straszny ludzik z lasu napisał(a):Mój typ - retrospektywa Raoula Ruiza.
Jak dla mnie - nowohoryzonciak jak złoto. I żyw jeszcze, to i zaprosić można![]()
Ktoś popiera?
Roman Gutek napisał(a):Piepior:
Mam dla Ciebie dobrą wiadomość: w tym roku we Wrocławiu pokażemy dziesięć filmów Ingmara Bergmana. Będą to:
- Jesienna sonata
- Szepty i krzyki
- Persona
- Sceny z życia małżeńskiego
- Siódma pieczęć
- Milczenie
- Jak w zwierciadle
- Źrodło
- Tam gdzie rosną poziomki
- Goście Wieczerzy Pańskiej
Staramy się równiż o możliwość pokazania "Sarabandy" i bardzo ciekawego filmu dokumentalnego "Ingmar Bergman Complete", reżyseria: Marie Nyreroed, Szwecja, 2005.
Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek
Piepior napisał(a):Moje propozycje obeszly sie bez echa wiec zapytam sie jeszcze raz...czy ktos poparl by mnie w pomysle moze nie retrospektywy, bo autor jest za mlody jeszcze i dorobek jego nie jest za bardzo obszerny, ale chociazby malego przegladu filmow Kim-ki Duk'a. Poza tym Wim Wenders jest tworca zaslugujacym na pokazanie jego dorobku na nowohoryzontowym festiwalu...wiele jego wczesniejszych filmow jest malo znanych szerszej publicznosci.
kubak napisał(a):Nie znam filmów Wendersa sprzed "Paris, Texas", choć podobno nie były one udane. Ktoś zna? Chyba wszystkie najważniejsze późniejsze są w Polsce dość łatwo dostępne.
Roman Gutek napisał(a):Drawing Restraint 9 (reżyseria: Matthew Barney, role głowne Bjork i Barney) jest już zarezerwowany
szwedu napisał(a):Filmy o takiej tematyce dobrze wpisałyby się w klimat świętowania
Mistrzostwa Świata zdobytego przez reprezentacje Polski w Lipcu 2006...
Powrót do 6. - Przed Festiwalem