Sugestie usprawnień - zajmowanie miejsc

Księga pytań, pochwał i zażaleń dotyczących spraw organizacyjnych.
toruviel

Post 29 lip 07, 10:51

Jeden, moim zdaniem istotny pomysł. Plaga tego festiwalu jest zajmowanie miejsc na salach, co powoduje że osoby samotne lub nie dysponujace grupą przyjaciół są z góry skazane na miejsca po bokach, w pierwszym rzędzie i ogólnie mowiac kiepskie. Niestety bowiem ludzie zajmuja po kilka miejsca (rekordzista pol rzedu).

Moja propozycja jest banalnie prosta (i wydaje mi sie sprawiedliwa). Na dodatek nie wymaga praktycznie zadnego nakladu od organizatorow. Mianowicie oglosmy ze na festiwalu w salach obowiazuje polityka nie zajmowania miejsc. Tym samym kazda osoba ktora przyjdzie moze siasc na dowolnym miejscu jesli ktos na nim nie siedzi (a jesli ktos zajmie, to powolujemy sie na te zasade i koniec). Oczywiscie nie ma to dotyczyc miejsc zarezerwowanych przez organizatorow, a tylko nagminnej kwestii zajmowania miejsc.

Nie kazdy moze przyjsc kilkadziesiat minut wczesniej :(

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 30 lip 07, 14:48

TAK TAK TAK. Szlag mnie trafiał jak ludzie (np. na obleganym Destricted) zajmowali po 9 miejsc.
cry baby cry
put your finger in your eye

Tom

Post 30 lip 07, 19:08

Zdecydowanie popieram - to proste rozwiazanie i bedzie skuteczne!

Organizatorzy, prosimy o dzialania!

Aga

Post 30 lip 07, 22:17

Moim zdaniem taki pomysł nie wypali...bo nikt się nie będzie do niego stosował poza wspomnianymi wyżej osobami samotnymi i bez dużej grupy przyjaciół... jak ktoś biegnie z innego kina na film na którym będą jego znajomi zależy mu żeby siedzieć z nimi a nie dwa rzędy czy w zupełnie innym miejscu sali. Ja sama zajmowałam miejsce koleżance kilka razy,kiedy np. wchodzila chwilę później..ale zawsze liczyłam się z tym,że inni też mogą zajmować swoim znajomym i parę razy też musiałam siąść na gorszym miejscu,to normalne. Jeśli chcielibyście ograniczyć zajmowanie miejsc to trzebaby wprowadzić numerację miesc na sali jak przy normalnych seansach. W innym wypadku całe te dyskusje nie mają sensu.

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 31 lip 07, 10:39

Moim skromnym zdaniem na Festiwal przyjeżdża się oglądać filmy i nie wiem co ma tutaj do tego siedzenie obok znajomych? Aura się na Ciebie przelewa podczas filmu czy jak? Chyba, że jesteś jedną z tych osób, które ze swoimi znajomymi właśnie non-stop konwersuje podczas filmu - w takim razie zwracam honor.
cry baby cry
put your finger in your eye

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 31 lip 07, 10:57

a osoby, które siedzą, siedzą siedzą i nagle poszły do WC?

Mam się bać, że jak wyjdę i wrócę, to moje miejsce będzie już zajęte? Jakaś paranoja, ta walka o miejsca w kolejce i na sali. Trzeba sobie czasami powiedzieć "shit happens" i iść na inny seans. Bądźmy niespotykanie spokojnymi ludźmi, a nie walczmy o miejsce jak w podstawówce.
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

alfa

Post 31 lip 07, 21:38

skoro sami organizatorzy zajmuja rzad dla vipów którzy rzadko kiedy przychodzą, to nie liczmy ze do tych uwag bedą sie stosować widzowie...

przyklad musi isc z góry :|

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 31 lip 07, 22:08

Ja popieram wprowadzenie takiej zasady. Jednak mam świadomość, że zajmowanie miejsc będzie nadal praktykowane, a jeśli ktoś zwróci uwagę, to pewnie zostanie zjechany z góry na dół. Przepraszam, że uogólniam, ale w tym roku na festiwalu było sporo egzaltowanego towarzystwa, wśród którego wszyscy byli ważniejsi od reszty uczestników...

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 31 lip 07, 22:19

Siedzenie obok znajomych jest przyjemne, jeśli się czeka na sali 30 min przed filmem ;)

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 31 lip 07, 22:23

kaprysny napisał(a):Siedzenie obok znajomych jest przyjemne, jeśli się czeka na sali 30 min przed filmem ;)

W dodatku w półmroku... ;-)

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 31 lip 07, 22:27

I wtedy, gdy się idzie do kina (a nie na film) :D...

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 31 lip 07, 22:30

Chodziło mi o półmrok PRZED seansami (Helios 1)!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 31 lip 07, 22:35

30 minut to CZAS.KTÓRY WYSTARCZY;)

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 31 lip 07, 22:45

A może Czas, który pozostał ? ;)

chinaski

Na forum od: