Przegląd filmów Kena Loacha w DCF-ie

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 25 wrz 12, 21:57

Muszę przyznać, że pierwszy raz od dawna zaskoczył mnie pozytywnie pomysł repertuarowy w DCF-ie. W weekend 6-7 października 2012 w ramach Festiwalu Równości odbędzie się tam przegląd ośmiu filmów Kena Loacha, głównie tych nowszych, ale jest i jeden dokument z roku 1984. I, co ważne, parę z nich było do obejrzenia w Polsce tylko okazjonalnie. Dla mnie to świetna rozgrzewka przed postulowaną na kiedyś tam w przyszłości retrospektywą Loacha na NH, jeśli takowa kiedykolwiek się odbędzie :wink:

Więcej informacji tutaj: http://dcf.wroclaw.pl/wydarzenia/aktualnosci/818-przeglad-filmow-kena-loacha-na-festiwalu-rownosci

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 25 wrz 12, 22:43

Też jestem mile zaskoczony. Niech mi ktoś przypomni, a Route Irish w ogóle już było gdzieś w Polsce pokazywane?

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 26 wrz 12, 8:13

Grzes napisał(a):Też jestem mile zaskoczony. Niech mi ktoś przypomni, a Route Irish w ogóle już było gdzieś w Polsce pokazywane?

Na Transatlantyku w Poznaniu.

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 26 wrz 12, 13:07

"Route Irish" ogladalem ostatnio w Canal+ i w niczym nie przypomina dobrego Loacha, aczkolwiek jak na kino mainstreamowe (nie pasujace do Loacha) wygladało dość dobrze (tylko dlaczego Loach otrzymuje niejako z automatu wejscie do konkursu glownego w Cannes ?). Po "Szukajac Erica" tak sie jednak na nim zawiodłem, że z obawa bede ogladal kazdy nastepny film :)

Jarosz

Na forum od:

Post 26 wrz 12, 13:10

Uwielbiam Szukając Erica, mimo że kompletnie mnie nie obchodzi piłka nożna :)

Grzes

Na forum od:

Post 6 paź 12, 9:23

Ktoś się wybiera dziś na coś, co nie było i nie będzie w regularnej dystrybucji (Chleb i róże, Słodka szesnastka)? Jeśli tak, to proszę o informację, jaka jest jakość tych projekcji.

Jarosz

Na forum od:

Post 6 paź 12, 13:34

Ja idę dzisiaj na Chleb i róże, a jutro na trzy kolejne projekcje, niemniej dam wieczorem znać :)

Jarosz

Na forum od:

Post 6 paź 12, 19:22

Chleb i róże z celuloidu :)
Nie będę jednak opisywał horroru samej projekcji, bo kino wzięło to na klatę, wszystkich - trzech - widzów po seansie przeproszono i mamy w ramach rekompensaty darmowe wejście na inny seans :)
Najważniejsze, że ustalono przyczynę kłopotów, co daje nadzieję, iż jutrzejsze pokazy będą już bez takich "atrakcji".

PS Przeglądowi towarzyszy bardzo ładnie wydana, darmowa książeczka z opisami wszystkich ośmiu tytułów i dwoma tekstami o kinie Loacha!

Grzes

Na forum od:

Post 6 paź 12, 19:34

Z celuloidu powiadasz? To może jutro Route Irish też z celuloidu? :shock:

Jarosz

Na forum od:

Post 6 paź 12, 19:40

Zapytałem - część będzie z cyferek, część z celuloidów, ale nie wiem, które konkretnie tytuły z czego.

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu