Go West

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 29 lip 06, 12:07

Go West jest dla mnie jak dotąd największą pomyłką festiwalu. Nie budzi absolutnie żadnych emocji. Losy bohaterów były mi zupełnie obojetne. Beznadziejne, kiczowate zakończenie (chodzi mi o tę klamrę). Nie rozumiem jak podobny film mógł powstać.

Gość

Post 30 lip 06, 18:26

Jak dla mnie, zmęczonej nowohoryzontowymi wydumanymi filmami ten był swoistym ukojeniem. Nie epatowana dłużyznami ani intelektualnym czy formalnym bełkotem dostałam historię z poczatkiem, rozwinięciem i końcem. Gra na nieistniejącej wiolonczeli była faktycznie może zbyt ckliwa, a koncowy żart lekko drazniący, ale film i mnie wciągnął i wzruszył.

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 31 lip 06, 15:17

zgadzam się z filipem. zakonczenie po prostu ohydne. tekst "prosze wybaczyc ale nie slyszlam jak pan gra" i odpowiedz "trzeba bylo powiedziec , to gralbym glosniej" jako jedna wielka metafora stosunku zachodu do konfiktu bałkanskiego jest żenująco wulgarne, nachalne. przychodzi na mysl film "ziemia niczyja" gdzie o podobnych kwestiach, jak w filmie "go west" mowi się w sposob ironiczny, bezpretensjonalny, a nawet - mimo ciezkosci tematu - lekki. tejże lekkosci zabralo go'west'owi, ktorego autor , jak uwazam, probowal zlapac zbyt wiele srok za ogon, nie mogąc sie zdecydowac: o czym tak naprawde ma byc jego film. wyszlam z kina z wielkim niesmakiem.

nicebastard

Na forum od:
16 lip 06, 0:25

Post 31 lip 06, 16:51

miałem duże nadzieje związane z tym filmem. Skończyło się na rozczarowaniu. Reżyser próbował połączyć dwie konwencje: komedię przebieranek z pełnokrwistym dramatem. W tym filmie obie te konwencje wzajemnie się osłabiały, dając efekt przeciętności. Zakończenie również uważam za nieudane. Przyczepiłbym się też do aktorów - nie czułem chemii między głównymi bohaterami.
Ostatnio edytowano 31 lip 06, 19:56 przez nicebastard, łącznie edytowano 1 raz

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 31 lip 06, 17:00

podpisuje sie rekami i nogami pod powyzszym

Ojciec Dyrektor

Na forum od:
31 lip 06, 21:57

Post 2 sie 06, 12:33

Film fatalny, dla mnie najgorszy kawał kupy jaką widziałem na festiwalu. Razi głupi, niedopracowany scenariusz, w którym coraz większe idiotyzmy przścigują się nawzajem. Do tego nieuzasadnione niczym mieszanie stylów - zaczyna się dramatem, idze przez groteskę, komedię, western, zachacza o film grozy (cmentarz i wiejska wiedźma). Żenada.

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!