Reklamy przed filmami

Inne sprawy
viviana

Na forum od:
31 lip 06, 13:15

Post 2 sie 07, 22:25

Na tym forum było już chyba wszystko - od mniej lub bardziej poważnych (ale zawsze cennych!) dyskusji na temat filmów po problemy (czasem równie ważkie) dotyczące puf czy parasolek:-) Sezon ogórkowy w pełni, proponuję więc zająć się sprawą wyświetlanych przed filmami reklam. Nie ukrywam, że zainspirowała mnie pOlka (serdecznie pozdrawiam! a zainteresowanych odsyłam do Jej opisu :-) a Was, szanowni forumowicze, pytam, czy nie mieliście dość, oglądając po raz trzydziesty piąty sweterek domniemanego pana Coelho? Ja rozumiem, ze sponsorzy, że pieniądze itp. Ale czy na Nowych Horyzontach, gdzie lecą nowohoryzontowe filmy, nie mogłoby być również nowohoryzontowych (tj. przynajmniej pomysłowych) reklam? (skoro już muszą być jakieś...eeh). W końcu reklama też może być sztuką. Pan, który nie doleciał z kina, był o wiele bardziej trafiony, bo taki jakiś filmowy...

P.S. Proszę tego wszystkiego nie brać zupełnie poważnie, ten mail to po prostu wyraz nostalgii za festiwalem... Pozdrawiam wszystkich!

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 2 sie 07, 22:36

Reklama z Coelho taka jak jego powieści..
A co do reklam w ogóle-Roman Gutek na konferencji w cafe australia 28 lipca powiedział że kiedyś może uda się w ogóle bez reklam..Jednak na razie to niemożliwe, bo realia finansowe są takie jakie są..I takie wymagania sponsorów.

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 2 sie 07, 23:32

a było 3 dni bez reklam, wprawdzie przez żałobę, ale było.

BTW

"Miałeś prosto z kina lecieć" i "i have two kids" było genialne

a "Cała Polska czyta dzieciom" to już klasyka festiwalowa:D
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

morningbell

Na forum od:
10 cze 07, 17:48

Post 2 sie 07, 23:48

szkoda ze nie puszczano innych reklam z serii hp. przynajmniej jakies urozmaicenie by było :)

denerwowala mnie reklama lecha, nie jestem w stanie jej zrozumiec :P

no i "wybierasz najdluzsza trase" heh

dziewczyna w kawiarni z reklamy Metra miala w pewnym momencie bardzo dziwna mine

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 3 sie 07, 0:05

Reklama AMS - najlepsza!

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 3 sie 07, 1:19

Mnie najbardziej cieszyły reklamy Chevroleta.
To się nazywa precyzyjnie dobrany target.
Zaraz po powrocie do domu pobiegłem do salonu i nabyłem oba reklamowane modele. Rzeczywiście niezłe ;)

viviana

Na forum od:
31 lip 06, 13:15

Post 3 sie 07, 8:34

stazzio ---> moje koleżanki natomiast zaraz po festiwalu zainstalowały sobie klimatyzację w akademiku. Oczywiście firmy Daikin ;-)
A tak przy okazji: dlaczego wszystko działo sie tej pani w uchu?

morningbell napisał(a):denerwowala mnie reklama lecha, nie jestem w stanie jej zrozumiec :P

Oj, tak...Ale ta reklama, nie wiedzieć czemu, podoba się wszystkim moim kolegom,hehe;-) Chyba chodzi o to, że trzeba zrobić wszystko, by tylko pozbyć się rodziny, by z kolei w piątkowy wieczór móc spokojnie napić się z kumplami piwa. Ot, takie męskie marzenia;-)

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 3 sie 07, 9:47

ale dlaczego frappe się nie grzało no...
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 3 sie 07, 9:56

Reklamy są w porządku, wręcz witane oklaskami, gdy zrobiono je z przymrużeniem oka - tak jak "Cała Polska czyta dzieciom", czy "Nie zabijaj mnie, mam dwoje dzieci. Czy jakoś tak... " lub "Grzej się frappe". Takim reklamom mówię tak.

Napuszony Coelho wzbudzał jedynie irytację (a na Nocnym Szaleństwie wręcz buczenie widowni). Facet czyta internet i wyławia stamtąd ciekawe myśli. Wydaje mi się, że powiny się one raczej rodzić w jego głowie. Jak ktoś napisał na Hyde Parku - Coelho zdecydowanie i bezapelacyjnie ssał.

pOlka

Na forum od:
31 lip 07, 22:48

Post 3 sie 07, 10:22

Viviana - jak jeszcze kiedyś będziesz szukała inspiracji to polecam się na przyszłośc:D Wspomne jeszcze o reklamie zamrażaraek (klimatyzacji?) firmy Daikin, która sama w sobie była nieszczególna, ale to chyba oni sponsorowali lody w Heliosie, za co należą się wyrazy najwyższego uszanowania;) Taka mała rekompensata za brak kawoludków.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 3 sie 07, 10:31

stazzio napisał(a):Mnie najbardziej cieszyły reklamy Chevroleta.

No, ludzie się tutaj kłócą dlaczego bilet podrożał z 14 na 15 złotych, a nocleg w akademiku z 18 na 24. Pewnie dlatego, że oszczędzaja na Chevrolety.

skalpel

Na forum od:
19 lip 07, 18:28

Post 3 sie 07, 12:38

może za rok zrobić konkurs reklam? ;-)

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 3 sie 07, 12:52

Przecież i tak wiadomo, że "smok?, jaki znowu smok?" wygra:-)

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 3 sie 07, 13:47

tangerine napisał(a):
stazzio napisał(a):Mnie najbardziej cieszyły reklamy Chevroleta.

No, ludzie się tutaj kłócą dlaczego bilet podrożał z 14 na 15 złotych, a nocleg w akademiku z 18 na 24. Pewnie dlatego, że oszczędzaja na Chevrolety.

Ja juz nawet na klamkę uzbierałam! W przyszłym roku planuję wycieraczki.

a_gador

Na forum od:
10 cze 07, 20:31

Post 5 sie 07, 22:49

Sorry, ze względu na poszkodowanych pielgrzymów, ale najlepiej było w trakcie żałoby narodowej, czyli bez reklam. Sam tylko film i to było piękne.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 5 sie 07, 22:51

Oczywiście,precyzyjnie.

eldescento

Post 10 sie 07, 9:02

widze ze nie tylko mnie wkurzal ten maraton reklamowy... prawie jak w jakims multikinie czy innym plexie, jeszcze brakowalo reklamy chipsow i plynu do plukania... za duzo reklam, a poza tym sponsorzy nie wysilii sie z reklamami i dostarczyli standardowe reklamy rodem z polsatu, jak ogladalem reklame chevroleta, czy cholernego AMS to mi sie zbieralo na wymioty. za to reklama C+ super, chyba jako jedyna. lech tez mi sie podobal, ale to tylko bylo puszczane przed seansami 22.00.

ja rozumiem ze sponsorzy przez duze S maja wymagania, ale moze warto im uswiadomic ze taka na(c)halnoscia to buduja sobie wrecz odwrotne do zamierzonych rezultaty.. i ze moze warto jakos inaczej zaznaczyc swoja obecnosc.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 10 sie 07, 11:29

chyba tylko reklamy canal plus dawaly sie ogladac
mysle, ze zrobienie porzadanych reklam na festiwal lezy w interesie samych sponsorow, nie tylko ze wzgledu na nasze zdrowie psychiczne (grafomanska reklama HP wyprowadzala mnie z rownowagi). chodzi przeciez o to zeby nas zainteresowac swoim produktem, albo zeby zaprezentowac firme. AMS np zaprezentowala sie wyjatkowo kiepsko, bo ani jedno zdjecie w jej reklamie nie bylo porzadnie wykadrowane.
widownia NH jest dosc czula na takie rzeczy...
MK

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 10 sie 07, 20:04

Przypomnę, że bodajże w zeszłym roku (a może dwa lata temu) C+ zaprezentował na ENH wyjątkowo nieciekawą reklamę z sędzią co sobie piłkę pod stołem kopie. Więc w tym roku dobre reklamy to bardzo miłe zaskoczenie.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 11 sie 07, 4:04

To prawda, reklama AMS była aż absurdalnie tandetna... ani pomysł ani wykonanie nie odbiegały za bardzo od totalnie amatorskich produkcji.
A co do reklamy HP to już słów mi brakuje, chyba muszę "wyłowić jakąś ciekawą myśl" z internetu ;)
Podobał mi się C+ i tekst "musztarda po obiedzie" na końcu reklamy o superbohaterze, oraz animacja Polityki.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 12 sie 07, 20:46

ja mam jakiś sentyment do tej reklamy z sędzią :) ...chyba nie patrzyłam na nią jak na reklamę tylko historyjkę ,wtedy Cieszyn był moim pierwszym spotkaniem z Festiwalem ENH ,wiec wszystko działało na mnie inaczej -zachwyt !!! festiwalem przekładał się na zachwyt ogólny :)

a ta animacja Polityki z tego roku podobała mi się najbardziej z reklam
reklama Hp moze nie taka zła,ale nie przepadam za Coehlo więc jakos tez reklama mnie nie kupiła :)

fenikt

Na forum od:
9 sie 07, 1:19

Post 12 sie 07, 22:11

Dla mnie dobra byla reklama Lecha i C+ ale znalem je z telewizji i powtarzane w kolko juz troche nuzyly. Generalnie lepiej bylo bez reklam.

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 13 sie 07, 11:59

Reklamy to zlo konieczne. Do wiekszosci mialem stosunek obojetny. Podobala mi sie jedna z reklam Canal +(ta ze slynnym "I have two kids"). Draznil mnie za to Paulo Coelho. To,ze nie musze jej juz ogladac uwazam za najwiekszy plus tego,ze zakonczylo sie ENH. Znow jednak powolam sie na Festiwal w Kazimierzu-tamtejsza reklama Alianz byla jeszcze gorsza niz ta z Coelho ;)
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 14 sie 07, 21:31

Według mnie najgorszy był AMS. Ta reklama drażniła mnie swoją długością i tym, że była przenudna. Wzorem były dla mnie "reklamy" ale kino! i Ery. Takie powinny być wszystkie. Podobała mi się też reklama Polityki.

Powrót do 7. - Aaaby inne