Róż

Co obejrzałeś? Co sądzisz?
psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 23 lip 07, 22:32

Widziałem film i jestem oszołomiony, żałuję tylko, że nie miałem możliwości zostać po filmie na dyskusji z reżyserem. Kto został i się podzieli wiadomościami? A w ogóle to jaki odbiór filmu?
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 25 lip 07, 8:11

Dla mnie - film nudny, nie wiem w sumie o czym. Wielkie rozczarowanie.

liverpoolski

Post 25 lip 07, 15:28

Dla mnie rewelacja. Jednak przyznaje, ze zajmuje dobra chwile, aby wejsc w swoisty rytm tego filmu. Jest to z jednej strony film o strachu przed dorosloscia, swiadomosci swojej innosci, a z drugiej film o samotnosci i pragnieniu zwyklej bliskosci drugiej osoby. Ten film bazuje na konwencji basniowej, stad makieta miasta, lalki itp. Symbolika jest tu bardzo wazna. ale na szczescie nie ucieka sie do tanich chwytow czy lopatologicznych prawd. Samotnosc bohaterow wyrazona jest z duzym dystansem, humorem i daleko tu do pretensjonalnosci i lzowatosci. Jednak zdaje sobie sprawe, ze to nie jest film dla kazdego. Osobiscie goraco polecam. Jeden z najlepszych filmow tegorocznego festivalu.

Rukola

Na forum od:
31 lip 06, 20:23

Post 31 lip 07, 16:43

mnie ten film troche zmeczyl, bo mialam inne oczekiwania jesli chodzi o nastroj filmu. Ale podobala mi sie niektore formalne rozwiazania:
- stylistyka dzieciecego widzenia swiata
- makiety miasta!
- lalki Snezany!
- scena tragedii w szkole a la van sant
- ciekawy montaz

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 31 lip 07, 17:14

ja obejrzałem ten film ostatniego dnia i ..... dużą część przespałem, trudno było mi wejść w rytm filmu, a po obudzeniu już do końca przeżywałem katorgę :-)

liverpoolski

Na forum od:
30 lip 07, 19:02

Post 2 sie 07, 16:48

sorki Peter, ale jeśli przespałeś większą część filmu, to uważam, że nie powinieneś wypowiadać się na temat tego filmu, bo jak można oceniać coś, co się nie widziało w całości. To trochę tak jakby oceniać 3-aktowe przedstawienie teatralne po obejrzeniu tylko 1-ego aktu i końcówki 3-ego...
Mi też było ciężko wejść w ten film, ale się nie poddałem i nie żałuję, ostatecznie wrażenie - bardzo pozytywne. pozdro

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 2 sie 07, 17:33

Bronię Petera! Są krytycy, wielce szanowani w naszym kraju, którzy śpią na filmach a potem piszą relacje z Cannes.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

Powrót do 7. - Filmy - wypowiedz się!