autobusy festiwalowe?

Księga pytań, pochwał i zażaleń dotyczących spraw organizacyjnych.
goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 12 lip 07, 11:33

W zeszłym roku po mieście jeździły specjalne autobusy festiwalowe. Czy wiadomo coś o tegorocznych? Chodzi mi głównie o to, czy będzie nocne połączenie z jakimikolwiek akademikami we Wrocławiu (w zeszłym roku było z AE).

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 12 lip 07, 12:32

Ja też już na Forum pytałem, ale jakiejś konkretnej odpowiedzi (od Organizatorów znaczy się) uzyskać nie umiem. Chodzi mi o to:
1. Ile
2. Kiedy
3. Dokąd
Pozdrawiam
cry baby cry
put your finger in your eye

tangerine

Post 12 lip 07, 13:18

hello, to BARDZO WAŻNE !!! Uprasza się organizatorów o zabranie głosu w sprawie AUTOBUSÓE FESTIWALOWYCH...

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 12 lip 07, 13:36

to rok temu byly autobusy?
MK

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 lip 07, 14:19

w ubiegłym roku specjalne autobusy kursowały pomiędzy obiektami fesiwalowymi i klubem festiwalowym. W tym roku klub festiwalowy jest w centrum miasta i dodatkowe autobusy nie są potrzebne. Komunikacja we Wroclawiu funkcjonuje dobrze i nie powinniście mieć problemu z poruszaniem się po mieście (również w nocy).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 12 lip 07, 14:25

Szkoda tylko, że główna i "oficjalna" noclegownia w postaci akademików AE jest odcięta od bezpłatnego przejazdu.

Tak, wiemy, kupimy dwutygodniowe bilety :).

MK

Na forum od:

Post 12 lip 07, 14:25

no fakt, teraz pamietam, ale nawet z klubu wracalismy na piechote, wiec sie chyba jednak nim nie przejechalam
MK

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 12 lip 07, 15:31

Roman Gutek napisał(a):w ubiegłym roku specjalne autobusy kursowały pomiędzy obiektami fesiwalowymi i klubem festiwalowym. W tym roku klub festiwalowy jest w centrum miasta i dodatkowe autobusy nie są potrzebne. Komunikacja we Wroclawiu funkcjonuje dobrze i nie powinniście mieć problemu z poruszaniem się po mieście (również w nocy).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
Jako wroclawianin nie mogę się z tym twierdzeniem niestety zgodzić.Zwłaszcza nocna komunikacja jest nienajlepsza,bo wszystkie autobusy(tramwaje nocne nie jeżdżą od kilku lat)jeżdżą przez dworzec pks i tam mają nawet kilkunastominutowe postoje.Np.spod Arkad szybciej dojść na Krzyki pieszo niż czekać na nocny i zwiedzać dworzec.Wiem bo często nocą przemierzam Wrocław.
Pozdrawiam na tydzień PRZED.

jersey

Post 12 lip 07, 21:52

Szkoda właśnie tego połączenia "Helios" - "Akademia Ekonomiczna" późnym wieczorem, kiedy niby mają jeździć nocne autobusy, ale Slężną nie jeżdżą i trzeba przejść całą Kamienną od Ronda Powstańców Śląśkich. Ponadto takie autobusy dodawały rangi i klimatu festiwalowi. Myślę, że zlikwidowanie autobusów byłoby zrozumiałe gdyby nie było seansów o 22:00. A może da się podstawić J-E-D-E-N autobus po ostatnich seansach ?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 lip 07, 21:59

jersey: przykro mi, ale to nie jest możliwe.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 13 lip 07, 13:03

Jeden plus to spacery na świeżym powietrzu ;)
cry baby cry

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 16:50

To nie jest tak naprawdę problem jeśli ktoś mieszka na Ślężnej czy Kamiennej;ale na Biskupinie czy Kozanowie albo Psim Polu-współczuję..
Pozdrawiam na 145 godzin i 9 minut PRZED.

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 13 lip 07, 16:54

boy_in_the_hood napisał(a):Jeden plus to spacery na świeżym powietrzu ;)

Oby tylko nie padało przez bite 10 dni :]

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 17:37

Jednak taki spacer w deszczu z kadrami ukochanych Filmów przed oczyma,z muzyką i nieodłącznym papierosem;i z jakąś butelczyną w zakamarkach kurtki...;)
Ja osobiście żałuję,że w czasie zeszłorocznych powrotów nie padało;raz tylko po Trzech Pokojach;w ostatnią Noc(nie tylko Festiwalu...;))
Pozdrawiam Pieprzonych Romantyków na 144 godziny i 23 min PRZED~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 13 lip 07, 17:43

Jeju, co za dokładność, jestem pod ogromnym wrażeniem chinaski :)
A propos, mały off-top. Polecam wiersz Bursy "Sobota". Tam i o romantykach, i o tej butelczynie :)
A pytanie jak najbardziej ON-top(ic), czy jakiekolwiek autobusy miejskie po 24 jeżdżą? z jaką częstotliwością mniej więcej?
cry baby cry

MK

Na forum od:

Post 13 lip 07, 17:44

pogoda jest do niczego
Poruczniku Seblon, prosze to zmienic!

autobusy najbardziej przydawaly sie w Cieszynie (od Divadla do Akademickiego bylo 20 minut biegiem), we Wroclawiu mozna sie jakos obejsc - obiekty festiwalowe sa blizej siebie, niz w Cieszynie, pzoa tym jest komunikacja miejska. nawet jesli nie podjezdza pod sam akademik to chyba nie jest takie straszne, po calym dniu w kinie jesli sie nie przejdziecie to wyskocza wam zylaki w mlodym wieku albo inna zaraza
MK

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 18:00

boy_in_the_hood napisał(a):Jeju, co za dokładność, jestem pod ogromnym wrażeniem chinaski :)
A propos, mały off-top. Polecam wiersz Bursy "Sobota". Tam i o romantykach, i o tej butelczynie :)
A pytanie jak najbardziej ON-top(ic), czy jakiekolwiek autobusy miejskie po 24 jeżdżą? z jaką częstotliwością mniej więcej?
Jeżdżą,ale nie wiem z jaką częstotliwością,bo ja wsiadam jak przyjeżdżają,jak nie to idę z buta.
Myślę,że co godzinę;najlepiej sprawdż na stronie wrocławskiego ZDiK-u
Pozdrawiam na 144 godziny PRZED.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 lip 07, 18:22

Skoro klub festiwalowy znajduje sie w tym roku w samym centrum miasta (na tyłach Teatru Lalek), to autobusy nie są potrzebne.

W Cieszynie kursowały one do akademików po ostatnim seansie, jednak należy pamiętać, że były tam kina jednosalowe. W przypadku dziewięciosalowego Heliosa, w którym każdy z dziewięciu ostatnich seansów będzie się kończył o różnej porze, jest to organizacyjnie niemożliwe.

MK napisał(a):pogoda jest do niczego
Poruczniku Seblon, prosze to zmienic!

Ależ pogoda jest w sam raz, przynajmniej u mnie (zachmurzone niebo). Idealna na festiwal!
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Powrót do 7. - Aaaby wiedzieć więcej