Doskonałe popołudnie

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 3 sie 06, 13:33

Dla mnie jeden z najlepszych polskich filmow od lat i zdecydowanie najlepszy (polski) na festiwalu. Wreszcie ktos dostrzegl tez zalety mieszkania w Polsce, bez patosu i nadecia, a nie tylko biedne blokowiska, przemoc, alkohol, mlodziez bez perspektyw i wszechpanujaca beznadzieja. Wreszcie szczery usmiech w strone polskiego widza. A na dodatek bardzo dobrzy mlodzi aktorzy.

Mr Brightside

Na forum od:
5 kwi 05, 18:47

Post 4 sie 06, 14:21

Bez patosu i nadęcia? Uważnie oglądałeś/aś film?

Za gładko było. Wszystko takie łatwe, wybory łatwe, tak prosto zejść się ludziom po kilkunastu latach oddzielenia... Optymistycznie, że aż mdli.

"Doskonałe popołudnie" jest za to bardzo sprawnie zrealizowane, dobrze się film ogląda, co jest też zasługą nie-kretyńskiego (wreszcie!) poczucia humoru.

Warto docenić, że wreszcie ktoś przerwał litanię narzekań, ale z drugiej strony hurraoptymistyczne mydlenie oczu też nie jest najlepszym rozwiązaniem. A z polskich filmów jak dla mnie lepsza była "Cała naprzód".
Have no fear! Jerry's here!

yousek

Na forum od:
28 paź 05, 20:57

Post 5 sie 06, 14:06

widzieliście kiedyś żeby komuś się tak strasznie Gliwice podobały? <żart> mam pytanie, o jakie mydlenie oczu ci chodzi, Mr Brightside? Czy to że ktoś pracuje w restauracji McDonald's za 600 zł to jest mydlenie oczu? bo trochę nie rozumiem.

tomek_w

Na forum od:
14 sty 06, 9:53

Post 6 sie 06, 1:02

fajny film, tylko co tam ten koles z comy robil? psul mi odbior niemilosiernie.

atsmok

Na forum od:
3 sie 06, 8:37

Post 7 sie 06, 9:45

Czy ktoś oglądał "Głośniej od bomb"??? Bo ja nie widzę różnicy z zetknięciu z Doskonałym popołudniem. O ile jeszcze w pierwszym przymykałam oko na ...(np. na dziewczynę, która przeczytała kilka wierszy i przestała klnąć i zaplanowała sobie, że pójdzie na polonistykę...give me a break;-); o tyle tutaj, na Popołudniu już miałam wrażenie po prostu straty czasu.

soffika-zoe

Na forum od:
6 sie 05, 1:34

Post 7 sie 06, 18:17

koleś z comy jest aktorem- tak sie składa...
I still haven't found what I'm looking for

tomek_w

Na forum od:
14 sty 06, 9:53

Post 7 sie 06, 18:37

no prosze. generalnie nie wiem, czy jest gorszy aktorsko, czy muzycznie, wiec chyba po prostu wystarczy stwierdzic, ze jest rownie slaby na obu polach swej dzialalnosci.

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 7 sie 06, 18:51

"Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świetych znaków"..
wymyślając taki tytuł nie można być słabym.. Obrazek
W życiu bym nie wpadła na takie połaczenie.. LoL.

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!