Uprzejmie proszę organizatorów festiwalu o zwrócenie uwagi na to kto wchodzi na dany film. To po prostu skandal, że na film w którym jedna z głównych postaci podcina sobie gardło. Scena była niezwykle drastyczna i w mojej ocenie może pozostawić coś bardzo złego w umyśle tak młodej osoby. Na poprzednich festwalach często obserwowałem sytuacje, że podobne a nawet bardziej drastyczne sceny oglądały osoby w wieku poniżej 15 lat. Wiem że dla niektórych to może wydawać się śmieszne, ale takie obrazy naprawdę nie pozostają bez znaczenia dla psychiki.
Dodam tylko, że Pani odpowiedzialna za wpuszczanie na seans zachowała się "częściowo profesjonalnie" prosiła rodziców o nie zabieranie dziecka na seans, ale jak się dowiedziałem - rodzice byli "Vipami" i nie mogła nic zrobić Vip czy nie - zasady powinny być jasne i jednolite dla wszystkich.
Bardzo proszę o poważne podejście do sprawy. Być może karnety powinny być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim - aby uniknąć takich sytuacji. Proszę organizatorów o odpowiedź.
A poza tym - gratuluję, festiwal naprawdę na 5+
Dominik z Gdyni.