Nocne Szaleństwo

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 9 lip 07, 11:52

4 pozycje...? :|
Szkoda.
Wot's your function in loif?

teufelsbrut

Post 9 lip 07, 13:47

Jako, że jestem miłośniczką takiego kina również bardzo liczyłam na ten cykl. Zawiodłam się ilością filmów, poza tym spodziewałam się czegoś... jakby to ująć.. bardziej kontrowersyjnego:)

Jednak nie ma co narzekać, na wstępie już wybrałam ponad 20 filmów, więc myślę, że nie będzie tak źle. Mam tylko nadzieje, że w przyszłym roku cykl Nocne Szaleństwo będzie znacznie mocniejszym punktem festiwalu. Bo co jak co ale w polskich kinach takie seanse są rzadko spotykane. A szkoda :)

Pozdrawiam

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 9 lip 07, 17:02

Myślę, że tylko 4 pozycje w Nocnym Szaleństwie to akurat trafna decyzja - ile w końcu można oglądać w kółko Bollywood oparty na jednym schemacie wraz z horrorami azjatyckimi kręconymi w podobny sposób. Roczna przerwa nocnemu szaleństwu dobrze zrobi.
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

morningbell

Na forum od:
10 cze 07, 17:48

Post 9 lip 07, 17:15

mi w nocnym szalenstwie brakuje czegos w stylu zeszlorocznego "Reefer madness" :D

elfavorro

Na forum od:

Post 9 lip 07, 17:31

Mi brakuje tego, żeby było z czego wybrać...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 07, 18:19

A propos Szaleństw (w tym przypadku Porannych):
http://7ff.eranowehoryzonty.pl/film.do?dzial=zwiastun&id=887
: - )
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

kanta

Na forum od:
22 lut 06, 19:59

Post 9 lip 07, 19:12

4 filmy:( mało, nijako, nie ma z czego wybierać! i nie zgadzam się że filmy azjatyckie prezetowane chociażby rok temu były oparte na jednym schmacie!!!

Dude

Na forum od:
18 cze 07, 11:31

Post 9 lip 07, 21:46

Nocne szaleństwo sprawia wrażenie zrobionego "na kolanie". Szkoda.

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 9 lip 07, 21:48

Mnie się podoba, pierwszy raz zaliczę dwie pozycje...

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 9 lip 07, 22:21

Co wy gadacie!!!! Jest Tsukamoto, na którego filmach w Cieszynie publiczność bawiła się przednio i rzeczywiście SZALAŁA. Park Chan-wook też Trylogią Zemsty i etiudą w 3 Extremes pokazał klasę :)

kanta

Na forum od:

Post 9 lip 07, 22:56

też zaliczę conajmniej 3 z 4, ale po opisach oceniając - to nie przebije to zeszłorocznego szaleństwa jakie było na Arjunie, Kaakha Kaakha czy Bangkok loco... chociaż bardzo lubię i cenię filmy Tsukamoto i Park Chan-wooka... to będzie mi brakowało wpólnego śpiewania na filmach, klaskania co chwila i niekontrolowanych wybuchów śmiechu... co nie zmienia faktu że odliczam dni do czwartku i już się doczekać nie mogę:)

kaprysny

Na forum od:

Post 9 lip 07, 23:11

Wybuchy śmiechu? Kto widział "Hiruko The Goblin" wie, czym są wybuchy śmiechu i super zabawa na sali! Moim skromnym zdaniem zeszłoroczne szaleństwo było kiepskie, bollywoodzka klasyka rok wcześniej zdecydowanie lepsza...

kanta

Na forum od:

Post 9 lip 07, 23:24

każdy może mieć swoje zdanie - 2 lata temu mnie było, a porównywałam propozycje tegoroczne z zeszłorocznymi. wyciągnęłam nawet katalog - rok temu było 10 filmów w "nocnym szeleństwie" - na 10 dni festiwalu.
w tym roku mamy tylko 4 i trochę szkoda:(
chociaż i tak po przejrzeniu programu i ometkowaniu tego co chcę zobaczyć, wyszło mi dużo- za dużo... wracam szukać dalej...

elfavorro

Na forum od:

Post 10 lip 07, 0:34

Dla mnie wzorcowym Nocnyn Szaleństwem była 35-ta Komnata Shaolin (3 lata temu), szkoda, że więcej tego typu arcydziełek nie znalazło swojego miejsca w następnych cyklach (czy może coś ominąłem?). Rok temu zaś bardzo dobrze zapamiętałem Linda, Linda, Linda pomimo tego, że to moim zdaniem słaby film. Jednak czegoś takiego właśnie spodziewałbym się po NS - niekoniecznie azjatyckich horrorów (choć niektóre bardzo lubię), ale wyciągniętych z różnych zakątków świata, bezpretensjonalnych filmów zapewniających radosną rozrywkę - czy to straszną, czy śmieszną. Jest chyba w czym wybierać.
Decyzja o ścięciu cyklu do raptem 4 filmów pozostaje dla mnie zagadkowa.

kaprysny

Na forum od:

Post 10 lip 07, 7:09

Tzn. fakt - 4 = mało. Ale już 2 z 4 to filmy, na które czekam z ogromną niecierpliwością :) Filmy Jacksona nocą, to też było szaleństwo ;p

Galimatias

Na forum od:
15 lip 06, 13:56

Post 10 lip 07, 10:45

U mnie też 2 z 4 czyli 50%:). Szczerz wolę 4 tegoroczne tytuły niż 10 z 2006.

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 10 lip 07, 12:12

Taaak, Jackson nocą to było coś, podobnie jak Miike - a Raimi kiedyś już był? Może Raimiego na przyszyły rok przydałoby się przygotować? :D
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 10 lip 07, 14:41

Szaleństwo dobre, dobre.
Oj tak, Jackson to było szaleństwo :D
I got the ebb, I got the flow.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 10 lip 07, 21:22

sprobuje zaliczyc 3 szalenstwa, a zwlaszcza Park Chan Wooka (odpuszcze sobie Indie, bo to nie moje klimaty)
mi tez brakuje czegos w stylu Reefer Madness, w koncu nie tylko Azjaci sa szaleni...
moze kiedys kiedys bedzie John Waters w ramach NSz, to by bylo piekne..
MK

LaRWa

Post 16 lip 07, 19:42

Zdecydowanie smutna to degradacja cyklu. Przez wszystkie powyższe wypowiedzi przewija się wspomnienie nocnego szaleństwa z przedostatniej cieszyńskiej edycji festiwalu - niezapomniane projekcje w dusznym (jakieś skojarzenia z byłym dyrektorem artystycznym?) akademickim i bardziej egalitarna zabawa w przeogromnej erze + takie perełki jak Audition, 36 chambers of shaolin, ichi the killer i etc. bardzo martwi mnie redukcja tego bloku, gdyż po iście nowohoryzontowej dziennej dawce kinowych eksperymentów, trochę mocnego absurdalnego kina było jak znalazł - cóż, idzie nowe - lat przybywa i festiwalowi i mi, choć nie wiem czy jest to ewolucja w tym samym kierunku - zmian nie zatrzymamy :) Dołączam sie jednak do opinii, że jeśli nocne miałoby wyglądać tak jak w zeszłym roku to lepiej nie kalać dobrej pamięci cyklu, wrytej w umysły wiernych festiwalowiczów i dać mu umrzeć w chwale... a może panie Romanie, cyklem nie ma się kto zająć - (puszczając oko).

elfavorro

Na forum od:

Post 17 lip 07, 0:00

BTW. Kino ERA było mistrzowskie! Nie wyobrażam sobie Tulse Luper Suitcases nigdzie indziej.

Drodzy organizatorzy, czy są jakieś konkretne plany odnośnie cyklu "NS"?, którymi podyktowana jest tegoroczna zmiana? Czy cykl planuje się zredukować/wykluczyć czy tylko w tym roku tak wyszło?

Pozdrawiam!

Airstorm

Na forum od:
19 lip 07, 19:26

Post 20 lip 07, 23:32

Reefer Madness było genialne, chętnie zobaczyłbym ten film jeszcze raz, na nim dopiero publiczność żywiołowo reagowała (tańcem, śpiewem, krzykiem etc.) :D

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 26 lip 07, 11:19

w zeszłym roku Bollywoodu było bardzo dużo, nie brakuje mi tej ilości aż tak bardzo, ale to że w tym roku nie było ani pół filmu z Shah Rukh Khanem to tak jakoś... smutno.
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

a-go

Na forum od:
12 lip 07, 16:48

Post 30 lip 07, 22:10

MK napisał(a):moze kiedys kiedys bedzie John Waters w ramach NSz, to by bylo piekne..

Ja też byłabym szczęśliwa.

Powrót do 7. - Przed festiwalem