Filmowa Stolica Lata

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 22 cze 07, 22:42

Pokazy plenerowe z pewnością nie są najwygodniejszą formą oglądania filmów, jednak w tym roku może warto się poświęcić i zasiąść pośród gminu (uprzedam - tak zwany żart):

W parku Frascattiego między innymi najlepszy film braci Dardenne'ów "Syn", "Harry, mój najlepszy przyjaciel" Dominika Molla oraz piękna i pretensjonalna "Ludzkość" Dumonta. W Ogrodzie Saskim podejrzany przegląd kina kolumbijskiego, a w kojąco bezpiecznym parku Praskim kino bałkańskie, Szczęśliwie nie tylko pan Kusturica.

http://www.filmowastolica.pl/index.htm

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 22 cze 07, 23:01

heh, cykl brytyjski to 4 filmy ludzi Monty Pythona plus jakaś farsa Raya Cooneya (gdzie się podział Steve Coogan!! Chcę Coogana! Tristram Shandy!!), Kusturica tak jak piszesz, główny reprezentant w Cyklu Bałkańskim... zbyt zróżnicowane toto nie jest (+ na dodatek nic nowego)
Chyba jednak odpuszczę
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

janson

Post 24 cze 07, 22:16

a mi sie ten festiwal podoba. ma swój niepowtarzalny klimat. jest cieplo, niezobowiazujaco, a filmy... sa jakies ale kto by sie tym przejmowal ;) a co do parku praskiego to kolega chyba pelen stereotypow. Bylem, spokoj, cisza, laweczki, kulturka :) jestem zdecydowanie na tak!

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu