Europejski Kongres Kultury we Wrocławiu: Funny Games EU

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 20 sie 11, 17:33

Informacje nt. Kongresu Kultury we Wrocławiu: Funny Games EU (8 - 11 września 2011, Dolnośląskie Centrum Filmowe) znajdziecie w nowo utworzonej zakładce menu strony NH:

:arrow: Kongres
Załączniki
FunnyGamesEU.jpg
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Gość

Post 23 sie 11, 20:05

Mam pytanie czy można w jakiś sposób zdobyć wejściówki/bilety na Funny games EU ? Są to w większości najlepsze filmy jakie widziałam w życiu, ale niestety z tego co wiem nie można już kupić karnetów.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 23 sie 11, 20:24

Heh, wejściówek na wszystkie te filmy nie było już 1 lipca (czyli w pierwszym dniu działania strony z rezerwacjami), kiedy próbowałem się zarejestrować na stronie kongresu. Na szczęście większość widziałem, a te nieliczne, których nie - złapię przy innej okazji, bo postanowiłem opuścić Wrocław w kongresowy weekend.

Mariza

Na forum od:
20 sie 07, 20:02

Post 26 sie 11, 21:28

Bardzo dziękuję Jaroszu :) Już sobie narobiłam nadziei jak pojawiło się ogłoszenie na forum, a tu niestety żadnej krzepiącej wiadomości. Też widziałam większość filmów, ale jest to chyba nieomal blok filmowy moich marzeń jeśli chodzi o kino współczesne i nawet bym się przytłukła z Cieszyna, tylko bez rezerwacji ma to sens nikły, bo prawdopodobieństwo, że załapię się na last minute jest nieomal zerowe.
,,Czyj duch na podobieństwo owej skały
Mocno się oprze i wahać przestanie,
Kto namiętności wyzbył się na zawsze,
Ni gniewu nie zna ani nie zna lęku”

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 29 sie 11, 10:26

bezpłatne wejściówki na Kongres i Funny Games EU
http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=1700

krzepi?

Mariza

Na forum od:

Post 29 sie 11, 10:38

Krzepi :) szkoda tylko, że dla mieszkańców Wrocławia. Gdyby jakaś dobra wrocławska dusza nie miała ochoty iść na Funny Games EU, a wejściówki nie byłoby imienne to moje gipsowe motyle świadomości radośnie muskają zwoje mózgowe możliwością obejrzenia tego fantastycznego zestawu :) W regulaminie czytałam tylko o wejściówkach last minute, ale to byłoby czyste szaleństwo porywać się na last minute, zważywszy, że pierwszeństwo mają wolontariusze.

Mariza

Na forum od:

Post 1 wrz 11, 19:28

Wiem, że to może infantylne i naiwne, ale czego się nie robi z miłości do kina :) Apeluję do mieszkających we Wrocławiu albo aktualnie tam przebywających, aby zlitowali się nad niebogą, ktróra nie mogła się zarejestrować z powodu braku biletów i wzięli dla mnie wejściówkę na Funny Games EU. Będę dozgodnnie wdzięczna. Każdego dobrego człowieka, który podjąłby się wyzwania pojawienia się jutro w Wytwórni Filmów Fabularnych proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam serdecznie, wierząc w nowohoryzontową brać :D

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 2 wrz 11, 0:07

Tak żebyś całkowicie nie straciła wiary w ludzi ;)
Z tego co dowiedziałem się od wolontariuszy, wejściówki będą imienne i wydawane wyłącznie osobiście (pierowtnie miały być tylko dla MIESZKAŃCÓW Wrocławia - osób zameldowanych, ale ostatecznie zrezygnowano ze sprawdzania dowodzików). Za to, być może, nie wiadomo, przy wejściu nie będzie sprawdzana tożsamość - czyli jakaś pani może odstąpić Ci swoją wejściówkę, bo dwie osoby na jednej nie wejdą oczywiście.

Ja będę we Wro dopiero w sobotę wieczorem, może coś jeszcze zostanie... Choć szczerze wątpię.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 2 wrz 11, 5:43

Na stronie internetowej Europejskiego Kongresu Kultury zamieszczona jest informacja: Dla osób niezarejestrowanych, w przypadku wolnych miejsc na wydarzenia objęte rezerwacją, będą obowiązywały bezpłatne wejściówki wydawane w Pawilonie Akredytacyjnym. Pierwszeństwo w zajmowaniu wolnych miejsc będą mieli Wolontariusze Kongresu..

kovan

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 8:46

Fragment "Pierwszeństwo w zajmowaniu wolnych miejsc będą mieli Wolontariusze Kongresu." sugeruje, że będzie działało to na zasadzie last minute. Pawilon jest przy Hali Stulecia, DCF przy Piłsudskiego.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 8:59

Odległość nie gra roli, bo rejestrując się w Pawilonie Akredytacyjnym, odbiera się tzw. wejściówkę na wolne miejsca. Wejściówka będzie wydawana jednorazowo i będzie obowiązywała na wszystkie wydarzenia EKK. Duplikaty nie będą wydawane.

Jeżeli na sali będą wolne miejsca, Organizator może wpuścić w pierwszej kolejności Wolontariuszy, o ile nie będą wykonywać w tym czasie powierzonej im pracy. W drugiej kolejności będą wpuszczane wszystkie zainteresowane osoby – warunkiem jest okazanie wejściówki uprawniającej do wejścia na wolne miejsca.
Ostatnio edytowano 2 wrz 11, 12:27 przez aszeffel, łącznie edytowano 1 raz

kovan

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 9:13

A, chyba że tak ;) Dzięki!

Wiesz może od kiedy będą wydawane?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 18:27

jeszcze nie wiem

Madi

Post 2 wrz 11, 20:56

nie znalazłam nigdzie informacji, czy filmy będą wyświetlane z napisami polskimi i angielskimi (w przypadku filmów nieanglojęzycznych) jak to ma miejsce podczas festiwalu ENH, czy tylko z napisami polskimi?

wks

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 22:06

Dzisiaj był pierwszy dzień wydawania wejściówek. Zainteresowanie przerosło oczekiwania organizatorów - już na długo przed 16.00 tłum wypełniał szczelnie hol WFF - trzeba było otworzyć boczne wejście od strony parkingu. Przeciętny czas wydawania wejściówki dla jednej osoby to około 10 minut (czasem szybciej) - pomnożone przez 10 stanowisk. Można było wybrać maksymalnie 5 imprez (film, koncert, spektakl, dyskusja). Istniała też możliwość odebrania wejściówki dla innej osoby pod warunkiem posiadania jej dowodu tożsamości i znajomości jej mejla i telefonu. O 19.00 zamknięto wejścia, ale nie zaprzestano wydawania wejściówek. Spośród filmów, które planowałem obejrzeć nie udało mi się załapać na "Exils".

Mariza

Na forum od:

Post 2 wrz 11, 22:37

Dziękuję kovan :) Jestem humanistką do szpiku kości i moja wiara w ludzi jest dość silna, więc naprawdę trzeba wiele, żeby mnie z tego przeświadczenia wyprowadzić.
Co to wks znaczy maksymalnie 5 imprez ? Pięć różnych projektów czy pięć pojedynczych działań w ramach jednego modułu np. dyskusji ? Rozumiem, że Exils już wydany na amen. Aż się łezka w oku kręci, że widziałam ten film podczas piątej edycji, w dusznym, cieszyńskim kinie akademickim, a już mamy po jedenastej przygodzie z nowohoryzontowymi filmami.
Myślisz, że są jakieś szanse, żeby jutro zdobyć jeszcze wejściówkę ? Jakbyś mógł kws powiedzieć czego wymagano przy wydawaniu wejściówek byłabym wdzięczna :)

wks

Na forum od:

Post 3 wrz 11, 1:26

Pięć imprez to np 3 filmy + 1 koncert + 1 dyskusja. Nie wiem ile jest jeszcze wejściówek, ale możliwości odbioru tych, co zostały, istnieją zgodnie z informacją organizatorów do 6 września.

Mariza

Na forum od:

Post 3 wrz 11, 14:19

Bardzo dziękuję wks za garść informacji :) Czy żądano od Ciebie dokumentu potwierdzającego tożsamość, czy nie było takiej potrzeby ? Rozumiem w takim układzie, że równolegle z wejściówkami dla wrocławian funkcjonuje też last minute.

wks

Na forum od:

Post 3 wrz 11, 15:16

Dowód osobisty okazałem sam na dzień dobry. Wydaje się, że dane spisywane z dowodu można podać też ustnie.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 wrz 11, 10:44

kovan napisał(a):A, chyba że tak ;) Dzięki!

Wiesz może od kiedy będą wydawane?

Pawilon Akredytacyjny czynny jest od 7 września w godzinach 15.00 - 21.00 oraz w dniach 8 - 11 września w godzinach 9.00 - 21.00.
http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=1731

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 wrz 11, 10:53

Madi napisał(a):nie znalazłam nigdzie informacji, czy filmy będą wyświetlane z napisami polskimi i angielskimi (w przypadku filmów nieanglojęzycznych) jak to ma miejsce podczas festiwalu ENH, czy tylko z napisami polskimi?

z polskimi i angielskimi

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu