Box z filmami Beli Tarra?

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 18 sie 11, 18:29

Mam pytanie. Koleżanka ayya przekonywała mnie, że słyszała w czasie NH11 zapowiedź wydania przez Gutek Film boxu z filmami Beli Tarra. Czy ktoś jeszcze słyszał tę informację, czy tylko przyśnił jej się piękny sen?

Bo jeśli to plotka bez pokrycia, to chyba w końcu skuszę się na wydania brytyjskie...
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 18 sie 11, 18:36

Nie wiem co powiedziano podczas NH ale w wywiadzie dla Stopklatki.pl Roman Gutek powiedział: "Chcemy też wydawać na dvd filmy bohaterów naszych retrospektyw. Prawdopodobnie pierwszy będzie Bela Tarr . Chcemy wydać pełen zestaw jego filmów. Na razie jednak to wszystko jest w planach".

Ciekawe jaki jest przyblizony termin no i ile bedzie plyt DVD w zestawie.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 18 sie 11, 20:00

Tomek napisał(a):Nie wiem co powiedziano podczas NH ale w wywiadzie dla Stopklatki.pl Roman Gutek powiedział: "Chcemy też wydawać na dvd filmy bohaterów naszych retrospektyw. Prawdopodobnie pierwszy będzie Bela Tarr . Chcemy wydać pełen zestaw jego filmów. Na razie jednak to wszystko jest w planach".

źródło: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=79414

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 18 sie 11, 20:07

Czyli palcem na wodzie pisane ("chcemy", "prawdopodobnie"...)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 23 paź 11, 18:46

Drodzy Państwo,

wydanie wszystkich filmów Beli Tarra to poważna finansowa inwestycja, a do tego bardzo ryzykowna. Box z filmami Tarra jednak powinien być wydany w Polsce jak najszybciej. Próbuję zgromadzić potrzebne pieniądze (wydawcą bedzie Stowarzyszenie Nowe Horyzonty). Musi to trochę potrwać. Ile Państwo sa gotowi za taki box zapłacić (10 - 11 pełnych metraży, "Szatańskie tango" to trzy płyty!)? Czy Państwo są gotowi wspolfinansować wydanie boxu i zapłacić pół roku wczesniej za taki pakiet? Czekam na opinie.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 24 paź 11, 22:33

Odpowiedzi na post pana Romana Gutka zostały przeniesione do tematu:

viewtopic.php?f=15&t=2763
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu