Rewolucja w miesięczniku FILM

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 2 paź 12, 9:33

Wraz ze zwolnieniem dotychczasowego naczelnego oraz większości jego zespołu pojawił się nowy naczelny Tomasz Raczek. Nie, żebym za nim jakoś szczególnie przepadał, ale wśród jego najbliższych współpracowników pojawił się bardzo przeze mnie ceniony Michał Oleszczyk, który ma odpowiadać za dział recenzji. Może więc ten ilustrowany śmietnik znowu po latach będzie się nadawał do czytania?
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tomasz-raczek-film-bedzie-kolorowym-pismem-opiniotworczym
PS Nowy zespół ma działać od numeru listopadowego.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 2 paź 12, 9:35

Hm. Zobaczymy, bo przecież to, co jest teraz, nawet do oglądania się specjalnie nie nadaje, bo obrazki brzydkie ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 2 paź 12, 15:09

Niektóre obrazki są ładne. I nie trzeba się męczyć z czytaniem recencji bo nawet gwiazdki mają :wink:

jackie

Post 9 lut 13, 22:35

właśnie się czyta nowy numer Filmu i tak w kontekście Post Tenebras Lux - czy omawiający tekst (swoją drogą rzetelny, sympatyczny i odwołujący się do dziecięcej percepcji, jak zdaje się sam mawiał o tym reżyser) musi zawierać tak elementarne wstawki o filozoficznym ujęciu czasu; fakt, że nie każdy czytelnik musi być obyty z tego typu problematyką i trzeba mu to w miarę przystępny sposób wyłożyć, elementarnie wprowadzić, ale nie mogę pozbyć się wrażenia, że traktuje się tu widza odrobinę protekcjonalnie, zwyczajnie niedoceniając; może przesadzam, ale takie mam prawo

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu