13 (Tzameti)

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
Ubik27

Post 25 lip 06, 7:46

Ludzie, kto może niech idzie na ten film! Wgniata w fotel !!!

tomek_w

Na forum od:
14 sty 06, 9:53

Post 25 lip 06, 7:58

ludzie, nie idzcie na ten film, naprawde. nie wgniata w fotel, jest nudny i przewidywalny. ale to moje zdanie tylko, a co ja tam wiem ( cytujac storytelling ).

szlam

Post 25 lip 06, 8:18

film rewelacja!

tomasito

Post 25 lip 06, 9:00

szlam napisał(a):film rewelacja!

a bylby jeszcze lepszy gdyby sie skonczyl kilka minut wczesniej, bo zakonczenie bardzo przewidywalne

jak dla mnie to na razie najlepszy film 6.ENH

kadaf

Post 25 lip 06, 14:33

Dla mnie to dość przecietny film, jednak nie dziwie sie tym, co sie podoba bo to moglby byc bardzo dobry film, ale brakuje mu czegos "magicznego", co sprawia że jestesmy pod wrazeniem. Przewidywalny, scenariusz niezbyt wyszukany. Historia bez wiekszej problematyki, a można było przy tej historii bardziej ukazać zderzenie brutalnej rzeczywistosci z niewinnością głownego bohatera . Do połowy to fajna historia, potem robi sie coraz gorzej. Ocenilbym na 5/10.

dj_ibutti

Post 25 lip 06, 22:54

Ja tam widzę w tym filmie problem "łatwego zarobku" vs. "uczciwego, ale niełatwego".
Film bardzo fajny, ale przez pierwsze 30 minut faktycznie trochę nudny i zakończenie nie zaskakuje.

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 26 lip 06, 12:18

Niestety wynudził mnie ten film. Może dlatego że miałem za duże oczekiwania, miał być trzymający w napięciu, a ja prawie zasypiałem. Seans się skończył a ja nadal czekałem na to "zaskakujące zakończenie". Także jak dla mnie to duże rozczarowanie, film mnie nie porwał był dla mnie monotonny i przewidywalny

sabriel

Na forum od:
14 sie 05, 14:58

Post 26 lip 06, 12:58

uwazam, ze gilm był ciekawy i trzymał w napięciu poniekąd :) to że zakończenie było przewidywalne, tak zgadzam sie, ale ja miałam dwie jego opcje:) jedna ze wzgledów technicznych się nie zrealizowała:)
Art Anons Magazyn Kulturalny+

Ubik27

Post 26 lip 06, 13:03

Sabriel, a jakie było "Twoje" zakończenie? :)

Arsen

Post 26 lip 06, 21:19

Fajny byl, zadna rewelacja, ale absolutnie nie zaluje, ze na niego poszedlem.

Hubert H

Na forum od:
1 sie 06, 16:23

Post 1 sie 06, 23:22

Wg mnie siła tego filmu nie leżała w jego groteskowej fabule. Nie doszukałem się też żadnego przesłania. To, co mnie urzekło, to stylizacja każdej warstwy tego filmu na stary kryminał - począwszy od kolorystyki, przez grę aktorów, sposób prowadzenia historii, aż po takie "smaczki", jak brudne, zamglone lustro, lub pognieciony i porwany plik kartek, na których policjant zapisywał numer rejestracyjny samochodu ostruganym, starym ołówkiem.

Ten film był zrobiony po prostu mistrzowsko.

I mimo swojej brutalności nie raził, bo był nierealistycznie groteskowy.

Ojciec Dyrektor

Na forum od:
31 lip 06, 21:57

Post 2 sie 06, 12:00

Moim zdaniem był całkiem niezły, ale mógłby być lepszy. Podobał mi się pomysł, ukazanie podziemnego światka, w którym kilku bogaczy, większych czy mniejszych gangsterów zabawia się życiem innych ludzi. I ci ludzie, którzy dla kasy są w stanie zrobić wszystko, zaryzykować swoje życie. Jednak momentami był trochę naiwnym, a sekwencje w "domu gry" mogłyby być bardziej wiarygodne psychologicznie. Jakoś nie mogłem do końca uwierzyć w przeżycia bohaterów. Generalnie można obejrzeć, myślę że to nie będzie czas stracony.

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 3 sie 06, 12:11

Będzie remake...

doktor pueblo

Post 5 sie 06, 23:16

Pomysł ukazania podziemnego światka kilku bogaczy niestety nie jest nowy (na poczekaniu wymienić mogę: "Odważnego", czy "Trio z Belleville". A rosyjska ruletka była dużo bardziej emocjonująca w "Łowcy jeleni". Film jest ciekawie opowiedziany, ale od momentu gdy cała tajemnica (niestety, przynajmniej dla mnie, przewidywalna) zostaje ujawniona, historia wyraźnie siada. Reżyser wpadł na dość fajny pomysł, ale nie na cały film. Tak czy owak, ma chłopak chyba talent do opowiadania hisotorii, więc trzymam kciuki.

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 6 sie 06, 9:16

e tam, film jest niezmiernie głupi, szczególnie biorąc pod uwagę, że jego głównym atutem miał być suspens - a jaki jest suspens, pytam, skoro po 15 minutach wiadomo, co stanie się dalej? ale w sumie nie ma się co oburzać, bo faktycznie - jak napisał doktor pueblo - opowieść o rosyjskiej ruletce stara jak świat; to tak, jakby gniewać się, ze ktoś odświeża kotlet pt. 'film katastroficzny' albo kręci komedię romantyczną.
a groteskę i ja dostrzegłam - w dosć komicznej grze głównego bohatera, zasadzającej się na tricku 'rzucanie spojrzeń spode łba'.
stylizacja na czarny kryminał? widywałam bardziej udane; ale tu faktycznie można zrzucić winę na brak wystarczających środków finansowych.

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!