Glastonbury

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 3 sie 06, 13:19

Czy podobnie jak ja uważacie, że "Glastonbury" było o wiele lepszą propozycją na Nocne Szaleństwo niż filmy zaprezentowane w owym cyklu? Ciepła, pełna nostalgii i humoru opowieść o czasach, kiedy ludzie czekali wspólnie na wschód słońca. No i jakże doskonała muzyka: ach jakie mnie dreszcze przechodziły!
Ten film można by umieścić na satelicie, by pokazać Marsjanom to, co najlepsze w muzyce XX wieku :)
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 3 sie 06, 13:24

A mnie ten film wynudził (w odróżnieniu od zupelnie, jak mi się wydawało, nie pasującego mi muzycznie Dave Chappelles Block Party) - za mało muzyki, za dużo niepotrzebnych scen - np. ścigania kolesi, którzy nielegalnie chcieli wejść na teren festiwalu. Pod koniec (to ponad dwie godziny, miałem już serdecznie dosyć). Choć dobrze było zobaczyć Velvetów, Bowiego, Bjork czy Chemical Brothers...

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 3 sie 06, 13:40

To akurat fakt - za dużo było społecznego zadęcia (można by to zwalić na brytyjską mentalność), ale jak dla mnie to jedyny mankament. Zamiast forsujących mur i goniących ich policjantów - 3 muzyczne kawałki więcej i byłoby jeszcze przyjemniej.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

Mr Brightside

Na forum od:
5 kwi 05, 18:47

Post 4 sie 06, 14:16

Czy podobnie jak ja uważacie, że "Glastonbury" było o wiele lepszą propozycją na Nocne Szaleństwo niż filmy zaprezentowane w owym cyklu?

Absolutnie. Nocne Szaleństwo w tym roku było porażką.

Bowie na końcu wgniótł w fotel, szkoda, że posłużył tylko do zilustrowania tezy, żę uczestnicy festiwalu to biedni, uciskani przez opresyjne społeczeństwo, pokojowo nastawieni hippisi, którzy przyjechali tylko dobrze się bawić. Zbyt czarno-białe ukazanie świata trochę mnie zirytowało w tym filmie, ale nadrobiły to muzyka i niesamowity freak-show oraz pochwała spontaniczności i ekspresji.
Have no fear! Jerry's here!

Maski

Na forum od:
2 sie 05, 13:03

Post 4 sie 06, 14:19

dla mnie było nudne.spodziewałem się więcej muzyki, ale to robiło BBC więc musiała być pokazana "pomysłowośc" Brytyjczyków

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!