Tanie knajpy we Wroclawiu

Bary, restauracje, pomysły na chwilę wolną. Księga pytań, pochwał i zażaleń.
Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 28 cze 06, 12:14

Wzorem tematu zeszlorocznego o knajpach w Cieszynie:

WIem, ze jest kilka barow mlecznych (Różowy Słoń, Jas i Malgosia).
Moze ktos wie, do ktorej sa czynne?

Czy sa jakies knajpy z przyzwoitym jedzeniem i tanim?

Moze jakies calodobowe? (np. kebaby albo cokolwiek innego).

No i drugie pytanie:
Czy na rynku jest jakis calodobowy sklep?

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 28 cze 06, 12:21

Kumpel z Wrocka poleca (nie wiem, czy tanie) takie oto knajpy:
- Pizzeria Pronto przy Uniwersyteckiej (najlepsza w mieście),
- bar Vega w Rynku
- bar Bazylia w budynku prawa UW (tanie i przyzwoite zestawy).

PS. Pytanie ode mnie: czy są we Wrocławiu jakieś bary wegetariańskie?

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 28 cze 06, 14:30

Jeśli mowa o knajpach jedzeniowych, to i o nocnych trzeba..
Przeca to znak Wroclawia, jak to mowia..
Mowia tez o kilku miejscach, ktore odwiedzic nalezy.. Trzeba?..
.. zwłaszcza, jesli spragnieni jestesmy muzycznego chilloutu to Kalamburu (ul.Kuznicza )
ominac nie mozna,
a i jedzenia w barze Mis (na przeciwko) tez.
Jak wiekszosc(?) "podobnych" miejsc przy rynku sie znajduje.
Niu dżezu uswiadczymy w Pracoffni (ul. Wiezienna)
i w legendarnej Rurze (ul. Lazienna), choc tutaj,
starsze dżezu odmiany kroluja.. no, no.. zalezy co sie lubi.

No, no, ale i kawosze tez maja mnostwo opcji, ale najbardziej polecano:
Mleczarnie (ul. Włodkowica)

Ach, jakies pretesje i jeki, to nie do mnie :> Ja tylko przekazuje, co mi przekazano :)

yellowe_niezal

Post 28 cze 06, 15:11

cze67 napisał(a):- bar Vega w Rynku
PS. Pytanie ode mnie: czy są we Wrocławiu jakieś bary wegetariańskie?

Mam wrazenie, ze bar Vega, sadzac po nazwie, jest wegetarianski... ;)

cze67

Na forum od:

Post 28 cze 06, 15:17

Faktycznie, istnieje takie prawdopodobieństwo.

Yellowe

Na forum od:

Post 28 cze 06, 15:25

Znalazłem:
(to bardzo przydatny link dla tych, co chca sie czegos dowiedziec o Wrocq):

http://www.wroclaw.pl/m33236/

Ewidentnie Vega jest vege (a nawet vegańska jak wynika z opisu). Szkoda tylko, ze can nie podają w ogóle...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 28 cze 06, 16:11

MLECZARNIA, tak MLECZARNIA, taaakkkkk MLECZARNIA !!!!! To bardzo blisko Heliosa i po drodze do opery i innych kin (z Heliosa do Mleczrni jest tajne przejście przez podwórko, kto chce je znać może mnie pytać, może zaznaczymy je na festiwalowym planie Wrocławia). Nad Mleczarnią mieli uruchomić jakieś miejsca noclegowe, nie wiem czy one juz są...No i to miejsce obok mleczarni (5 metrów). Mają najlepszy sernik we Wrocławiu...Pozdrawiam wszystkich. Roman Gutek

agaWroc

Post 28 cze 06, 22:54

Przy kinie jest kebab "Heloss" czynny do 24,a całodobowy jest za kinem w Pasażu Niepolda,obok kina jest równieżdługo czynny Pasta Bar i niedaleko kina jest sklep całodobowy-bliżej kina niż Rynku(zobaczycie jak dotrzecie do nas)Pozdrawiam i do zobaczenia w kinie-ja niestety jako pracownik ;)!!Aha jeśli chodzi o knajpki-to polecam Mleczarię, Drukarnię,Bezsenność czy Niebo!

agaWroc

Post 28 cze 06, 23:12

aaaa zapomniałam POLECAM Ostrów Tumski nocą,jest piękny!!!!!:) jeśli chodzi o bary mleczne to są ale raczej do18,19(Miś-Kuźnicza,Jacek i Agatka-Piaskowa i pyszne pierogi na Tęczowej-tanio).Jeszcze raz pozdrawiam!!!;)

beavis

Post 28 cze 06, 23:26

Witam, a czy orientuje się ktoś, czy są we Wrocławiu miejca pokroju sopockiego sfinksa (chodzi mi o klub, nie o sieć restauracji), gdzie uświadczyć można minimalnych dzwięków oraz elektro i szeroko pojętej dziedzinie "electronica intelligence"?

alfred

Post 29 cze 06, 0:31

beavis napisał(a):Witam, a czy orientuje się ktoś, czy są we Wrocławiu miejca pokroju sopockiego sfinksa (chodzi mi o klub, nie o sieć restauracji), gdzie uświadczyć można minimalnych dzwięków oraz elektro i szeroko pojętej dziedzinie "electronica intelligence"?

jasne, jest, choc jedno, ktore dziala aktywniej - "droga do mekki", tam na przyklad ostatnio reprezentacja wytworni perlon grala, wczesniej trapez, recognition..., w pasazu niepolda, tuz obok bezsennosci. choc tez nie zawsze takie dzwieki tam znajdziesz - niestety zdarzaja sie tez wieczory drum & bass czy dub/ reggae - prawde mowiac, nie wiem co planuja na wakacje... przy okazji polecam: http://clubbing.wroc.pl/

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 29 cze 06, 9:45

sernik w Mleczarni brzmi bardzo interesujaco, zwlaszcza jesli jest najlepszy we Wroclawiu. Vega to tez dobra wiadomosc, Rozowego slonia tez lubie... tzlko to sobie musze zlokalizowac na mapie
MK

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 06, 12:27

Pani Moniko: sernika w Mleczrni chyba nie mają :). Najlepszy sernik na świecie jest w knajpce tuż obok (5 metrów, przylega do Mleczarni). Nie pamietam niestety nazwy, ale będę w niedzielę i poniedziałek we Wroclawiu to wszystko sprawdzę...Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek.

MK

Na forum od:

Post 29 cze 06, 12:35

Trzeba bedzie sprawdzic jakosc sernikow we Wroclawiu...
Ale napewno je namierzymy ;-)
MK

jamro

Post 29 cze 06, 14:09

Myśle, że bogata oferta klubowa we Wrocławiu sprawi, że każdy znajdzie dla siebie coś miłego. Jeżeli ktoś lubi bardzie rockowo-bluesowe klimaty polecam knajpe "Od zmierzchu do świtu" znajdującą się niedaleko Heliosa, a jeszcze bliżej Mleczarni (która ma fajny klimat, jednak jest dosyć droga). Zresztą na Rynku czy też w pasażu jest wiele miejsc, aby napić się piwka czy też troche się pobawić. Polecam stronkę www.dlastudenta.pl tam jest opis większości pubów i knajp we Wrocławiu. Z mlecznych barów to zdecydowanie polecam Misia (koło Rynku, można się najeść do syta za naprawde małe pieniądze). Wszelakich Kebabów czy innych Knysz u nas też jest wiele w centrum miasta, wystarczy odpowiednio się zakręcić.

Pozdrawiam

augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 30 cze 06, 9:48

Co do MLECZARNI (kolo synagogi pod Bialym Bocianem) to niech Was nie zwiedzie muzyka...ja sie zawiodlem, bo puszczaja ja bezczelnie z winampa...co do "knajpki obok" to zwie sie Sarah - ale to nie koszer wiec tez niech nie zmyli. A sernik maja tam taki sobie - jadalem lepsze...no i kilka dni temu zlikwidowali gmine zydowska we Wroclawiu...czyli klimat tego miejsca traci...za to jakie koncerty hawdalowe sie w synagodze odbywaja! Polecam!
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 1 lip 06, 13:35

Roman Gutek napisał(a):MLECZARNIA, tak MLECZARNIA, taaakkkkk MLECZARNIA !!!!! To bardzo blisko Heliosa i po drodze do opery i innych kin (z Heliosa do Mleczrni jest tajne przejście przez podwórko, kto chce je znać może mnie pytać, może zaznaczymy je na festiwalowym planie Wrocławia). Nad Mleczarnią mieli uruchomić jakieś miejsca noclegowe, nie wiem czy one juz są...No i to miejsce obok mleczarni (5 metrów). Mają najlepszy sernik we Wrocławiu...Pozdrawiam wszystkich. Roman Gutek

oj tak nie ma nic lepszego niz mleczarnia:)

A moj kolega wlasnie dostal tam prace....dla mnie bomba...tam mozna siedziec godzinami:)
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

MK

Na forum od:

Post 1 lip 06, 16:40

jak to zlikwidowali gmine zydowska? tzn dokad ja przeniesli?
I tak wyprobuje ten sernik
MK

augiasz

Na forum od:

Post 1 lip 06, 19:31

Przykra sprawa...narobili sobie ok. 1 mln PLN dlugu i obecnie przejela ich gmina w Warszawie...

agnes

Post 2 lip 06, 10:28

Ja polecam Czeski Film (pyszne koktalje), K2 (dawne Siedem Kotów) dla samego wystroju (tylko troche drogo), Academus też nie jest zły. Co to miejsc gdzie można dobrze zjeść i w miare tanio - "Kurna Chata" (domowe jedzenie typu "pierogi radzieckie'), Piramida (bardzo duże porcje, jedną spokojnie najedzą się 2 osoby), pizzeria Oregano (może nie mozna się najesc, ale fajny klimat). Słyszlam jeszcze, że pizzeria Bravo (pl. Grunwaldzki) jest niezła, ale sama nie mialam okazji tam byc. Jak ktoś chce troche 'pobasować';P to koniecznie niech odwiedzi Pasaż Niepolda. Jak tak polecacie tą Mleczarnie, to musze tam wpasc (wstyd, że jeszcze w niej nie bylam). Pozdrawiam wszystkich kinomaniaków:]

Jak

Post 2 lip 06, 13:48

Na skrzyzowaniu ulic Pilsudzkiego i Powstancow Slaskich, czyli tuz przy Capitolu i kinie Warszawa mozna bardzo dobrze zjesc w Kuchni Marche. Ceny w stanach srednich, a porcje duze. To cos w rodzaju kafeterii, wiec zawsze wiesz co jesz. Polecam.

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 2 lip 06, 14:01

bardzo dobra miejscówka - składa się z kilku restauracji w jednej. Wchodzisz dodstajesz kartkę wybierasz co chcesz i płacisz przy wyjściu. Bardzo sprawna i szybka obsługa, dobre jedzenie, jest nawet sushi i to tanio
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

zeteenoen

Na forum od:
2 lip 06, 21:10

Post 2 lip 06, 21:28

cze67 napisał(a):PS. Pytanie ode mnie: czy są we Wrocławiu jakieś bary wegetariańskie?

http://www.happycow.net/europe/poland/w ... index.html

;)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 06, 21:37

witaj na Forum zeteenoen
ERA NOWE HORYZONTY

Gość

Post 4 lip 06, 10:36

We Wrocławiu jest mnóstwo miejsc, gdzie jest miło, tanio, sympatycznie - do wyboru lub w kumulacji.

Osobiście polecam cukiernię-kawiarnię tuż koło Capitolu, na Komandorskiej, takie desery w dawnych klimatach:krem truskawkowy, pączki, seniki, ale najlepsze to mają lody na gałki - w skali 1-10 u mnie mają 10:), nazwy niestety nie znam, ale jak kogoś zapytacie to pewnie dostaniecie odpowiedz, bo to lokal z tych, które pamięta moja mama.

Poza tym Rynek to kopalnia, ja najbardziej polecam rejon Kiełbaśniczej i na lewo od Kuźniczej(od Rynku do Gmachu Głównego Uniwersytetu, tam wspominane już tanie studenckie: Miś, misz-masz, Bazylia,klimatyczne:Kalambur, oregano, dodałabym do tego znaną mi herbaciarnię, restaurację dość niedrogą Pekin i naleśnikarnię z prawdziwym francuzem za ladą (ceny max15zl ale najeść się średnio można). Dla kawoszy w okolicach Rynku- Pożegnanie z Afrką,coffeheaven.

Warto pokrążyć, bo w każdym kąciku jest jakaś knajpka, każdy znajdzie coś dla siebie a własne odkrycia cieszą chyba najbardziej. Do zobaczenia we Wrocławiu.

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 4 lip 06, 22:51

Trudno trafic, a szkoda, do rynkowej Piwnicy Stanczyka. Wieczorami bardzo przyjemne miejsce.

Co do lodów to najlepsze sa grejfrutowe na pl. Solnym.

Warto tez zauwazyc, ze we wroclawskim coffee heaven, w przeciwienstwie do wielu innych kafejek tej sieci, nie pijemy z plastikowych kubkow.

Ryszard

Post 4 lip 06, 23:19

Zniknął temat o koncertach na Festiwalu. Czyzby dlatego, że pojawiły się nieprzychylne opinie ?? Lekko moderowane to forum :) Pojawiaja się tylko pozytywne opinie.... oj nie ładnie, nie ładnie.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 06, 9:15

Ryszard: nic nie zniknęło - to Tobie chyba coś się pomyliło. W tym miejscu rozmawiamy o tym gdzie można coś fajnego i taniego zjeść. O koncertach w innym miejscu: propozycje muzyczne na 2006 rok. Zerknij tam. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 06, 9:44

witaj na Forum Jak
ERA NOWE HORYZONTY

agaWroc

Post 7 lip 06, 22:55

W kinie również będzie można coś zjeść na ciepło,jakieś pierożki i grochówka(seruje wojsko)...także jakośda się przeżyć :)poazdrawiam!

dzzziewczynka

Post 8 lip 06, 17:18

...a ja polecam zurek w Kurnej Chacie - pycha :))), w Misiu jest OK jesli ktos nie ma wielkich estetycznych wymagan co do podawania jedzenia, w Bazylii jest zawsze spory wybor, obok jest jeszcze Misz Masz: maly wybor dan, ale porcje naprawde spore i jest niedrogo, Vega wg mnie na nie - niestety jest drogo i dosyc mdlo (a wegetarianskie jedzenie moze byc naprawde pyszne), pizzeria na Uniwersyteckiej jest swietna:) (polecam tez ta w Dwoch Poziomach w pasazu przy Heliosie....szczegolnie ze szpinakiem), ...bardzo polecam Mexico Bar (mniej wiecej po drodze z rynku do Heliosa)...i mozna by tak jeszcze dluuugo i dluuugo wymieniac (ahh i warto wpasc do herbaciarni na rogu wieziennej i jeszcze jednej ulicy, ktorej nazwy nie pamietam)

keats

Post 8 lip 06, 17:46

morze...

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 8 lip 06, 22:04

Mexico Bar jak najbardziej! Tylko trzeba zarezerwowac stolik, bo miejsce jest malutkie.

Nie zupelnie sie zgadzam co do dwoch poziomow. Nie polecam ich spaghetti.

dzzziewczynka

Post 9 lip 06, 9:21

...oj naprawde dobre spaghetti ciezko jest znalezc.. ale Dwa Poziomy sa dobre do tzw. sytuacji awaryjnych, kiedy jestes glodny w srodku nocy (w rynku naprawde nie ma gdzie pojsc - nawet KFC jest zamkniete)

lokis z Wro

Post 9 lip 06, 12:08

dobre i tanie jedzenie oraz inne rzeczy do picia - nie tylko alkoholowe - dają w Czeskim Filmie na ulicy Ruskiej od placu Solnego :)

mrta

Post 9 lip 06, 12:26

Pytanie podstawowe: gdzie jest tania kawa?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 06, 12:35

W kawiarni festiwalowej Cafe Argentino na tyłach Teatru Lalek bedzie bardzo dobra i niedroga kawa
ERA NOWE HORYZONTY

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 10 lip 06, 7:51

Ja polecam kuchnie Marche ( bardzo dobry obiad do 20 zł! duży wybór ) i Pierogarnie ( naprawde dobre pierogi - 6 zł :) ) wszystko w okolicy Kina Warszawa i Teatru Capitol.

Jak to będzie z jedzeniem w obiektach festiwalowych ? Podobno miała być jakaś kawiarnia argentyńska ? :)

dzzziewczynka

Post 10 lip 06, 9:05

...no i chyba bedzie - spojrz wyzej :)

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 10 lip 06, 12:24

kg napisał(a):W kawiarni festiwalowej Cafe Argentino na tyłach Teatru Lalek bedzie bardzo dobra i niedroga kawa

A to tylko w Teatrze Lalek ? W Heliosie coś będzie ?

lokis z Wro

Post 11 lip 06, 11:37

w Heliosie jest stoisko Nescafe i za 5 zł. mozna sie napic calkiem przyzwoitej kawy ;)

cze67

Na forum od:

Post 11 lip 06, 11:55

W zeszłym roku Nescafe Frappe mieliśmy za darmo:-)

lokis z Wro

Post 11 lip 06, 13:25

ale to jest Helios - tam nic nie ma za darmo :|
a jak sponsorzy bedą hojni, to moze...moze.... ;)
ale na klimatyczną kaffke po seansie to i tak lepiej gdzieś na miescie wypić niż w heliosie....

Yellowe

Na forum od:

Post 11 lip 06, 15:41

lokis z Wro napisał(a):w Heliosie jest stoisko Nescafe i za 5 zł. mozna sie napic calkiem przyzwoitej kawy ;)

dziekuje za neske za 5zet. droga, rozwodniona i slaba. wole sie napic gdzie indziej tańszej, mocniejszej i esencjonalnej. sprawdzimy na rynku...

mizery

Post 11 lip 06, 15:44

[...]No i to miejsce obok mleczarni (5 metrów). Mają najlepszy sernik we Wrocławiu...Pozdrawiam wszystkich.[...]

To miejsce to restauracja SARA i sernik jest doskonały. Polecam też w SARZE koktail owocowy - coś niezwykłego!

dzzziewczynka

Na forum od:
10 lip 06, 9:06

Post 11 lip 06, 16:38

jesli koktajl przebije ten z Czeskiego Filmu, to bede pod wrazeniem :)

augiasz

Na forum od:

Post 11 lip 06, 21:30

mizery napisał(a):To miejsce to restauracja SARA

Nie SARA ale Sarah :) Co do sernika to juz pisalem...a koktajlu w takim razie sprobuje skoro tak chwalony

Gość

Post 14 lip 06, 19:59

Yellowe napisał(a):
lokis z Wro napisał(a):w Heliosie jest stoisko Nescafe i za 5 zł. mozna sie napic calkiem przyzwoitej kawy ;)

dziekuje za neske za 5zet. droga, rozwodniona i slaba. wole sie napic gdzie indziej tańszej, mocniejszej i esencjonalnej. sprawdzimy na rynku...

na rynku kawy za 5 złoty to sie raczej nie napijesz :| chyba ze w witamince, ale to tylko jak lubisz klimaty rodem z PRL - u :| ;)
a jesli mowie ze pryzwoita to raczej nie mam na myśli rozwodnionej ;)

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 14 lip 06, 20:22

ech a mnie wlasnie strasznie smuci....ze w tym roku nikt z wolontariuszy nie bedzie mi pakowal do torby nescafe...saszetek...:/ buuu wielkie...
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Ellrof

Post 14 lip 06, 22:50

...a jakies propozycje jadlodajni w konwencji azjatyckiej.. gdzie tanio i smacznie mozna zjesc :)?
Ma ktos rozeznanie w tym temacie w kwestii Wroclawia :)?

Następna strona

Powrót do 6. - Aaaby wiedzieć więcej