L. napisał(a):Przykre, że nikt z organizatorów nie ustosunkował się do treści mojej wypowiedzi...
Drogi (-a) L!
Odrobine cierpliwosci! Jak slusznie stwierdzil(a) boy_in_the_hood odsypiamy noce w redakcji, montujemy komputery z powrotem w domu i (wlasnie) czytamy forum.
Co do nagrod w konkursie:
Poczatkowo HP zaproponowalo nam tylko jedna drukarke i bylo dla nas oczywiste, ze dostanie ja osoba, ktora zbierze najlepsze oceny internautow (pisalismy o tym np. w pierwszym numerze). Przedstawiciele HP odwiedzajac Wrocław zachwycili się atmosferą festiwalu i aktywnością naszych fotokonkursowiczów, i postanowili przekazać nam dodatkowe 2 drukarki. Trudno nam było wybrzyzać

Postanowiliśmy przyznać jedną nagrodę redakcji (podobnie jak w zeszłym roku) i drugą nagrodę internautów.
W głosowaniu redakcji wygrał Andrzej T. ze swoim "wróbelkiem", część głosów zebrał też prodeus, któremu wręczyliśmy paczkę z książkami, płytami, kubkiem i bluzą ale kino.
Druga nagroda internautów rzeczywiście wymaga wyjaśnienia. Według rankingu autorów widocznego na stronie drugie i trzecie miejsce to Kamila i Katarzyna. Kamila korzysta z drukarki wspólnie z Czesławem, a Katarzyna nie była przez nas brana pod uwagę ze względu na pokrewieństwo z członkinią naszej redakcji. Następny byl ff którego 5 zdjęć wysyłanych w miarę regularnie przez cały festiwal zebrało najwięcej komentarzy (21 wpisów). "Nagroda za komentarze" nie jest więc kpiną, tylko inną nazwą drugiej nagrody internautów oszczędzającą nam tłumaczenia kim jest Kamila a kim Katarzyna.
Na szczęście nie mieliśmy problemów ze zdjęciami, które miały tylko jedną "piątkę", podbieraniem cudzych zdjęć ani rozmaitymi oszustwami, przed którymi zabezpieczeniem była często nasza wiara w uczciwość uczestników Nowych Horyzontów.
Wszystkie konkursy w gazecie festiwalowej były głównie zabawą dla uczestniczących w nich festiwalowiczów (a gorąca walka dotyczyła nie tylko drukarek, ale i np. książek). Staraliśmy się rozstrzygać je tak uczciwie jak to tylko możliwe (przykro mi Katarzyno siostro Ani, dla Ciebie pozostaje satysfakcja z wysokich ocen). Po dodatkowe wyjaśnienia i liczby zapraszam do bezpośredniego kontaktu mailowego.
pozdrawiam serdecznie,
Bartlomiej Moczulski
bmoczulski@gazeta.enh.pl