Program filmowy 7. MFF ENH dostępny!

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 07, 12:49

Od godziny 12:00 na stronie Festiwalu: http://www.eranowehoryzonty.pl jest już dostępny program filmowy.

Zapraszamy do zapoznania się z opisami filmów, fotosami, zwiastunami (trailerami), stronami oficjalnymi filmów, które znajdują się w menu.

Zachęcamy także do skomponowania własnego planu filmowego przy pomocy trójkolorowych metek, którym można nadać opis - krótką notatkę o filmie. Filmy oznaczone metkami będą potem wyróżnione na listach filmów przy przeglądaniu programu.

Uwaga: Miejsce seansu pokażę się po najechaniu myszką na godzinę seansu. Ponadto jest ono widoczne w każdym opisie po lewej stronie w ramce "Seanse".

Życzymy miłej lektury!
Ostatnio edytowano 29 lip 07, 17:16 przez Seblon, łącznie edytowano 1 raz
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

spiegell

Post 9 lip 07, 15:44

witam. krótkie pytanie. kiedy program wydrukuje wyborcza?

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 9 lip 07, 16:12

Kalendarz festiwalowych pokazów w formie drukowanej będzie mozna znaleźć w specjalnym festiwalowym dodatku do Gazety Wyborczej, ktory ukaże się w piatek, 13 lipca 2007.

A czy jest szansa na spakowany w pdf program, w takim wydaniu jak w zeszłych edycjach?
cry baby cry
put your finger in your eye

Gość

Post 9 lip 07, 19:06

boy_in_the_hood napisał(a):A czy jest szansa na spakowany w pdf program, w takim wydaniu jak w zeszłych edycjach?

Również na to czekam ;).

Sheela

Post 9 lip 07, 19:50

Czy jest szansa na to by jutro pojawił się program poukładany nie alfabetycznie a godzinowo? Myślę, że takie rozwiązanie jest dla wszystkich o wiele wygodniejsze. Przychylam się do prośby o program w formacie pfd. Pozdrawiam.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 9 lip 07, 19:54

Sheela napisał(a):Czy jest szansa na to by jutro pojawił się program poukładany nie alfabetycznie a godzinowo? Myślę, że takie rozwiązanie jest dla wszystkich o wiele wygodniejsze. Przychylam się do prośby o program w formacie pfd. Pozdrawiam.

Proszę bardzo, już jest!
PDFy opublikujemy jak będą gotowe.

Pracujemy jeszcze nad indeksem, będzie więc możliwości filtrowania. Cierpliwości. Zajrzyjcie jutro popołudniu.

Sheela

Post 9 lip 07, 20:03

Strator napisał(a):Proszę bardzo, już jest!
PDFy opublikujemy jak będą gotowe.

Pracujemy jeszcze nad indeksem, będzie więc możliwości filtrowania. Cierpliwości. Zajrzyjcie jutro popołudniu.

Bardzo dziękuję i nie tylko ja. Teraz wygląda to naprawdę dobrze. Jeszcze raz ogromne dzięki!!!

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 9 lip 07, 20:26

Dzięki dzięki dzięki :)
cry baby cry

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 9 lip 07, 20:58

Zauważyliście jak dużo polskich produkcji w cyklu Sezon 06/07?

No i znowu zamiast poszerzać Horyzonty będe nadrabiał zaległości.

jersey

Post 11 lip 07, 0:32

Ha, powybierałem filmy i pozaznaczałem. Powybierałem godziny wyświetlania (jedną lub dwie z trzech możliwych) i co mam dalej z tym zrobić. Szkoda, że wasz program komputerowy nie układa automatycznie optymalnego układu seansów przy określonych wymaganiach np. 2 filmy dziennie itp. Może za rok, bo teraz mnie czeka pracochłonne "optymalizowanie".

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 11 lip 07, 9:27

Lepiej poczekać do piątku na wydrukowaną, "przejrzystą" wersję - wtedy się robi burzę mózgów i wiadomo co, gdzie i o której godzinie.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 11 lip 07, 14:39

jersey napisał(a):Ha, powybierałem filmy i pozaznaczałem. Powybierałem godziny wyświetlania (jedną lub dwie z trzech możliwych) i co mam dalej z tym zrobić. Szkoda, że wasz program komputerowy nie układa automatycznie optymalnego układu seansów przy określonych wymaganiach np. 2 filmy dziennie itp. Może za rok, bo teraz mnie czeka pracochłonne "optymalizowanie".

Cierpliwości. Jeszcze dziś udostępnimy mechanizm, który chyba spełni Wasze oczekiwania. Dajcie nam czas do północy :-)

gosia

Post 11 lip 07, 23:38

Fajny ten nowy mechanizm :) Przydałoby się jeszcze (mi przynajmniej), żeby w 'Moich filmach' był widok segregujący filmy po cyklach. Ale to tylko tak. Ogólnie program (metki i te sprawy) w tym roku to dla mnie pierwsza festiwalowa rewelacja!

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 12 lip 07, 0:39

Przecież metki można ustawić według cykłow: niebieskie - panorama, zielone - konkurs, żółte - retrospektywy.

gosia

Post 12 lip 07, 1:07

No cóż... Filmy, które wybrałam nie ograniczają się do 3 cyklów. Głównie przeszkadza mi żmudne liczenie ilości filmów w każdym cyklu. Ale to tylko tak, na marginesie.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 12 lip 07, 12:18

Zostały dodane zwiastuny (trailery) dwóch filmów z cyklów "Wydarzenia specjalne"/"Filmy nieme z muzyką na żywo":

"Krew poety" Jeana Cocteau
"Męczęństwo Joanny d'Arc" Carla Theodora Dreyera

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 12 lip 07, 14:53

Strator napisał(a):Cierpliwości. Jeszcze dziś udostępnimy mechanizm, który chyba spełni Wasze oczekiwania. Dajcie nam czas do północy :-)

Przepraszamy, ale dziś odpalamy sprzedaż biletów i nie daliśmy rady. Niespodzianka na pewno będzie, nie wiem tylko czy dziś czy jutro :-)

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 12 lip 07, 14:54

gosia napisał(a):Fajny ten nowy mechanizm :) Przydałoby się jeszcze (mi przynajmniej), żeby w 'Moich filmach' był widok segregujący filmy po cyklach. Ale to tylko tak. Ogólnie program (metki i te sprawy) w tym roku to dla mnie pierwsza festiwalowa rewelacja!

Dzięki za dobre słowo!
Pomyślimy co zrobić z Twoją sugestią, mam pewien pomysł.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 12 lip 07, 16:17

a ja czekam na jutrzejsze wydanie wyborczej :)...uwielbiam ten moment jak sobie zasiadam i zaznaczam :)

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 12 lip 07, 16:46

Ja też..Mam tylko nadzieję,że będzie tak jak w zeszłym roku-cały dzień festiwalowy na jednej stronie,tzw.siatka.Bo ten program tutaj nie uloży mi optymalnego kalendarza wybranych Filmów,a jest ich ok.50.
Czyli prawie komplet możliwości:))
Ech,co zrobić z tym tygodniem?
Chyba sobie przypomnę kilka pozycji z poprzednich ENH..
Pozdrawiam Wszystkich Oczekujących na 7 dni PRZED.

eliska

Na forum od:

Post 12 lip 07, 18:53

no własnie :) co zrobić ..ja wiem..muszę skończyć haftowac suknię dla panny młodej,która w sierpniu zostanie czyjąś żoną :) klimat jak z Jedwabnej opowieści jeszcze w Cieszynie :)..ten film to dopiero zakręcił moim życiem ...życzę każdemu festiwalowiczowi :) takiej przygody po festiwalu http://www.we-dwoje.pl/okolice;mody;his ... ,1587.html
Ostatnio edytowano 13 lip 07, 10:00 przez eliska, łącznie edytowano 1 raz

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 12 lip 07, 23:38

Dziś, tj. 13 lipca, o godzinie 00:00 ruszyła sprzedaż biletów on-line na seanse filmowe.

Zapraszamy do zakupów ---> kliknij

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 13 lip 07, 8:28

"Lubię zapach napalmu o poranku", jak mawiał ppłk. Kilgore. A ja lubię zasiadać do nowohoryzontowego rozkładu jazdy (jest w dzisiejszej Wyborczej), kiedy wszystkie filmy są jeszcze tylko tytułami, tajemnicą a już za kilkanście dni będą przeżywaniem i emocjami. Fajnie, że jest taki festiwal.
:-)

eliska

Na forum od:

Post 13 lip 07, 9:48

już mam wyborczą ..i dodatek....bardzo przekrzysty,narazie czytanie sobie racjonuję ,to jak smakowanie deseru :)..taak! dobrze,że jest taki! festiwal :)...bo już za tydzień o tej samej porze ....nasze Święto naszego Cinema Paradiso :)

Sheela

Post 13 lip 07, 11:45

Podczas czytania dodatku rzuciła mi się w oczy informacja, że Hyde Park znów będzie przy Teatrze Lalek. Już rok temu po jednym dniu większość wpisów na tablicach była prośbami o przeniesienie Hyde Parku koło Mediateki. Tak też się stało. W tym roku znów chcecie to przerabiać? ;).

cze67

Na forum od:

Post 13 lip 07, 12:08

Mediateka to faktycznie lepsze miejsce na Hyde Park, bo bardziej uczęszczane przez uczestników festiwalu.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 13 lip 07, 12:19

Sheela i cze67: w tym roku przy Teatrze Lalek bedzie klub festiwalowy i będzie tam dużo więcej miejsc siedzących i będzie też zdecydowanie więcej osób. Hyde Park w końcu musi być w parku !!!!Pozdrawiam seredcznie.

Roman Gutek

cze67

Na forum od:

Post 13 lip 07, 12:25

Eeeee, ja widzę to tak jak napisałem powyżej. Ludzie chodzą do Mediateki CAŁY CZAS i tam jest umowne centrum zdarzeń, a do klubu INCYDENTALNIE. A parkiem można nazwać miejsce przed Mediateką (np. Mediapark) i kłopot nazewniczy z głowy.
:-)

Sheela

Post 13 lip 07, 15:03

Uważam podobnie jak cze67 :). Pozdrawiam serdecznie.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 13 lip 07, 16:35

Roman Gutek napisał(a):Sheela i cze67: w tym roku przy Teatrze Lalek bedzie klub festiwalowy i będzie tam dużo więcej miejsc siedzących i będzie też zdecydowanie więcej osób. Hyde Park w końcu musi być w parku !!!!Pozdrawiam seredcznie.

Roman Gutek
Racja,poza tym z TL do mediateki nie jest 10 km;)

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 13 lip 07, 17:14

Strator napisał(a):PDFy opublikujemy jak będą gotowe.

i jak z tymi pdf'ami?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 14 lip 07, 9:01

No dobra.
Niespodzianka już działa:

www.eranowehoryzonty.pl/kalendarz.do

Miłej zabawy.
Zrobimy jeszcze wyraźniejsze podświetlanie wybranych filmów.

A jeśli jeszcze potrzebujecie PDFów:

http://7ff.eranowehoryzonty.pl/pliki/kalendarium.pdf

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 lip 07, 9:57

Strator świetna robota :). Dzięki.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 lip 07, 10:18

chinaski napisał(a):
Roman Gutek napisał(a):Sheela i cze67: w tym roku przy Teatrze Lalek bedzie klub festiwalowy i będzie tam dużo więcej miejsc siedzących i będzie też zdecydowanie więcej osób. Hyde Park w końcu musi być w parku !!!!Pozdrawiam seredcznie.

Roman Gutek
Racja,poza tym z TL do mediateki nie jest 10 km;)

Oczywiście, że nie ma 10 km. Chodzi jednak oto, że zapewne w większości przypadków trzeba będzie tam iść specjalnie po to by poczytać Hyde Park. Przy Mediatece robiło się to niejako przy okazji i zawsze ktoś tam jednak stał i czytał/pisał/komentował ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 14 lip 07, 10:53

Strator napisał(a):No dobra.

Miłej zabawy.
Zrobimy jeszcze wyraźniejsze podświetlanie wybranych filmów.

A jeśli jeszcze potrzebujecie PDFów:

http://7ff.eranowehoryzonty.pl/pliki/kalendarium.pdf

Ale super! Już popisałam dwa dodatki z Wyborczej, czas na interaktywne zabawy :)
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

eliska

Na forum od:

Post 14 lip 07, 12:22

ja kupiłam 5 gazet ,z czego 2 przeznaczne na zabawe w wycinanki :)

d4b0

Na forum od:

Post 14 lip 07, 12:49

Miłej zabawy.
Zrobimy jeszcze wyraźniejsze podświetlanie wybranych filmów

dobra robota.
jedyny minus taki, ze w przypadku normalnej listy filmow ("moje filmy") widzimy, ktore wybralismy i juz mamy dla nich przydzielone jakies projekcje. na "kalendarium" widac tylko konkretne projekcje.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 14 lip 07, 13:23

Teraz jest full wypas, dobrze byłoby żeby za rok wcześniej takie bajery zostały udostępnione !!!

morningbell

Na forum od:
10 cze 07, 17:48

Post 14 lip 07, 15:08

genialny jest ten kalendarz. nawet na kolorowo mi podświetla (po najechaniu kursorem) filmy, które wcześniej ometkowalam! :) chyba spędzę nad tym cała niedziele

wielkie dzięki

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 14 lip 07, 15:38

d4b0 napisał(a):

Miłej zabawy.
Zrobimy jeszcze wyraźniejsze podświetlanie wybranych filmów

dobra robota.
jedyny minus taki, ze w przypadku normalnej listy filmow ("moje filmy") widzimy, ktore wybralismy i juz mamy dla nich przydzielone jakies projekcje. na "kalendarium" widac tylko konkretne projekcje.

Nie do końca. Jeśli dałeś metkę do jakiegoś filmu, ale nie dałeś jej do żadnego seansu wówczas, owszem, metka przy seansie w kalendarium będzie szara, ale jak najedziesz myszką na film to pokaże Ci się chmurka w kolorze metki, z treścią metki jeśli taką dałeś.

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 14 lip 07, 16:53

Mam pytanie - co oznacza dopisek "+ koncert" przy niektórych seansach z filmami Antonisza ? Ktoś będzie grał do filmów (kto?:) ) czy później będzie jakiś koncert inspirowany jego filmami ? :D
Chciałbym usłyszeć muzyczne wariacje na tematy takie jak np. działanie jamniczka...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 14 lip 07, 19:38

Filip II: przed filmami Antonisza w Teatrze LALEK 21 lipca o 19.00 i 28 lipca również o 19.00 zagra Zespół Małych Instrumentów z Wrocławia, który wykona muzykę inspirowaną twórczością J.J. Antonisza...To spontaniczna inicjatywa wrocławska.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 14 lip 07, 22:30

Właśnie tego Stratorze potrzebowałem :D WIELKIE dzięki, kawał dobrej roboty (szczególnie za PDF ;) )
Pozdrawiam na 114,5 godziny przed Festiwalem !!
cry baby cry

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 15 lip 07, 0:02

Filip II napisał(a):Mam pytanie - co oznacza dopisek "+ koncert" przy niektórych seansach z filmami Antonisza ? Ktoś będzie grał do filmów (kto?:) ) czy później będzie jakiś koncert inspirowany jego filmami ? :D
Chciałbym usłyszeć muzyczne wariacje na tematy takie jak np. działanie jamniczka...

http://7ff.eranowehoryzonty.pl/artykul.do?id=83

d4b0

Na forum od:

Post 15 lip 07, 18:57

Strator napisał(a):Nie do końca. Jeśli dałeś metkę do jakiegoś filmu, ale nie dałeś jej do żadnego seansu wówczas, owszem, metka przy seansie w kalendarium będzie szara, ale jak najedziesz myszką na film to pokaże Ci się chmurka w kolorze metki, z treścią metki jeśli taką dałeś.

ale nie widac, czy dla wybranego filmu juz przydzielilem jakis seans (w jakimkolwiek dniu), czy nie. dla mnie to wazna informacja podczas planowania i byla widoczna w zwyczajnym indeksie filmow. ale to sugestia na przyszlosc, bo rzeczony indeks filmow z metkami bardzo usprawnil tegoroczna prace nad programem.

pozdrawiam

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 16 lip 07, 3:50

Ok, proszę bardzo: masz teraz w kalendarium opcję "MOJE FILMY" i wyróżnione kolorem są tylko ometkowane.

Powrót do 7. - Przed festiwalem