Problem z PW

Uwagi i propozycje. Jeśli chcesz coś zmienić, pisz tutaj.
Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 7 lip 11, 9:23

Zauwazylem problem z prywatnymi wiadomosciami od czasu zmian na forum. Otoz nie otrzymuje komunikatu na maila ani informacji przy logowaniu ze otrzymalem wiadomosc. Oprocz tego odpisalem przed chwila m.in do Seblona i na skrzynce mam wiadomosc w folderze"do wysłania" a nie w "wysłanych". Najlepiej gdy Seblon potwierdzi czy dostał, czy nie :)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 7 lip 11, 10:21

A ja nadal nie otrzymuję informacji o odpowiedziach w tematach, w których coś napisałem. Problem sygnalizowałem, ale nic się nie wyjaśniło...
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 7 lip 11, 11:40

Tomek napisał(a):Zauwazylem problem z prywatnymi wiadomosciami od czasu zmian na forum. Otoz nie otrzymuje komunikatu na maila ani informacji przy logowaniu ze otrzymalem wiadomosc. Oprocz tego odpisalem przed chwila m.in do Seblona i na skrzynce mam wiadomosc w folderze"do wysłania" a nie w "wysłanych". Najlepiej gdy Seblon potwierdzi czy dostał, czy nie :)

Sprawdź, czy masz w ustawieniach zaznaczone na "tak" funkcję: "Po przyjściu nowej PW otwieraj dodatkowe okno". Ponadto, po zalogowaniu zakładka "Wiadomości" jest koloru różowego (jeśli masz w skrzynce nowe wiadomości).

Uwaga: po wysłaniu PW wiadomość jest w zakładce "Do wysłania", a dopiero wtedy, gdy adresat ją odczyta, ląduje w zakładce "Wysłane", o czym mowa jest tutaj:
:arrow: faq.php#f4r1

Sprawdź też to, o czym mowa niżej:

Thane napisał(a):A ja nadal nie otrzymuję informacji o odpowiedziach w tematach, w których coś napisałem. Problem sygnalizowałem, ale nic się nie wyjaśniło...

Sprawdź, proszę, czy w ustawieniach forum (profil > ustawienia forum > wysyłanie wiadomości) masz na "tak" zaznaczoną funkcję: "Domyślnie informuj mnie o odpowiedziach".

Sprawdziłem wszystko na koncie moderatora i zwykłego użytkownika Forum NH - i wszystko jest ok. Przychodzą maile z informacją o PW i odpowiedziach w tematach.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 7 lip 11, 11:48

Mam na "TAK", rowniez powiadamianie a zadnego maile nie dostaje. Kwestie otwierajacego okna juz zostawie, bo moze to byc kwestia ustawien przegladarki jesli to jest tylko u mnie. Powiadamianie na maila mi wystarczy. A kolor rozowy to przy tej kolorystyce forum i moich problemach z odroznianiem kolorow spory problem :)))))

EDIT: Jednak kolor rozowy jest bardzo zauwazalny. Nie doceniłem swojego wzroku :D

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 7 lip 11, 14:01

Hm, bardzo dziwne. Na pewno sprawdziłeś czwartą funkcję w "ustawienia forum > wysyłanie wiadomości", czyli "Domyślnie informuj mnie o odpowiedziach"?

A u innych działa okey?
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Thane

Na forum od:

Post 7 lip 11, 14:45

Seblonie, odpisałem na posta w tamtym temacie. Wyślijcie mi proszę wiadomość testową na PW. Bo przypuszczam, że skoro Tomek ma ten problem to ja również.

Thane

Na forum od:

Post 7 lip 11, 16:30

Zgodnie z przewidywaniami, nie otrzymuję maila nie tylko z powiadomienie o odpowiedzi na forum ale również o wiadomości PW ;). Zauważyłem ją, ponieważ "wiadomości" zmieniły kolor na różowy :). Nie mam pojęcia co jest grane, bo to się stało jakiś czas temu, praktycznie z dnia na dzień (a warto wspomnieć, że kiedy zmieniono wygląd forum, to wiadomości do mnie docierały, przestały jakiś czas później).

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 9 lip 11, 2:13

A może maile trafią Ci po prostu do Spamu? Sprawdzałeś tam?

Thane

Na forum od:

Post 9 lip 11, 22:43

Sprawdzałem, maile nie trafiają mi w ogóle do skrzynki, nawet spam bym już przeżył ;).

Powrót do Strona i forum