Chaplin/Davis

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
Peteros

Na forum od:
21 lip 06, 21:28

Post 21 lip 06, 23:20

Jak oceniacie ten event?
Moim zdaniem całkiem udany. Trochę irytowała wazelina podczas otwarcia. Rozumiem ukłon w stonę sponsorów, ale tekst o ministrze, który przed chwilą dzwonił to lekkie przegięcie (chyba, że uznamy to za zjawisko w konwencji MISIA 2)...
Muzyka świetnie ilustrowała obraz, choć w pierwszym filmie p. Davisowi i muzykom zdarzały się lekkie asynchrony - zwłaszcza gdy wykonywali efekty a la foleys (kopniaki, trzaskanie drzwiami, itp.) Dalej było OK.
Kilka razy posypały się też napisy (poszły inne niż powinny), a tłumaczenie kilku wejść mogło być bardziej fortunnie. Przepraszam za to czepialstwo, ale mam taką naturę, więc już kończę.

Generalnie ŚWIETNY pomysł - oby więcej takich w przyszłości.

P.S.
Ogranizatorom ośmielę się podsunąć dwa proste pomysły na zbudowanie atmosfery (wystarczyłoby na samym początku):
- rzucenie snopa światła na ekran z miejsca, gdzie powinien znajdować się projektor (idelna byłaby projekcja z celuloidu, co nie jest niestety możliwe w OW)
- puszczenie z ukrytych głośników odgłosu charakterystycznego terkotu projektora.

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 22 lip 06, 8:32

Seans oceniam bardzo dobrze, wstęp... Cóż sponsorom trzeba podziękować. Ministrom też.

Mnie osobiście najbardziej rozbawił moment w którym był grany hymn USA, aplauz jak najbardziej zasłużony :) W innych miejscach oklaski trochę mnie denerwowały, ale cóż.

mills

Na forum od:
5 lip 06, 18:51

Post 22 lip 06, 13:35

Tylko, że oklaski przy hymni były dla orkiestry, a oklaski w innych momentach raczej dla kunsztu i geniuszu Chaplina ;]. Co by nie mówić facet miał łeb na karku - uśmiałem się setnie.

Co do synchronizacji to faktycznie na początku walący w bębęn miał lekkie problemy, ale potem wyraźnie się poprawił.

Wstęp jak wstęp - w sumie to też dzięki tym sponsorom możemy uczestniczyć w tym festiwalu, więc można zrozumieć te słodkości.

No i Opera rewelacja...

Peteros

Na forum od:
21 lip 06, 21:28

Post 22 lip 06, 18:49

Zastanawiam się jeszcze, czy lepszego efektu nie dałby sam fortepian...

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!