Opisy - styl

Uwagi i propozycje. Jeśli chcesz coś zmienić, pisz tutaj.
elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 15 lip 13, 10:34

Czołem

Czy można by prosić o rozważenie możliwości opisywania filmów w troszkę normalniejszy sposób niż jest to obecnie? Rozumiem, że TNH jest festiwalem kina szczególnego i dla ludzi myślących, ale twórcy opisów chyba myślą nieco za dużo :] Większość opisów, z natury mających chyba być obiektywnymi i "suchymi", jest już de facto interpretacjami, a czasem są już tak pretensjonalne i odlotowe, że zniechęcają.
Na szczęście nie wszystkie.

Mój faworyt:

Kalejdoskop pięknych, choć w swej istocie prozaicznych, obrazów hinduskiej prowincji wydaje się próbą konceptualnego odwzorowania powolnego procesu poszukiwania sensu w chaotycznym rytmie codzienności, synkopowanym przytłaczającym poczuciem straty.

Kmon.

Mnie BARDZO utrudnia to wybór filmów, bo muszę się posiłkować zewnętrznymi, spokojniejszymi źródłami, że tak to ujmę... Dajmy atmosferze i przekazowi filmu obronić się samym.

Teksty na metkach (wynalazek bezcenny) obok zdają się potwierdzać, że nie ja jeden mam to wrażenie...

Pozdrawiam serdecznie
Wot's your function in loif?

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 15 lip 13, 10:58

Wielka dyskusja na ten temat, z udziałem pani redaktor odpowiedzialnej za katalog, tu: https://forum.mlodehoryzonty.pl/viewtopi ... 108&t=3200
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 15 lip 13, 11:15

Aj, dziękuję, nie wiedziałem, że już była.

Pozdr
Wot's your function in loif?

Powrót do Strona i forum