbujemy zebrać jak najwięcej danych. Ale na razie chcemy jednak spróbować z subskrypcją nowohoryzontową. Dodatkowo w ramach tego samego przedsięwzięcia /Klub Filmowy/ chcemy wydawać płyty z wydarzeniami specjalnymi i audio. Jeszcze przed festiwalem będzie DVD z zapisem koncertu Shibusashirazu Orchestra z 5. ENH

no na ten koncert już czekam !! oj jaka niespodzianka :-) hmm tylko proszę o rozsądną cenę :-)

harajuku_girl

Na forum od:

Post 17 mar 06, 21:26

Cena jest rewelacyjna, ale faktycznie przydałby się jakiś szerszy wybór. A no Shibusashirazu Orchestra DVD to bardzo bardzo miło :>:>:>

MK

Na forum od:

Post 17 mar 06, 22:28

Eureke juz mam, ale najwyzej obdaruje nia AK, nie jestem fanka Rosyjskiej arki, ale Tarnation i Piesni miec musze
A bedzie Process? Dla mnie najlepszy film na ubieglorocznym festiwalu
MK

eMWu

Na forum od:
25 paź 05, 23:33

Post 17 mar 06, 22:46

Bardzo ciekawa propozycja! Cena przyzwoita (w ankiecie właśnie zaznaczyłem opcję do 20 zł) choć przyznam że wydanie 100 zł naraz nawet za 5 świetnych filmów to dla mnie spory wydatek (ale jeszcze do przyjęcia). Popieram sugestie o możliwości kupna PRAWIE wszystkich filmów. Ta modyfikacja może zdecydować o powodzeniu całego przedsięwzięcia. Myślę że po prostu wówczas znacznie więcej osób zaprenumeruje filmy. Bardzo mi się podoba opcja wyboru Tarnation , Pieśni i Eureki. Trochę mniej cieszy mnie rosyjska arka i gerry, choć podobały mi się. Ja głosuję na Paradox Lake!!!

eMWu

Na forum od:

Post 17 mar 06, 23:02

oj teraz to się rozmarzyłem na temat filmów które chciałbym kupić :) Pozwolę sobie zaproponować jeszcze kilka tytułów, zdając sobie sprawę że chce za dużo;) Mam nadzieje że nie wchodzą w grę tylko filmy z konkursów. Oto moje typy: Tony Takitani, Three Extremes, Four Shades of Brown, The Time we killed, Dlaczego Pan R. oszalał i Opowiadanie. Poza tym równie bardzo popieram Tarnation (obowiązkowo!), Paradox Lake, Pieśni z drugiego piętra i Eurekę. W sumie nie obraziłbym się na Jedwabną opowieść,ale to pewnie wyszło albo wyjdzie w normalnej dystrybucji więc niech lepiej zostawi miejsce innemu filmowi:)Nie zmartwiłbym się gdyby wydano Palms albo The saddest music in the world albo Querelle albo Whiskey;) Dobra...już przestaję bo wymienie wszystkie filmy z ENH;)
Ostatnio edytowano 18 mar 06, 18:38 przez eMWu, łącznie edytowano 2 razy

eMWu

Na forum od:

Post 17 mar 06, 23:03

dorzucę jeszcze Pusty dom;)

Ellrof

Post 19 mar 06, 1:45

Tonego wziolbym od reki ;) O Pustym domie i sympathy for mr vengeance i a tale of two sisters nawet nie bede wspominal :)

MK

Na forum od:

Post 19 mar 06, 16:46

A moze zrobic liste np 10 filmów i kazdy móglby sobie dobrac z tego 5 filmów do tego pakietu.
I jeszcze jedno: moznaby tez zrobic pakiet zlozony z filmów rezyserów, którzy mieli swoje retrospektywy na poprzednich festiwalach (Pasolini, Jarman, Antonioni, Fassbinder). O ile mi wiadomo w Polsce nie wyszedl na DVD zaden z filmów Fassbindera. W Hiszpanii ( i podejrzewam, ze nie tylko) wydali pieknie odrestaurowanego Querelle na 2 plytach, to niezly pomysl
MK

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 19 mar 06, 17:17

kg napisał(a):Specjalna edycja dla posiadaczy karnetów i członków Klubu Filmowego Era Nowe Horyzonty / w tym celu powołanego/ 5 nowohoryzontowych filmów dostępnych tylko dla prenumeratorów którzy zapłacili za 5 filmów z góry. Edycja nie będzie dostępna w żadnym innym kanale sprzedaży.

Zacna idea! Chciałbym się jednak dowiedzieć, czym jest Klub Filmowy Era Nowe Horyzonty? Dopiero ma powstać, istnieje i jak sprytnym właściwie trzeba być, by stać się jego członkiem. Zastanawiam się też, czy promocja będzie dotyczyć wyłącznie tegorocznych karnetowiczów.
W kolekcji najchętniej zobaczyłbym "Tony Takitani" Ichikawy, doskonały i nieosiągalny "Dealer" (przypuszczalnie jestem odosobniony w zachwycie) Fliegaufa, czy któryś z filmów Tsai Ming-lianga. O! Mniej interesująco zapowiada się Sokurow i van Sant, dlatego możliwość wyboru własnej kolekcji (powiedzmy z puli wcześniej ustalonych 10 tytułów) wydaje się najrozsądniejsza. Cena jak najbardziej adekwatna.

eMWu

Na forum od:

Post 19 mar 06, 17:56

Ależ się cieszę że już 2 osoby poparły film "Tony Takitani"!!! Mnie zachwycił, ale w czasie i po festiwalu mało się o nim mówiło, więc myślałem że jest mało popularny:)

eMWu

Na forum od:

Post 19 mar 06, 17:57

MK napisał(a):I jeszcze jedno: moznaby tez zrobic pakiet zlozony z filmów rezyserów, którzy mieli swoje retrospektywy na poprzednich festiwalach (Pasolini, Jarman, Antonioni, Fassbinder).

Popieram!

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 19 mar 06, 23:11

Świetna wiadomość! "Gerry", "Pieśni...", "Tarnation", "Eureka" na dvd? Wspaniale!
Popieram propozycje MK odnośnie wydania "Pocessu" CS Leigh na dvd (także jestem zdania, że to najlepszy film ubiegłorocznej edycji festiwalu), jak i wybranych pozycji (choćby po jednej) Jarmana (zwłaszcza "Ogród"), Fassbindera, czy Pasoliniego.
Ostatnio edytowano 20 mar 06, 0:57 przez Querelle, łącznie edytowano 1 raz

peter

Na forum od:

Post 19 mar 06, 23:18

ja bym bardzo chciał mieć w kolekcji "20 palców" i "wziąć sobie żonę"

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 20 mar 06, 9:26

Chciałbym kupić ten pakiet,ale nie będę posiadaczem karnetu.Co muszę zrobić?Moje życzenie:filmy Tsai Ming Lianga.

MK

Na forum od:

Post 23 mar 06, 17:58

Moze cos jeszcze dodam do listy zyczen:
21 Palm i Joanna.
MK

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 mar 06, 18:32

roman napisał(a):Chciałbym kupić ten pakiet,ale nie będę posiadaczem karnetu.Co muszę zrobić?Moje życzenie:filmy Tsai Ming Lianga.

członkiem klubu będzie można zostać niekoniecznie kupując karnet. Już niedługo szczegóły!!!
ERA NOWE HORYZONTY

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 24 mar 06, 16:59

The Isle Kim Ki-duka, Process, Tony Takinaki,Three Extremes, filmy Tsai Ming Lianga,i może nie którzy się z dziwią Choroba tropikalna - to tak na początek

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 24 mar 06, 20:58

mp napisał(a):The Isle Kim Ki-duka, Process, Tony Takinaki,Three Extremes, filmy Tsai Ming Lianga,i może nie którzy się z dziwią Choroba tropikalna - to tak na początek

"Choroba tropikalna" jak najbardziej tak!!! Jak i poprzedni film Weerasethakula - "Skrajne żądze". Z kina Azji dodałbym "The Missing" Lee Kang-Shenga oraz cokolwiek Tsai Ming Lianga. Rozmarzyłem się....

MK

Na forum od:

Post 21 kwi 06, 12:08

mam nadzieje, ze bedzie tez sekcja dokumenty i eseje.
Mam trzy propozycje: Southern Comfort (Kate Davis), prosta historia (nawet przypomina klimatem film Lyncha, a tematyka troche Jego brata), która przez tydzien nie dawala mi spac.
- Harlan County, USA (Barbara Kopple) - Ogladajac Dogville zawsze mialam przed oczami ten film
- Lessons of darkness (Werner Herzog), chyba najbardziej niezwykly dokument o wojnie

A z filmów festiwalowych absolutnie niezbedne sa dla mnie twentynine Palms i Proccess
MK

eMWu

Na forum od:

Post 4 cze 06, 20:15

Panie Krzysztofie, uda się wydać wspomniane w tym wątku filmy na DVD przed festiwalem?

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 4 cze 06, 20:34

Nie liczyl bym na to. Do fetiwalu (przynajmniej wedlug zapowiedzi) ma byc wydany tylko Tarnation. A tutajplan wydawniczy Klubu Filmowego ENH. Miala tez ruszyc strona klubu (http://www.klub.nowehoryzonty.pl/), ale jeszcze nie dziala.

Gość

Post 5 cze 06, 10:45

Kupilam Sarabande na DVD (w Hiszpanii oczywiscie), moze by w Poolsce tez to wydac?

MK niezalogowana

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 5 cze 06, 10:49

MK, nie "Sarabandę" tylko "Sarabanda". Tak czy siak - dobry pomysł!
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 cze 06, 7:23

subskrypcja ruszy niebawem przed festiwalem. W pierwszej kolejności na sam festiwal będzie gotowy Tarnation. O Sarabandzie myslimy bardzo poważnie. MOże uda się nam ją wprowadzić do kin
ERA NOWE HORYZONTY

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 6 cze 06, 17:11

Zaznaczylam :nie więcej niż 25 zł!

oj tak tak...Tarnation...musze miec!!

Kurde musze w tym tyg. kupic ta nagrywarke Dvd:P bo tak to nie mam gdzie ogladac:P
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Następna strona

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu