Box z filmami 10.MFF NH już w sprzedaży!

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 29 cze 11, 10:39

8 lipca 2011 pojawi się w sprzedaży kolejny box z filmami MFF NH. Tym razem nasza domowa kolekcja DVD wzbogaci się o siedem tytułów z 10. edycji NH, które - zdaniem jurorów oraz nowohoryzontowej publiczności - stały się wydarzeniami ubiegłorocznego festiwalu, zostały nagrodzone, były szeroko komentowane lub cieszyły się wyjątkową popularnością. Wszystkie filmy pojawiły się w kinach - wpierw w ramach cyklu Nowe Horyzonty Tournée, potem weszły do regularnej dystrybucji.

:arrow: informacja na stronie NH

Filmy w boksie:

:chaplin: Hadewijch, reż. Bruno Dumont (bohater retrospektyw 11.MFF NH)

:chaplin: Wkraczając w pustkę, reż. Gaspar Noé

:chaplin: Le Quattro Volte, reż. Michelangelo Frammartino (10.MFF NH - Nagroda Publiczności)

:chaplin: Zwyczajna historia, reż. Anocha Suwichakornpong (10.MFF NH - Grand Prix Jury)

:chaplin: I tak nie zależy nam na muzyce, reż. Cédric Dupire, Gaspard Kuentz (10.MFF NH - najlepszy film w konkursie Filmy o Sztuce)

:chaplin: Łagodny potwór - projekt Frankenstein, reż. Kornél Mundruczó

:chaplin: Mama, reż. Yelena Renard, Nikolay Renard (10.MFF NH - Nagroda FIPRESCI)

Box będzie dostępny w sprzedaży od 8 lipca w festiwalowym sklepie on-line >
10. Nowe Horyzonty, box.JPG
box z siedmioma filmami 10.MFF NH
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 29 cze 11, 11:45

Ale po pewnym czasie pojawią się też te filmy osobno, prawda?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Simpson

Post 29 cze 11, 13:50

Ile będzie kosztował ten box?

mj
NH-Kreator

Na forum od:
1 sie 06, 18:23

Post 29 cze 11, 15:22

mrozikos - najprawdopodobniej tytułów z tegorocznej edycji pakietu nie będziemy sprzedawać pojedynczo, choć ostateczna decyzja zależeć będzie od tego ile boxów nam zostanie na jesieni

simpson - cena pakietu to 120 zł

pozdrawiam Was
mj

Mrozikos667

Na forum od:

Post 29 cze 11, 23:51

Straszne wieści, ale na szczęście cena bardzo przystępna, więc pewnie się kiedyś szarpnę na cały ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 1 lip 11, 9:58

Bierz cały, nie dyskutuj ;). Ja też biorę ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Mrozikos667

Na forum od:

Post 1 lip 11, 11:06

Dobra, dobra, Ty już jesteś Pan Magister, to możesz sobie kasą szastać, jam na razie biedny student :P

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 11, 11:19

Jeszcze nie Mroziku, jeszcze nie :D.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 1 lip 11, 11:26

śmieszne jest (ale nie tak, żeby się wyśmiewać śmieszne - raczej sympatycznie, żeby się uśmiechnąć), że prawo zadziałało tym razem wstecz i pakiet z 10. festiwalu, który jeszcze wtedy nazywał się ENH i miał kolor niebieski, przybrał jednak nazwę i kolorystykę z przyszłości :-)

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 1 lip 11, 15:26

A czy będzie można kupić pakiet na festiwalu, tak jak w zeszłym roku?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 1 lip 11, 16:55

julcia: to jest swoisty "powrót do przyszlości" :lol:

chinaski: tak, pakiet będzie można kupić na festiwalu.

Pozdraiwam serdecznie,

Roman Gutek

eMWu

Na forum od:
25 paź 05, 23:33

Post 1 lip 11, 20:35

Cena rozsądna. Staram się nie dawać za jeden film więcej niż 20 zł. Przekraczam tę kwotę tylko w wyjątkowych przypadkach, gdy na czymś mi bardzo zależy. Tutaj cena mieści się w moim limicie, biorąc nawet pod uwagę fakt że jeden z tych filmów już widziałem. Najprawdopodobniej dokonam zakupu ;)

Jak co kilka miesięcy tradycyjnie zalobbuje za pakietami klasyków prezentowanych na Nowych Horyzontach. Nieustannie proszę zwłaszcza o Fassbindera i Angelopoulosa. Przy tych dwóch nazwiskach mój limit cenowy na pewno byłby wyższy :)

Mrozikos667

Na forum od:

Post 2 lip 11, 23:18

Thane napisał(a):Jeszcze nie Mroziku, jeszcze nie :D.

No to do roboty, a nie na forum przesiadujesz :P

Thane

Na forum od:

Post 3 lip 11, 10:21

:(

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 3 lip 11, 10:23

To niedobrze, ze nie bedzie sprzedazy pojedynczych filmow. Wole wybor, by ktos kto jest zainteresowany wszystkimi tyulami lipil pakiet w nizszej cenie a ktos kto chce pojedyncze filmy mogl kupic je osobno choc drozej. Jestem zainteresowany tylko 3 filmami (4. widzialem).

Cena natomiast bardzo przystepna.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 3 lip 11, 13:47

Tomek: pojedyncze tytuły bedzie można kupić, ale triche później.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 3 lip 11, 16:35

Tegoroczny zestaw jest dużo lepszy niż ten z 2010 roku. Jedynie "Łagodny potwór" nie przypadł mi do gustu, natomiast przy użyciu "Enter the Void" będę znęcał się nad rodziną.

Tomek

Na forum od:

Post 5 lip 11, 13:09

Ja jestem zainteresowany "Łagodnym powtorem", "Zwyczajna historia" i "Le quatro vollte". Jesli ktos z Was jest chetny na podział pakietu to chetnie sie pisze.

Tomek

Na forum od:

Post 8 lip 11, 11:31

Nie bede ryzykował dostepnosci pojedynczych filmow jesienia - box zamowiony. Chyba jako jeden z pierwszych ;-)

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 1 sie 11, 11:40

Czy jest szansa, że będą jeszcze kiedyś w sprzedaży filmy z 9. edycji? Niestety na festiwalu miałam trochę ważniejsze wydatki, jak jedzenie i picie ;) i chciałam kupić pojedyncze filmy po festiwalu, ale teraz widzę, że w sklepiku na stronie nie ma już żadnych dostępnych :(

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 1 sie 11, 15:19

eMWu napisał(a):
Jak co kilka miesięcy tradycyjnie zalobbuje za pakietami klasyków prezentowanych na Nowych Horyzontach. Nieustannie proszę zwłaszcza o Fassbindera i Angelopoulosa. Przy tych dwóch nazwiskach mój limit cenowy na pewno byłby wyższy :)

dołączam do próśb o filmy wyżej wymienionych; i proszę jeszcze choćby o Demirkubuza, bardzo proszę :)

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu