Magik

Co obejrzałeś? Co sądzisz?
adam

Post 24 lip 07, 18:41

Rewelacyjny!!! Gorąco polecam;)

Świetna czarna komedia!

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 25 lip 07, 0:41

Niektóre żarty, które bawiły większość publiczności (np. te o kupie itd) były tragiczne i żenujące. Ale generalnie film na plus

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 28 lip 07, 17:36

Dla mnie na minus. Za bardzo się stara podlizać publiczności, a wcale mu to tak zręcznie nie wychodzi. Czasem ta rozmowa w ogóle się nie klei

bajron

Post 1 sie 07, 13:45

zdecydowanie przydługi.. było kilka zabawnych scen, ale reszta wydawala mi sie wymuszona. koncept na film ciekawy - pokazać zabójce jak w reality show, ale wydaje mi sie ze niewykorzystany.. nie wiem czy to wynika z niedowiadczenia tworców, czy moze z niedociagniec scenariusza, ktory czasem wydawal mi sie sklecany na predce ;)
poza tym płyneła z niego gorzka refleksja - jak nie masz pały od bejsbola to niczego nie załatwisz ;) no coz- zycie zawodowych morderców ;)

teufelsbrut

Post 2 sie 07, 23:33

za porównywanie tegotego do man bites dog powinno się karać chłostą:)

film słaby, acz trzeba przyznać, że główny bohater był fajny (głównie chodzi mi o jego fizyczność). Ten agresywny, wulgarny, seksowny i intrygujący uśmiech... hm. :)

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 12 sie 07, 22:01

Jeden z niewielu,jak sadze, naprawde interesujacych filmow australijskich prezentowanych na ENH. Najwiekszy problem byl z przekonaniem sie niedorzecznosci stanowiacej punkt wyjscia filmu: jak to mozliwe,ze platny zabojca,ktory sprawial wrazenie rozsadnego na tyle na ile moze byc rozsadny platny zabojca, zgodzil sie aby filmowal go dokumentalista?
Jesli juz to przelknelismy, film dalej na pewno nie rozczarowywal. Najwiekszym atutem "Magika" jest postac platnego zabojcy-niejednoznaczna,niepokojaca, momentami wyluzowana, a momentami grozna, a chwilami o zgrozo! budzaca nasza sympatie.Duza zaleta filmu jest takze obecnosc smoliscie czarrrrnego humoru.
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

Powrót do 7. - Filmy - wypowiedz się!