Last Days

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
Gość

Post 24 lip 06, 16:00

tak beznamiętnego filmu już dawno nie widziałam. zero emocji.

Ubik27

Post 25 lip 06, 7:36

To niedobrze. Dzisiaj na to idę. Zobaczymy.

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 25 lip 06, 8:27

Van Santa albo Bóg opuścił albo rozum.
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

Piotr Kobus
NH-Kreator

Na forum od:
7 gru 05, 10:21

Post 26 lip 06, 1:48

Trudno mi odnieść się do poprzednich wypowiedzi, ponieważ film uważam za wspaniały! Jak dotychczas tylko Sokurow zrobił na mnie podobne wrażenie.

Ubik27

Post 26 lip 06, 7:14

A jednak było ok. Film miał takie a nie inne tempo bo tak naprawdę jest to film o umieraniu. Jedyne do czego można się przyczepić to tłumaczenie - w pewnym momencie np. jeden bohater tłumaczy drugiemu co chciał zawrzeć w przejściu (tzw. "bridge") w piosence, a nie - jak zostało przetłumaczone - co mial zamiar zrobić na moście :)

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 28 lip 06, 8:48

van Sant robił wcześniej bardziej klasyczne kino, teraz eksperymentuje, ale moim zdaniem nigdy nie udało mu się zrobić nic bardzo dobrego. Za każdym razem próbuje podejść bez uprzedzenia i nie udaje mu się mnie zachwycić (nie widziałem słonia)

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 28 lip 06, 13:49

"Słoń" mnie zachwycił. W pełnym wymiarze, tak jak kino potrafi najpiękniej, najmocniej. W "Last days" odnajdywałam próby zbudowania czegoś podobnego - zapętlanie czasu, podobne ujęcia i sposób budowania dramaturgii, ALE czegoś zabrakło. Dla mnie jakiejs konsekwencji, wydawało mi się jakby cały film został poskładany ze skrawków, na dodatek nierówno zszytych, co w efekcie końcowym sprawiło, że całość wydaje się niespójna, nieprzekonująca.
"Sceny filmowe, które przeszły do historii mojej wrażliwości. Codzienność i niecodzienność odbita w kadrach filmowych. I nieustająca świadomość, że oglądanie i pisanie o filmach to szaleństwo,które należy popełnić,żeby zrozumieć do końca"/A.Filipiak

m-str

Post 31 lip 06, 10:09

to był chyba jedyny film, na którym zasnąłem... ale na szczęście obudziłem się żeby zobaczyć, jak dusza wychodzi z ciała i idzie po oknie do nieba... !!!

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 1 sie 06, 14:11

To moze ty byłeś tym gościem, który siedział obok mnie i chrapał?? jeśli tak to się lepiej nie przyznawaj.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!