Malga Kubiak napisał(a):Tym samym zapytuje dlaczego NH odrzuciły event / project / wydarzenie takiego kalibru we Wroclawiu jak LGBT Film Festival w 2015? Festiwal LGBT odniosl sukces wlasnie w NH Wroclaw w latach poprzednich. Nie rozumiem wyboru NH
Malga Kubiak napisał(a):okon, Festiwal LGBT byl kilka lat temu zaproszony przez NH do wspolpracy, i wlasnie tam odnosil wiekszy finansowy (sukces) niz w innych miastach. 2015 NH jednak odmowily uzyczenia kina a tym samym wspolpracy. a co do fatalnego line upu to nie wiem o czym mowisz i jak myslisz mozesz Imago Film wspomoc? pozdrawiam, malga
wks napisał(a):24 mar 15, 0:19: W tym roku edycja LGTB Film Festival ominęła KNH i nie trafiła do Wrocławia. Czy można liczyć na możliwość obejrzenia wybranych pozycji na wzór warszawskiej Prahy lub poznańskiej Muzy ?
aszeffel napisał(a):26 mar 15, 10:56: LGBT - odpowiedź jak zwykle "mierne zainteresowanie widzów"...
https://youtu.be/PSZxmZmBfnU
wks napisał(a):27 mar 15, 0:01: Trudno, chociaż na edycji 2013 frekwencja nie była mniejsza, niż na wielu przeglądach o innej tematyce, a zeszłoroczną edycję nie da się nazwać "reprezentatywna" z powodu wyboru wyłącznie dokumentów.
Malga Kubiak napisał(a):tym razem po polsku / Malga Kubiak, lubię głos Abel Ferrary, będę szczęśliwa gdy zobacz jego film Pasolini gdy przybedzie do "mojejgo" kina. Jednak nie pogodze się, że Festiwal Filmowy Nowe Horyzonty, MFF T-2015 T Mobile Nowe Horyzonty, ze nie zależało NH na dodaniu również do programumojego najnowszego filmu PPPasolini x 2, Erwin Leder (w roli głównej, i Alexi Carpentieri! Thomas Goersch, Borje Lundberg & Jessica Berntson, Estrella VI Rydman, Marta Konarzewska, Mirosław Kamiński, Strike Lucicki, Emily Kuhnke (przede wszystkim jako asystentka) i 88 pozostalych aktorek i aktorów. Na ten sam temat, Petrolio powieść i smierc a raczej morderstwo Pier Paolo Pasoliniego 1975. Operatorami filmowymi sa Kari Jantzen, Jarek Nalewajko, Malga Kubiak. Film zdobył nagrode z Tupilak Nordic Polar Bear 2015 wydana osobiście przez dyrektora Bill Schillera, i nagrodę publiczności na Festiwalu Filmowym LGBT od 2015 (pokazywany w 5 miastach, nie bez politycznego wydzwieku. Tym samym zapytuje dlaczego NH odrzuciły event / project / wydarzenie takiego kalibru we Wroclawiu jak LGBT Film Festival w 2015? Festiwal LGBT odniosl sukces wlasnie w NH Wroclaw w latach poprzednich. Nie rozumiem wyboru NH, i wciąż czekam lacznie z calym moim teamem, Malga Kubiak rezyser, editor, producent plus z dofinasowaniem ze strony Crowdculture.se, i Film Centrum Stockholm. https://www.youtube.com/watch?v=TmLJk9kQCGE
czesc glowna powyzej, a ponizej epilog
https://www.youtube.com/watch?v=sMBdq5OspaI
Malga Kubiak
Na forum od:
1 sie 15, 12:45
Użytkownik online
Post 2 sie 15, 18:05
Rozpiska z Festiwalu LGBT 2015 Polska, nagroda publicznosci.
PPPasolini - Epilog
Pier Paolo Pasolini - pisarz, poeta, reżyser, eseista, aktor. Homoseksualista, zamordowany 2 listopada 1975 roku. Sprawa morderstwa nigdy nie została do końca wyjaśniona. Jego marzeniem było przeprowadzić się do Maroka. Epilog jest realizacją tego marzenia, streszczeniem ostatniej powieści „Petrolio”, która wyszła pośmiertnie, a 70 stron zostało w noc morderstwa skradzionych i nigdy nie odzyskanych.
reż, scen: Malga Kubiak, obs: Erwin Leder, Alexi Carpentieri,Thomas Goersh, Jessica Berntson, Borje Lundberg, Malga Kubiak, Miro Kaminski, zdj: Kari Jantzen, Jarek Nalewajko, Malga Kubiak, 100', Polska/Szwecja 2015, dramat
Pier Paolo Pasolini - homosexual writer, poet, director, essayist and actor. Murdered on 2nd November, 1975. This case has been never solved. He wasdreaming about moving to Morocco. The Epilogue shows his dream, abstract of the last novel of Pasolini “Petrolio”which was published after his death. At the night of his murder, 70 pages ofthis book were stolen and have never been found.
zobacz zwiastun
a tu net link. http://www.lgbtfestival.pl/program-filmowy.html
PPPasolini
Obraz przedstawia ostatnie dni życia Pasoliniego, które spędził w Sztokholmie na zaproszenie Instytutu Kultury. Udzielał wywiadów, prezentował filmy w Szwedzkim Instytucie Filmowym. Mieszkał w Hotelu „Dyplomat” ze swoim partnerem Ninetto. 2 listopada o godzinie 1.30 w nocy został zamordowany.
reż, scen: Malga Kubiak, obs: Erwin Leder, Alexi Carpentieri, Thomas Goersh, Jessica Berntson, Borje Lundberg, Malga Kubiak, Miro Kaminski, zdj: Kari Jantzen, Jarek Nalewajko, Malga Kubiak, 156', Polska/Szwecja 2015, dramat
This film shows the last days of Pasolini’s life that he spent in Stockholm. Hewas invited to visit Cultural Institute and gave an interview in Swedish FilmInstitute. Together with his boyfriend Ninettothey they stayed in a hotel “Dyplomat”. Pasolini was murdered at 1.30 a.m. on 2nd November, 1975.
ENGLISH VERSION, FIRST VERSION, as the movie is also in English. Malga Kubiak , I like Abel Ferrara voice, I will be happy 2 see his Pasolini once it comes to my home quarters. However never I shall accept that New Horizons Film Festival 2015 MFF T-Mobile Nowe Horyzonty was not keen on adding also 2 the program my newest film PPPasolini x2, (with Erwin Leder in lead role, & Alexi Carpentieri Fans! Thomas Goersch, Borje Lundberg & Jessica Berntson, Estrella V-l Rydman, Marta Konarzewska, Miroslaw Kaminski, Strike Lucicki, Emily Kuhnke (foremost as assistant) & 88 others actresses & actors. On the same topic, Petrolio novel & Pier Paolo Pasolinideath 1975. Cameras Kari Jantzen, Jarek Nalewajko, that won awards from Tupilak Nordic Polar Bear 2015 issued personally by its director Bill Schiller, & audience award from LGBT Film Festival 2015 (screened in 5 cities, not without a political input. In the same I ask why NH rebuffed event of such caliber as LGBT Film Festival 2015? It had a very good appearance in previous years. I do not understand your choice, & I still await the clearance. Director Malga Kubiak & script & edit Malga Kubiak.
Malga Kubiak napisał(a):w porozumieniu z Andrzejem Slodkowskim zamieszczam jego dywagacje na temat mojego kina. Jest on oebcnie prawie wylacznym recenzentem moich filmow, ale nie narzekam. Widzial Game Girl (2006) ale zasnal i musi zobaczyc kolejny raz aby napisac cos. No i musimy znalezc duzy ekran, u Darii `Infanti obecnie z a goraco.
Querelle napisał(a):Malga Kubiak napisał(a):w porozumieniu z Andrzejem Slodkowskim zamieszczam jego dywagacje na temat mojego kina. Jest on oebcnie prawie wylacznym recenzentem moich filmow, ale nie narzekam. Widzial Game Girl (2006) ale zasnal i musi zobaczyc kolejny raz aby napisac cos. No i musimy znalezc duzy ekran, u Darii `Infanti obecnie z a goraco.
eliska napisał(a):W rezultacie zrobił się wątek o Maldze Kubiak a nie o filmie Pasolini![]()
.
Malga Kubiak napisał(a):Ah maniekh7 zapraszam, mozesz napisac o moim filmie np zle, widzial pan panie maniekh7 moj najnowszy film PPPasolini x2? pozdrawiamy, panna Malga Kubiak, i pan Andrzej Slodkowski.![]()
Querelle napisał(a):Może Tongariro wprowadzi do kin PPPasoliniego? A może premiera na outfilmie? Chciałem obejrzeć na LGBT Film Festival, ale nie wyrobiłem się na seans (katowicki).
Czy Federico García Lorca Czarna Rozpacz jest gdzieś dostępny? Chciałbym obejrzeć jeszcze raz.
Malga Kubiak napisał(a):Querelle napisał(a):Może Tongariro wprowadzi do kin PPPasoliniego? A może premiera na outfilmie? Chciałem obejrzeć na LGBT Film Festival, ale nie wyrobiłem się na seans (katowicki).
Czy Federico García Lorca Czarna Rozpacz jest gdzieś dostępny? Chciałbym obejrzeć jeszcze raz.
Querelle!! wielka radosc mi sprawiasz; dziekuje! cos sie pomysli, pozdrawiam, malga
korez napisał(a):Tez bym zobaczył ten film. Wiadomo, że regularna dystrybucja wymaga trochę zachodu i pieniędzy, ale internet... za opłatą w granicach zdrowego rozsądku... czemu nie? W tej chwili jestem na takim etapie kolekcjonerskim (brak już przestrzeni) jeśli chodzi o tradycyjne nośniki, że dokupuję wyłącznie arcydzieła które mnie interesują. On line z przyjemnością bym łyknął PPP
korez napisał(a):Proszę uważnie przeczytać list ode mnie. Pytam w nim zarówno o DVD, jak i możliwość zobaczenia filmu on line (ta opcja odpowiadałaby mi bardziej w przypadku PPP). Nie zamierzam uprawiać prywaty na forum NH. Obiecuję, nie drażnić już Pani swoimi wpisami w Pani wątku
Querelle napisał(a):Może Tongariro wprowadzi do kin PPPasoliniego? A może premiera na outfilmie? Chciałem obejrzeć na LGBT Film Festival, ale nie wyrobiłem się na seans (katowicki).
Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu