Potwierdzam koncert Marianne Faithfull 19 lipca we Wrocławiu

Koncerty, wydarzenia artystyczne, imprezy towarzyszące.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 31 maja 07, 21:39

Cieszę się bardzo, że udało nam się znaleźć firmy, dzięki którym koncert Marianne Faithfull stał się możliwy. Firmy New Music Art oraz Gutek Film, polski dystrybutor filmu IRINA PALM, sfinansują część kosztow koncertu.
Koncert będzie w czwartek, 19 lipca o godzinie 22.00 na Wyspie Słodowej, która położona jest koło Ostrowa Tumskiego (5 - 7 minut spacerem z Rynku). 19 lipca pokażemy także film IRINA PALM, w którym Marianne Faithfull zagrała główną rolę.
Na początku przyszłego tygodnia podamy godzinę koncertu i ceny biletów oraz informacje o możliwości ich zakupu (będzie można kupić także przez stronę internetową festiwalu).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
Ostatnio edytowano 9 cze 07, 18:01 przez Roman Gutek, łącznie edytowano 2 razy

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 1 cze 07, 8:45

No i bardzo dobrze. Ja też się cieszę i znam osoby, którym ta wiadomość także sprawi wielką radość:-)

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 2 cze 07, 23:53

wracając do ceny biletów chciałbym przypomnieć występ wielkiej pani monk !! ile wtedy ksoztowały bilety ?? propozycje sięgające 80 - 100 zł uważam za przesadne, cena moze oscylować w okolicach 50 zł, no i licze na zniżki dla kanetowiczów :-)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 cze 07, 10:34

peter: honorarium wielkiej panie Monk było 5 razy mniejsze. Sugerujesz, że cena powinna oscylować w okolicach 50 zł. Czy jeszcze oczekujesz zniżki, gdyż 50 zł to zbyt dużo? Czy dobrze rozumiem?

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

peter

Na forum od:

Post 3 cze 07, 15:03

Roman Gutek napisał(a):peter: honorarium wielkiej panie Monk było 5 razy mniejsze. Sugerujesz, że cena powinna oscylować w okolicach 50 zł. Czy jeszcze oczekujesz zniżki, gdyż 50 zł to zbyt dużo? Czy dobrze rozumiem?

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

uważam, że cena powinna oscylować w okolicach 50 zł - może źle się wyraziłem, ale wydaje mi sie, że taka cena była by ok dla karnetowiczów a dla pozostałych osób może być wyższa (nie wiem jakie jest kogo honorarium i nie za bardzo mnie to interesuje, ale podkreśliłem wielkosc monk gdyż padały tu rózne charakterystyki i porównania, dla mnie twórczość i dokonania monk są nieporównywalnie większe, ale to oczywiście kwestia gustu itp)

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 13 cze 07, 18:06

Dziś podano ceny na wydarzenia specjalne;myślę że są satysfakcjonujące,zwłaszcza dla posiadaczy karnetów.Jedna zagadka:dlaczego na stronie w wydarzeniach specjalnych podawana jest godzina koncertu Marianny 22.00,a w formularzu zamówienia 19.00?Proszę o wyjaśnienie i pozdrawiam na 36 dni przed.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 13 cze 07, 18:21

To była pomyłka. Koncert jest o 22:00. Dzięki za czujność!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 13 cze 07, 19:31

Tak też myślałem,ale wolalem się upewnić.Proponuję zmienić tę godzinę w formularzu zamówienia,bo wiele osób może z tego powodu zrezygnować z koncertu Marianny.Pozdrawiam na 36 dni PRZED.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 cze 07, 19:44

chinaski: godzina w formularzu została zmieniona zaraz po przeczytaniu przez nas Twojego przedostatniego wpisu. Jeszcze raz dziękujemy za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam serdecznie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

nat.

Post 24 cze 07, 17:32

Chciałam się zapytać, czy wiadomo jak rozmieszczona będzie widownia względem sceny na koncercie Marianne Faithfull? Czy te miejsca stojące są bardzo odległe, czy może wręcz są bliżej sceny? Owszem, różnica cenowa nie jest aż tak wielka, ale trzeba właśnie któreś miejsca wybrać:) A z doświadczenia wiem, że np. na Patti Smith to miejsca stojące były pod sceną:)

Pozdrawiam z Trójmiasta!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 cze 07, 9:37

Koncert Marianne Faithfull będzie w plenerze, na Wyspie Słodowej, która jest rozległa i miejsca jest dużo. Ustawimy przed sceną 1000 krzeseł, reszta wyspy bedzie należała do Was.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 25 cze 07, 20:41

Roman Gutek napisał(a):(...)reszta wyspy bedzie należała do Was.

Brzmi obiecująco. Szczególnie dla wolontariuszy :).
W ogóle za całą inicjatywę należą się ogromne brawa dla organizatorów.

zkrakowa

Post 26 cze 07, 16:40

Witam. Prosze o info kiedy we wskazanych na stronie punktach beda dostepne bilety we Wroclawiu? Jak na razie tych biletow nie ma a nie chcialbym zostac na lodzie i nie miec szans zobaczenia tego koncertu.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 26 cze 07, 22:40

zkrakowa: na stronie internetowej Festiwalu bilety na koncert Marianne Faithfull (jak również na pozostałe wydarzenia specjalne) są już w sprzedaży ---> kliknij

ela

Post 5 lip 07, 14:36

119 zl. dla ludziy, spoza festiwalu... troche drogo.. skad mlodziez ma miec tyle kasy...\
z tego, co pamietam to mialbyc przeciez festiwal glownie dla mlodziez, dla widza... i to ze sie przeniosl do Wrocka bylo spowodowane m.in checią obnizenia jego kosztow :| skad mlodzi ludzie, fani kina i muzyki, maja wziac tyle kasy...
robi sie to elitarne ...
szkoda

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 5 lip 07, 15:08

ela napisał(a):robi sie to elitarne ... szkoda

Cóż, Marianna to elitarna artystka, więc taniej się pewnie nie da...
Nie widzę zresztą powodów, by miała występować za mniejsze pieniądze, dlatego że to koncert w ramach festiwalu, a festiwal podobno dla młodzieży...
Pozdrowienia

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 07, 15:55

ela: taniej już nie może być, gdyż honorarium artystki jest bardzo wysokie. Zorganizowanie koncertu Marianne Faithfull we Wrocławiu jest mozliwe tylko dzięki temu, że zdecydowały się go dofinansować dwie firmy: NEW MUSIC ART i GUTEK FILM (polski dystrybutor filmu IRINA PALM). Możesz kupić bilet także za 99 zł. Młodzi ludzie, fani kina i muzyki, kupują karnety na festiwal i wtedy dużo taniej mogą kupić bilety na koncerty.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 5 lip 07, 21:38

Cóż, ciężko odmówić przyznania racji obu stronom. 99zł to wszak prawie 1/3 ceny karnetu, na który młodzi ludzie muszą jednak trochę oszczędzać (wiem co mówię :) ) ale z drugiej strony bilet na taką gwiazdę zwyczajnie nie może kosztować mniej. i tyle. Nigdy nie będzie tak, że i artysta będzie zadowolony i (każdy) zwykły szary odbiorca...
cry baby cry
put your finger in your eye

Sheela

Post 10 lip 07, 19:50

Panie Romanie a ja mam pytanie bardziej prawne. Czy podczas tego koncertu będzie można używać kamery czy w grę wchodzą tylko zdjęcia? ;). Pozdrawiam.

Sheela

Post 12 lip 07, 22:14

Skoro Pan Roman nie może odpowiedzieć, to może jakaś inna osoba wie jak to będzie z kwestią sprzętu na koncercie?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 07, 22:28

Sheela: nie znam wszystkich drobiazgów związanych z koncertem. Ten koncert produkuje zewnętrzna firma. Napisz do mnie maila z przypomnieniem. Postaram się uzyskać jutro tę informację dla Ciebie.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Sheela

Post 12 lip 07, 23:33

Roman Gutek napisał(a):Sheela: nie znam wszystkich drobiazgów związanych z koncertem. Ten koncert produkuje zewnętrzna firma. Napisz do mnie maila z przypomnieniem. Postaram się uzyskać jutro tę informację dla Ciebie.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Bardzo dziękuję za odzew Panie Romanie. Pełen podziw za to, że na 6 dni przed festiwalem potrafi Pan wygospodarować jeszcze czas dla zwykłych uczestników :). Na pewno jutro sie przypomnę. Pozdrawiam ;).

Jarmilka

Na forum od:
13 lip 07, 15:38

Post 13 lip 07, 15:45

Sheela,

jeśli będziesz mieć informacje, czy i czym wolno koncert rejestrować, daj znać na forum,

pozdrawiam :-)
Miś, Miś. Świńska rura, nie Miś.

Sheela

Post 13 lip 07, 17:01

Jarmilka napisał(a):Sheela,

jeśli będziesz mieć informacje, czy i czym wolno koncert rejestrować, daj znać na forum,

pozdrawiam :-)

Póki co Pan Roman się nie odezwał, ale jak tylko będą informacje od razu napiszę :). Pozdrawiam ;).

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 lip 07, 10:03

Panie Romanie i ja chętnie bym się dowiedział czy będzie możliwość używania kamer. Jeśli da rade Pan się dowiedzieć bardzo prosimy o odzew w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Thane

Na forum od:

Post 15 lip 07, 17:11

Panie Romanie czy już wiadomo jak się przedstawia sytuacja? :). Prosimy o rychłą odpowiedź, bo festiwal już tuż tuż ;). Pozdrawiam serdecznie i czekamy z niecierpliwością :).

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lip 07, 8:02

Sheela, Thane: przykro mi, ale w czasie koncertu nie będzie można używać kamer, nie będzie ich można także wnosić na Wyspę Słodową. Zdjęcia" tylko media w trakcie pierwszego utworu., dyskretnie, bez fleszy. Marianne jest dośc trudną artystką i musimy przestrzegać ustalonych w kontrakcie zasad. Nie sa one chyba zbyt różne od wymagań innych artystów.
Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Thane

Na forum od:

Post 16 lip 07, 8:05

Jeszcze raz dziękujemy za informacje. Do zobaczenia we Wrocławiu :).

peter

Na forum od:

Post 18 lip 07, 16:11

czy bilet na koncert można kupić jutro w mediatece ??

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 18 lip 07, 17:21

peter: tak, będzie można jutro kupić w Mediatece bilet na koncert Marianne Faithfull (dla stuprocentowej pewności zapytałem przed chwileczką w punkcie sprzedaży biletów). Od jutra bilety do nabycia także na Wyspie Słodowej (informacja z plakatu koncertu).

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 18 lip 07, 18:26

mam nadzieje ze wam sie uda dostac na koncert Marianny, Peterze i Poruczniku, ja juz mam bilet :-)
MK

Powrót do 7. - Miłe dodatki