Wydarzenia ze świata filmu

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 24 cze 14, 22:30

Mam taką sprawę. Uwielbiam filmy, oglądać, czytać o nich, pisać o nich, ale ostatnio zdałem sobie sprawę, że jeśli chodzi o nowinki ze świata filmu, to jestem baaardzo do tyłu. Informacje typu kto jaki film kręci, z kim, za czyje pieniądze, etc. docierają do mnie zawsze bardzo późno. Dlatego chciałbym się zwrócić z pytaniem do Forumowiczów, czy macie jakieś szczególnie bogate źródła newsów filmowych, którymi moglibyście się ze mną podzielić, ażeby to moje doinformowanie mogło być większe?

PS
Akceptuję języki: polski, angielski, niemiecki i w ostateczności włoski!
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 24 cze 14, 22:38

Zawsze do dyspozycji jest jeszcze Google Translator :wink:

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 24 cze 14, 23:03

Nie chcę płakać nad tekstami tylko je czytać :D
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

gaegeagaegae

Post 25 cze 15, 18:13

Chyba nie ma innego tematu o nowohoryzontowych nowinkach, więc wrzucam tutaj:

- drugi sezon Małego Quinquina będzie nosić tytuł "Coin Coin et les echtra-terrestres"
- Carlos Reygadas w październiku zaczyna zdjęcia do filmu "Donde Nace la Vida (Where Life Is Born)" (ma być to historia kowboja)
- Apichatpong Weerasethakul planuje nakręcić sci-fi

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 1 lip 15, 23:29

Poza już wymienionymi miejscami w sieci polecam regularne odwiedzanie cineuropa.org jeśli chodzi o nowinki z kina europejskiego, flix.gr (w przypadku greckiego, ale ostatnio słabo aktualizują angielską wersje strony), strony internetowe Screen Daily, Hollywood Reporter, Variety i innych czasopism o tematyce filmowej. Przydatne są także newslettery krajowych Instytutów Filmowych (np. duński prężnie działa).

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu