Oświetlenie w kinie Helios

Księga pytań, pochwał i zażaleń dotyczących spraw organizacyjnych.
GuardianAngel

Post 21 lip 07, 7:11

Mam taką jedną uwagę dotyczącą kina Helios. Ludzie wpuszczani są do sal na pół godziny przed seansem, a czasem nawet wcześniej. I później przez te 30 minut trzeba coś w środku robić. Ja bardzo chętnie w tym czasie czytam gazetę festiwalową albo książkę. Ale oświetlenie jest koszmarne i naprawdę szkoda oczu, które i tak ciężko pracują przy oglądaniu 5 seansów dziennie. I muszę powiedzieć, że rozglądałem się na sali i widziałem całkiem sporo osób, które również czytają. Czy nie dałoby się ulżyć naszym oczom i włączyć pełne oświetlenie przed seansami tak jak jest to w kinie Warszawa lub Capitol?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 21 lip 07, 7:44

Poza tym klimatyzacja w heliosie pozostawia wiele do życzenia.Byłem tam wczoraj na 4 seansach i tylko rano było ok.Wydaje mi się,że nie pracuje na full.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 28 lip 07, 11:34

Oszczędności rzecz prosta, ale faktem że w Capitolu odczuwa się duży komfort dzięki światłu. A siedzenie przez 30 minut w półmroku może powodować senność.

wolontariuszka z Heliosa

Post 28 lip 07, 13:57

Niestety - oświetlenia nie da się zwiększyć, tak samo jak nie łatwo panuje sie nad klimatyzacją. Mimo naszych starań, nie jestesmy w stanie niczego z tym zrobić.

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 28 lip 07, 18:16

Oświetlenie da się zwiększyć! Byłem na kilku seansach, przed którymi na ekran skierowano reflektor - w dolnych części kina można było bez wiekszych problemów czytać!

tangerine

Na forum od:

Post 29 lip 07, 8:11

Dokładnie, jak prezentowano twórców były reflektory rozjaśniające salę.

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 30 lip 07, 22:00

Trzydziestominutowe siedzenie w pólmroku było dość przykre. Za rok wezmę chyba latarkę.

tangerine

Na forum od:

Post 1 sie 07, 19:34

Zaraz, zaraz. Jeżeli jest ktoś z Wrocławia i uczęszcza do Heliosa w ciągu roku niech powie czy tam bywa JASNO, czy zawsze ten półmrok.

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 2 sie 07, 12:25

Popieram całym sercem wniosek!!! Toż to przy tym świetle nie można było nawet gazety festiwalowej przeczytać...
korez

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 3 sie 07, 10:02

Na pewno nie da się włączyć światła? Jakoś nie wyobrażam sobie sprzątaczek z latarkami. To samo dotyczy ewentualnych prac konserwacyjnych czy remontowych. Po ciemku? Cos mi tu nie gra;)

Jakub M.

Post 3 sie 07, 19:47

To nieprawda - na tyle na ile znam kino Helios muszę przyznać, ze światło jest odpowiednie przed niektórymi seansami. To teoretycznie sprawa błaha, jednak niesamowicie niekomfortowa - świtało musi być koniecznie! Nie wierze, żeby nie można było z tym nic zrobić. W innym wypadku wszyscy oślepniemy i nie będzie miał kto filmów oglądać!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 3 sie 07, 21:16

Niebawem wybieram się do heliosa na nowego Tarantino. Zwrócę szczególną uwagę na światło przed seansem i napiszę Wam. Trzeba jednak pamietać,że zwykle wpuszczają na seanse w heliosie 10 minut przed(czasem 5).Więc może na festiwalu (wpuszczano ok.30 minut wcześniej)zastosowano wariant oszczędnościowy.

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 3 sie 07, 22:03

Może trzeba znaleść sponsora jaśniejszego oswietlenia sal? ;-)

Gość

Post 4 sie 07, 21:33

W salach w Heliosie nie było więcej świateł. Ktoś to tak po prostu wybudował że nawet sprzątanie odbywa się przy dodatkowym oświetleniu które firma sprzątająca musi przywozić ze sobą...
Brawa dla architekta.

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 5 sie 07, 16:13

Ha-ha!

Powrót do 7. - Aaaby wiedzieć więcej