9 sty 15, 20:08
Dziś otrzymałem takiego maila, które potwierdza moją rejestrację sprzed miesiąca:
"Szanowni Państwo,
Nazywam się Dominika Prejdova i jestem jednym z pomysłodawców projektu Scope50, a także jego koordynatorem.
Dziękuję bardzo za przesłanie nam wypełnionych kwestionariuszy. Otrzymaliśmy ich blisko osiemset. Będziemy starali się wybrać do połowy stycznia i zaprosić do udziału w projekcie możliwie różnorodną grupę widzów. Ograniczenie udziału do 50 osób wyniknęło z przyczyn technicznych, a także związanych z negocjacjami z producentami, tak aby w każdym z 5 krajów grupa widzów mogła obejrzeć wszystkie dziesięć filmów za darmo.
Dlatego też w tym roku dostęp do projektu będzie ograniczony do 50 osób, choć najchętniej zaprosiłabym do udziału większość z Państwa. Jednak zrobimy wszystko, aby projekt się rozwijał, tak abyśmy mogli w przyszłym roku zaprosić znacznie liczniejszą grupę widzów do udziału w Scope.
Ponieważ jestem Czeszką, proszę mi wybaczyć jeśli w moich mailach i korespondencji z Państwem (polski nie jest moim pierwszym językiem) pojawią się czasem błędy stylistyczne...
Raz jeszcze dziękujemy,
Dominika Prejdova
SCOPE50
GUTEK FILM"