Polskie Filmy na ENH

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
Polak

Post 20 cze 07, 7:17

Wiadomo coś o polskich premierach na ENH? Ile, jakie, dlaczego?

Kto nigdy nie widział

Post 20 cze 07, 18:49

Licze na nowege Seweryna... (HaH Hmm)
Licze na nowego Zanussiego - Il sole nero (nie po krajowemu)
Hiena - Grzegorza Lewnadowskiego - pewnie Nie od dystrybutora, ale moze właśnie premiera krajowa, jak przy kilku produkcjach polskich z 6MFF
Wolność jest darem Boga - Cezary Ciszewski - napewno WartoWartoWarto pokazać i pokazywać ale juz był na festiwalach.

A tak naprawde to nic nie wiadomo co w naszym kraju kręci się, zostało skręcone i zmątowane już, czego wstydzą się producenci i nie chcą pokazac a co to nie będą w krótce kręcone skręcone - zostają - Świadek koronny, tylko mnie ochaj i KATYŃ (?)
Oraz filmy które zgłoszą sie same na festiwal (zwykle lepsze od pozostałych po robione z pasji)
Bardzo mnie ciekawi jakie nazwiska i tutuły przewijają się wtej sekcji bo rok temu było napradę gorąco :):)

Gość

Post 20 cze 07, 23:04

mozliwe,ze będzie film Muchy- "Nadzieja", na co liczę cicho

Polak

Post 21 cze 07, 10:00

Tyle że "nadzieja" była już pokazywana...a to mają być premiery!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 21 cze 07, 12:42

Polak: NADZIEJA Staszka Muchy nie miała jeszcze żadnego publicznego.

Pozdrawiam,

Roman Gutek

Polak

Post 21 cze 07, 14:16

W Polsce nie..., ale film Ciszewskiego widziałem...

majo

Post 21 cze 07, 21:59

film Ciszewskiego warto pokazać, choćby i z tego względu, że nagrodzonym=docenionym na kilku już festiwalach, m.in. dość prestiżowym Krakowskim Festiwalu Filmowym, srebrny lajkonik to nie byle co - najlepszy polski dokument 47 edycji...

Polak

Post 22 cze 07, 10:48

Ja bym nie pokazywał, regulamin to regulamin...życie to sztuka wyboru, albo robisz premierę w Krakowie albo na ENH, poza tym ten film był emitowany w tvp, z pewnością nie zabraknie polskiego dokumentu w konkursie, premierowego.....

Gość

Post 23 cze 07, 9:27

Wolność jest darem Boga - bardziej w przeglądzie filmów rodzimych. Heliosie o 22 w sali hyba 5 leciały polskie filmy - zwykle te same buzie tam siedziały o tej porze i zwykle było wesoło..
Już niedługo..

Akurat

Post 23 cze 07, 11:27

Ja chcę wreszcie zobaczyć dokument braci Węgrzyn, "Pojechał, zobaczył"? czy jakoś tak...

Gość

Post 23 cze 07, 19:10

A co to takiego?

gena

Post 23 cze 07, 22:49

Film "Nadzieja" będzie miał światową premierę w Karlowych Warach, miejmy nadzieję, ze we Wrocławiu będzie polskie otwarcie... panie Romanie?:)

ashi

Post 24 cze 07, 10:47

Uwikłani - Gerwazy Reguła - pierwszy polski film karate - może tak dla sportu pokazać
Aleja gówniarzy - Piotr Szczepański - napewno warto pokazać za poprzedni jego film
Pamiętasz mnie? - Piotr Matwiejczyk - żeby co roku we wrocławiu pokazywał nowy film :)
Rezerwat - Łukasz Palkowski - bo komedia i podobno dobraa
Pod powierzchnią - Marek Gajczak - nie widziałem a bym chciał
Spadek - Edward Porembny - ...

oczywiście to nie na konkursy filmy lecz do przeglądu..
a moze jakis jeden tytulik lub reżysera podać na konkurs żeby zęby sobie troszkę podostrzyć i jakiś suspens zacząć budować.. :):)

wieluś

Post 24 cze 07, 11:39

Lekcje pana Kuki - Dariusz Gajewski; Sztuczki - Andrzej Jakimowski; Opowieści galicyjskie - Dariusz Jabłoński; Krzyż - Magdalena Piekorz; U Pana Boga w ogródku - Jacek Bromski; Pora umierać - Dorota Kędzierzawska; Hania - Janusz Kamiński (!!!); Edgar i Róża - Leszek Wosiewicz; Benek - Robert Gliński; Boisko bezdomnych - Kasia Adamik; Korowód - Jerzy Stuhr; Las - Piotr Dumala; Może coś z tego być/jest :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 cze 07, 11:51

wieluś: większość z tych filmów jest jeszcze w produkcji. Kilka z nich z pewnością gotowych na festiwal w Gdyni. Jeden z tutułów z Twojej listy będzie we Wroclawiu.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

wieluś

Post 24 cze 07, 11:58

mam nadzieje ze będe zbudowany filmamy polskimi jak w zeszłym roku i żadne gadania krytyków ze rodzima produkcja jest słaba przestały mnie ruszać
naczytałem się i juz bym posłuchał rodzimego jezyka z obrazem
http://www.pisf.pl/pliki/39/9f/399fbd68 ... 6_2007.pdf

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 24 cze 07, 12:22

Bardzo prosimy, by osoby niezarejestrowane na forum (a Ci, jak do tej pory, są autorami aż 81,25% wszystkich postów tego tematu) posługiwały się jedną nazwą użytkownika. Ponadto bardzo zachęcamy do rejestracji (kliknij), dzięki czemu podany raz login będzie stały i niezmienny. Pozdrawiam serdecznie na 25 dni przed 7.ENH :wink:.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Róża

Post 29 cze 07, 13:28

Czy Edgar i Róz(i)a Leszka Wosiewicza będzie brał udział w 7 Międzynarodowym Festiwalu Filmowym Era Nowe Horyzonty Wrocław 19-29lipca??
Firma Gutek Film jest dystrybutorem i ciałbym dowiedzieć się czy może jest zamysł pokazać film w Konkursie Polskim??

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 07, 16:24

Róża: zasmucę Cię: film Leszka Wosiewicza ostatecznie nosi tytul "Z miłości". Jeśli Leszek zdąży z post-produkcją to ten film będzie we Wrocławiu w konkursie polskim...

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

miecznik

Post 29 cze 07, 17:11

Warto pokazać dwa "wrocławskie" filmy z ostatnich miesięcy:

Bezmiar sprawiedliwości - Wiesława Saniewskiego
Fundacja - Filipa Bajona

Powrót do 7. - Przed festiwalem