kubi napisał(a):ja proponuje motion trio, pink freud, fisza i kanał audytywny no i skalpel rownież
kg napisał(a):Nie zamknęliśmy jeszcze listy wszystkich obiektów. Większe koncerty będą ale w innym miejscu. Myślimy też o powrocie pokazów filmów niemych ze współczesną muzyką na żywo
kg napisał(a):Nie zamknęliśmy jeszcze listy wszystkich obiektów. Większe koncerty będą ale w innym miejscu. Myślimy też o powrocie pokazów filmów niemych ze współczesną muzyką na żywo
AK napisał(a):A zaprosic proponuje jeszcze Michaela Nymana. Polske juz kojarzy.
kubak napisał(a):Nie znam dobrze jego muzyki, ale jeśli robi taką jak dla "Jestem" to zdecydowanie nie podzielam tego pomysłu. Muzyczna grafomania.
kubak napisał(a):Tak, w Pianinie muzyka była ok. W Jestem poszedł w klimat melodii melancholinijnych, łatwo wpadających w ucho, z dużą ilością smyczków. Przypomina to trochę muzykę Lorenca, która niestety popsuła mi już odbiór nie jednego filmu.
Whisper napisał(a):jestem jak najbardziej za Antonym !!!
byłam w grudniu na koncercie w Londynie i to był chyba jak dotąd najlepszy koncert na jakim kiedykolwiek byłam... czysta magia, czułam się jakbym latała po rozgwieżdżonym niebie...
MK napisał(a):Whisper napisał(a):jestem jak najbardziej za Antonym !!!
byłam w grudniu na koncercie w Londynie i to był chyba jak dotąd najlepszy koncert na jakim kiedykolwiek byłam... czysta magia, czułam się jakbym latała po rozgwieżdżonym niebie...
Na którym bylas?
tomek_w napisał(a):Pozazdroscic tylko. Tymczasem Jacek Hawryluk w niedziele w Radiu Bis podal informacje, jakoby Antony mial wystapic na festiwalu teatralnym "Malta" w Poznaniu w tym roku.
Przyjemne przeszkadzajki. Głos pana solo, jest nuzacy niczym Janina Paradowska przeprowadzajaca swe wywiady w radiu PiN. Załoze sie, ze nieznana jest mu rada Ewy Bem, ktora zwykła mawiac, ze głos aby nabrał lekkosci i glebi powinnien, struny powinny byc czase "oblewane" drinkiem. Szept moze byc urzekajacy, przyjemny. Zwyczajnie miły. Tutaj zamienia sie w apatyczna papke i kiedy słucham po raz drugi Cassidy, czym predzej przerzucam All 4 Onassis czy B Boy Blunt (chociaz podoba mi sie motyw gitarowy). Dopiero kiedy wchodzi pani ze swoim aksamitnym głosem, całosc zyskuje na szlachetnosci. Tajemnicza, lekko introwertyczna atmosfera przykuwa ucho w Cuban Welterweight Rumbles Hidden Hitmen. Surowosc, burzona co jakis czas musnieciem strun gitarowych ładnie działa na zmysly.
Całosc jest urocza, no po prostu urocza
I na pewno na wieczór, a nie na ranek, w dodatku zimny i bez kawa, bo sie skonczyła<eehhehe>
kg napisał(a):Pierwsze propozycje muzyczne ogłosimy nie wcześniej niż pod koniec lutego. Na pewno w tym roku będą pokazy filmów niemych z muzyką na żywo.
filip napisał(a):małgosia vel ave_Adore napisał(a):Chciałabym Tool'a..
tool może będzie w Polsce...
jakos tak latem? chciałbym..
ważne żeby nie pokrywało sie z festiwalembo raczej nie będą goścmi, no nie łudźmy się
Powrót do 6. - Przed Festiwalem