Irina Palm

Co obejrzałeś? Co sądzisz?
Rukola

Na forum od:
31 lip 06, 20:23

Post 19 lip 07, 22:31

Marianne jest po prostu urzekajaca w roli Iriny!
i te jej powluczyste spojreznia:) i cicha satysfakcja z racji z swego " mistrzowstwa". ktorym w koncu " chwali sie" kompankom od brydza.
zawodowo zagrany film!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 20 lip 07, 0:05

Tak.Marianna w tym Filmie to Klasa.Jednak też Aktor grający rolę Mikiego bardzo dobry..
A w ogóle ten Obraz to mistrzowskie połączenie tragedii i humoru.Wielki Film!
Pozdrawiam już po Rozpoczęciu.

Ubik27

Post 20 lip 07, 8:02

Film bardzo dobry. Szkoda tylko ze maly organizacyjny minus - przybylem przepisowo odpowiednio wcześniej z biletami ale musiałem siedzieć na schodach bo coś mi się wydaje, że za dużo karnetowiczów weszło :( No i trochę szkoda, że z rozintelektualizowanej filmowej braci nikt tyłka nie ruszył żeby zwolnić miejsce 70 letniemu (na oko) dziadkowi, który też na schodach cały seans cicho pojękiwał...

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 20 lip 07, 17:04

Marianne byla wspaniala, a jakze, Miki Manojlovic tez byl dobry, ale reszta aktorow troche kulala, zwlaszcza syn
MK

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 21 lip 07, 23:04

Film bardzo dobry, chociaz troche przygnieciony sama sensacja tematu pracy Meggie. Ilez razy mozna ogladac przygotowania do pracy i kolejke w sex-clubie? Pozostale watki nie zostaly ciekawiej rozbudowane, zupelnie zabraklo czasu na zakonczenie epizodu z dlugiem Iriny. Dlaczego w ogole nie poruszono kwestii kryminogennosci srodowiska? Dodatkowy plus za epizody w sklepie oraz herbate tak slaba jak maz Meggie.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

mp

Na forum od:
2 sie 05, 10:42

Post 21 lip 07, 23:53

Pocałunek Mikiego w ostatniej scenie zakończył kwestie długu, a sprawa kryminogenności śroodowiska nie była ważna w tym filmie.

sabriel

Na forum od:
14 sie 05, 14:58

Post 23 lip 07, 10:53

Zgadzam się z przedmówcą. Kwestia innych wątków?? Jakich?? Film bardzo mi sie podobał. Nic dodać nic ująć.
Art Anons Magazyn Kulturalny+

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 28 lip 07, 17:38

Marianne pięknie chodzi

amy

Na forum od:
13 lip 07, 22:55

Post 1 sie 07, 1:10

A wg mnie film byl zenujacy. Marianne powinna pozostac przy rolach drugoplanowych. Srodki ma, co tu kryc, ograniczone: te zbolale miny... Oprocz tego film nieznosnie (i zenujaco) czulostkowy i schematyczny. Zauwazcie, ze z podobnych elementow buduje sie zwykle "zyciowookruchowe" wyciskacze lez.

pOlka

Na forum od:
31 lip 07, 22:48

Post 1 sie 07, 19:51

Dla mnie film bynajmniej nie jest czułostkowy ani schematyczny. W przeciwieństwie do bohaterek melodramatycznych wyciskaczy łez, Maggie nie jest heoiczną męczennicą, po prostu robi wszystko dla uratowania wnuka. Dla niej jest to naturalne i oczywiste i za to przede wszystkim powinniśmy ją podziwiać. Sposób zdobycia pieniędzy to raczej kwestia estetyczna niż moralna. Natomiast kontrowersje jakie wzbudza w jej otoczeniu nietypowy nowy zawód wskazują raczej na obłudę ludzi, którzy za często i za bezmyślnie używają tekstów w stylu "zrobię dla ciebie wszystko" (o czym mówi filmowa synowa Maggie).

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 12 sie 07, 22:08

Swietny film. Bardzo oryginalna historia o poswieceniu i pokonywaniu barier. Doceniam przewrotnosc tego dziela i pokazana wiarygodnie przemiane bohaterki,ktora dopiero w specyficznych okolicznosciach przekonuje sie,ze naprawde jest cos warta.
Duzym plusem jest aktorstwo.Tak swietnego duetu jaki stworzyli Faithfull i Manojlovic nie widzialem w kinie od czasu "Pani Henderson" i tego co pokazali tam Bob Hoskins i Judi Dench.
"Irina Palm" robi swietne wrazenie takze w kwestii humoru. Moja ulubiona scena miala miejsce gdy jeden z klientow Sexy Worldu w chwili osiagania rozkoszy krzyczal cos o nazistach,obozach smierci i angielskich klubach pilkarskich ;)
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

Powrót do 7. - Filmy - wypowiedz się!