Kurt Cobain o synu

Co obejrzałeś? Co sądzisz?
Lilla

Post 30 lip 07, 22:14

Ciekawy film, bo ciekawa historia, chociaż zapewne nie zrobi takiego wrażenia na tych, którzy w przeciwieństswie do mnie, znają z grubsza biografię głownego bohatera.
Jedna tylko rzecz mnie zastanawia i proszę o pomoc zorientowanych: jak należy interpretować tytuł filmu?? Jakoś nie daje mi to spokoju...

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 31 lip 07, 8:22

mi też nie daje spokoju ..:) o co chodzi?

ladyviolet

Na forum od:
15 lip 07, 21:59

Post 22 sie 07, 15:24

też zastanawiało mnie to- a potem sobie dopowiedziałam, że może chodziło o aspekt bycia synem w życiu, relacja ojciec- syn kształtuje młodego człowieka, w życiu artysty jak wiemy zabrakło pewnej odwagi czy siły, by potoczyć życie dalej, może właśnie dlatego, bo zabrakło czegoś w tej relacji na pewnym etapie, co zachwiało Kurtem, i czego zabrakło, że w dorosłości się nie odnalazł?czyli on jako syn, czyli on jako ktoś nieukształtowany, niezrozumiany, zawikłany itd
to oczywiście moja propozycja, ale chętnie poczytam o innych pomysłach interpretacji tytułu
"Musi być ktoś, kogo nie znam, ale kto zawładnął mną, moim życiem, śmiercią, tą kartką."

Gość

Post 10 lut 09, 18:09

blagam powiedzcie mi czy ten film bedzie emiotowny w polskich kinach? Tak bardzo chcialabym go zobaczyc ale z internetu nie sciagne bo nie ma napisow a ja nie umiem angielskiego. Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz

Powrót do 7. - Filmy - wypowiedz się!