okon napisał(a):W programie zabrakło przede wszystkim Han Gong-ju Su-jin Lee, zwycięskiego filmu z Rotterdamu (chyba nikt go u nas nie pokaże),
worren napisał(a):Zwycięski film z Rotterdamu pokaże w grudniu Festiwal Filmów Młodego Widza Ale Kino w Poznaniu, więc jednak jakieś pokazy tego filmu się w Polsce odbędą..
Szczegóły: http://www.alekino.com/zgloszenie/han-gong-ju
okon napisał(a):W programie zabrakło przede wszystkim Han Gong-ju Su-jin Lee, zwycięskiego filmu z Rotterdamu (chyba nikt go u nas nie pokaże)
kubak napisał(a):Przepraszam, ale po uczestnikach Forum Nowe Horyzontów spodziewałbym się lepszego rozeznania w kinie [...]
kubak napisał(a): No bo z jakiego powodu filmy grozy nie mogą być "arthousowe"...
kubak napisał(a): [...] Tangerine, moim zdaniem dużo tracisz taką postawą. Idź i obejrzyj, gwarantuję, że się nie rozczarujesz.
paNMieczyslaw napisał(a):Ech, macie festiwal i kino Nowe Horyzonty, American Film Festival, McDonalda i wybory Miss Dolnego Śląska, mało?
tangerine napisał(a):Oldboya do dzisiaj nie widziałem, tzn. fragmenty w telewizji i odpadłem, więc proszę nie pisz, że się nie rozczaruję, bo to nie ma pokrycia w niczym.
kubak napisał(a):Panowie, jeśli za rok będą chciał zabiegać o Waszą uwagę - będą pamiętał: wybrać filmy z dobrym trailerem (bez zbędnej dynamiki, najlepiej w jednym ujęciu) i z opublikowanym w sieci egzystencjalnym esejem. A, no i unikać LGBT, bo te "zwykle mają temat, który mnie mało obchodzi". Dobry trop?
kubak napisał(a):Teraz co do planów na przyszłość - jeśli za rok replika miałaby się odbyć we Wrocławiu, będzie to wyglądało zupełnie inaczej. Rzeczywiście filmy skumulujemy w krótszym czasie i w znacznie większym stopniu przejmiemy jej organizację, łącznie z promocją i przygotowaniem oprawy seansów oraz wydarzeń towarzyszących. Jeśli chodzi o filmy - raczej utrzymamy obecne proporcję jeśli chodzi o kino gatunkowe i, nazwijmy to, niegatunkowe, ale spróbujemy program podzielić na wyraźne bloki. Karnety - koniecznie. Takie są nasze pomysły na dziś.
kubak napisał(a): ...każdy ma swój system wybierania filmów. Problem polega na tym, że o większości filmów, które są na festiwalu jest bardzo niewiele informacji z sieci, bo one rozpoczynają dopiero swój festiwalowy obieg.
Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych