Informacje komunikacyjne

Bary, restauracje, pomysły na chwilę wolną. Księga pytań, pochwał i zażaleń.
augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 30 cze 06, 9:32

Chcialbym poinformowac gosci festiwalowych o istniejacych obecnie (i trwajacych podczas festiwalu) utrudnieniach komunikacyjnych. Otoz zamkniety jest Plac Grunwaldzki i okoliczne ulice. Dodatkowo znaczne utudnienia w okolicach Mostu Szczytnickiego (rozbiorka). Bezposredni dojazd tramwajem z dzielnic Biskupin i Sepolno do centrum miasta jest niemozliwy. Ciezki ruch tranzytowy w kierunku Warszawy skierowano przez Most Warszawski. W zwiazku z tym zalecalbym unikanie wynajmu noclegow w dzielnicach wschodnich i polnocnych.
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 30 cze 06, 9:49

Dzięki Augiasz - jesteś nieoceniony. Prosimy o kolejne wskazówki. My też sugerujemy raczej okolice centrum np akademiki Ekademii Ekonomicznej. Właściwie mozna przejść nawet pieszo. Choc zapewniamy specjalną festiwalową komunikację autobusową.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

augiasz

Na forum od:

Post 30 cze 06, 9:51

Czyli festiwalowej bimby nie bedzie? Zreszta w obecniej sytuacji komunikacyjnej wprowadzenie dodatkowego trajtka byloby ciezkie...

filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 5 lip 06, 15:52

Mam pytanie do forumowiczów z Wrocławia albo po prostu znających się na rzeczy: jak to jest z biletami komunikacj miejskiej we Wrocławiu? chodzi mi o takie niuanse jak możliwośc przesiadek- chyba nie, skoro bilety nie są ważne na określoną liczbę minut; no i gdzie można się zaopatrzyć w coś takiego jak bilet 10-dniowy (ta możliwość urządzałaby mnie i moją dziewczynę chyba najbardziej).

kg napisał(a):... zapewniamy specjalną festiwalową komunikację autobusową.

Mam nadzieję ze się uda... kursować będzie miedzy obiektami festiwalowymi czy dalej też? No, to na razie wszystko :)

Fenol

Na forum od:
29 gru 04, 0:11

Post 5 lip 06, 17:30

Tam są wszelkie informacje o cenach biletów
http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/cennik.html
Do zobaczenia we Wrcławiu

filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 5 lip 06, 18:08

Dziękuję i do zobaczenia. :) Mimo wszystko liczę też na komunikację festiwalową..

mrta

Post 6 lip 06, 14:10

1) Czy jest już gotowy jakiś rozkład jazdy, tzn trasy horyzontobusów? :-)
2) A rowerki będą?

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 6 lip 06, 17:53

Właśnie, czy jest możliwość zostawienia swojego podręcznego środka komunikacji w kinie ?

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 8 lip 06, 1:05

Wracając do remontów dróg:
Wczoraj byłem we Wroclawiu po raz pierwszy od pół roku. Liczyłem, że może remont pl. Teatralnego sie skonczy do czasu festiwalu, ale wygląda na to, że do centrum festiwalowego będziemy chodzić po piachu przez wykopy.

Za to za rok będzie ładnie.

augiasz

Na forum od:

Post 8 lip 06, 7:20

No za rok juz powinno byc w porzadku. Co do robot w centrum to rozkopana jest jeszcze Szewska i Grodzka...przebudowa ulicy i torowiska.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 8 lip 06, 8:34

Jak: nie martw się tak bardzo, do centrum festiwalowego będziesz chodził po dywanie...Do zobaczenia we Wroclawiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Jak

Na forum od:

Post 8 lip 06, 22:01

Panie Romanie,

Swietna wiadomosc dla mediatekowych wolontariuszy.

pozdrawiam!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 06, 22:08

Jak: na tym dywanie Stasys Eidrigevicius namaluje jeszcze obraz...Pozdrawiam. Roman Gutek

dzzziewczynka

Post 9 lip 06, 15:04

szkoda, ze wczesniej nikt o tym dywanie nie pomyslal :P (ostatnio dojscie do mediateki to byl prawdziwy wyczyn :/)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 06, 16:10

dzzziewczynka: przecież wcześniej były tam wykopy, więc był tylko latający dywan. Właśnie na nim przedostałem się w poprzedni poniedziałek (3 lipca) z Teatru Lalek do Mediateki (była tam konferencja prasowa festiwalu). W inny sposób nie miałem szans dostania się tam...Do zobaczenia we Wroclawiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek.

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 10 lip 06, 7:53

Czy ktoś z Wrocławia byłby chętny do zrobienia listy numerów autobusów (szczególnie nocnych:)) i tramwajów które dojeżdżają do/ w pobliżu obiektów festiwalowych ? Chyba wszyscy byliby wdzięczni :)

dzzziewczynka

Na forum od:
10 lip 06, 9:06

Post 10 lip 06, 9:21

....nie tak do konca, kiedy bylam tam ostatnio istniala jeszcze "namiastka" chodnika dosyc mozno posypanego piasekiem...ale ja chyba nie bylam na to przygotowana - nie zabralam kaloszy :P W kazdym razie 13-ego na spotkaniu wolontariuszy wszystko sprawdze :)))

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 06, 10:51

dzzziewczynka: zawsze mogę pożyczyć mój latający dywan. Nie potrzebuję go teraz, gdyż jestem jeszcze w Warszawie a poprzedni Prezydent zrobił na warszawskich ulicach wielki porządek...Pozdrawim serdecznie. Roman Gutek

Jak

Na forum od:

Post 10 lip 06, 12:11

dzzziewczynka: zdaje się, że spotkanie dla wolontariuszy z mediateki jest 14-ego, chyba, że mowisz o jakims innym :)

dzzziewczynka

Na forum od:
10 lip 06, 9:06

Post 10 lip 06, 12:25

..ja mowie o spotkaniu wolontariusz, ktorzy beda zajmowac sie - jak to ladnie brzmi- oprawa wizualna festiwalu :))) ...a gdzie dokladnie przyjdzie mi pracowac tego nie wiem - pewnie wszedzie po troche
A za dywan b. dziekuje, ale mysle, ze bardziej przyda sie tym ktorzy z Wroclawiem nie mieli jeszczy wiele do czynienia, ja czuje sie juz zahartowana :PPP

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 11 lip 06, 23:21

to jak to z tymi autobusami będzie? znane są już trasy i godziny w jakich będą kursowały?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 06, 10:02

info. o autobusach otrzymacie przy odbiorze karnetów. Pozdrawiam. Roman Gutek

mizery

Na forum od:
11 lip 06, 15:50

Post 17 lip 06, 10:11

Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał, ale warto wiedzieć, że wszystkie linie nocne Wrocławia wiodą przez dworzec pks i tam można łatwo przesiąść się we właściwy autobus. Wszystkie autobusy zjeżdżają na dworzec pks co pół godziny, czyli o godzinie pełnej i o wpół do.
Lecz żadnych nie mam, koniecznych królowi,
Cnót jak Stateczność, Litość, Sprawiedliwość,
Uczciwość, Skromność, Umiar, Prawdomówność,
Nabożność, Męstwo, Cierpliwość, Odwaga;
Śladu ich we mnie nie ma;
Malcolm

tozyje

Na forum od:
7 cze 06, 9:44

Post 18 lip 06, 10:26

bardzo proszę o udzielenie informacji w sprawie dojazdów autobusów nowohoryzontowych. mam zarezerwoawany nocleg w akademiku AE Ślężak i jestem bardzo ciekawy w jakiej częstotliwości będą tam kursowały autobusy? czy będą zabierały ludzi spod klubu festiwalowego i o której godzinie będzie ostatni? bardzo proszę o jakieś info na ten temat? mam kilku znajomych, którzy są zainteresowani tą lokalizacją, ale obawiająs się, że konieczne będą uciążliwe dojazdy komunikacją miejską. Slężna jest w końcu dosyć daleko. pozdrawiam organizatorów!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lip 06, 12:29

tozyje: te iformacje otrzymasz przy odborze karnetu w MEDIATECE - Centrum Festiwalowym, Plac Teatralny 5. Miasto przygotowuje też spesjalna mapkę i tam też te informacje powinny być zamieszczone. Do zobaczenia we Wroclawiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Keats

Post 18 lip 06, 14:40

Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa autobusem nr 11, dostać się na Al.Kochanowskiego, a jeśli tak to ile zajął by dojazd z dworca?
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

augiasz

Na forum od:

Post 18 lip 06, 17:41

11 to nie autobus tylko tramwaj. Obecnie konczy na Slowianskiej, wiec nie dojezdza do Kochanowskiego. Na Kochanowskiego jada m.in. autobusy 131 i 141 - te startuja z Galerii Dominkanskiej

Keats

Post 19 lip 06, 17:44

W jakim czasie mam szansę dotrzeć na rowerze i na piechotę z dworca pkp na Kochanowskiego, jeśli tramwaj nie mama szans.I czy Kochanowskiego jest koło pętli Kromera,bo doszukałem się dwóch ulic o tej nazwie.Dzięki Augiasz

augiasz

Na forum od:

Post 19 lip 06, 18:01

Aleja Kochanowskiego nie jest kolo petli Kromera, petle Kromera laczy z Kochanowskiego Torunska, zreszta Kochanowskiego to dluzsza ulica. Co do przejscia pieszo czy jazde rowerem to wybrales najgorsza ulice, bo akurat droga dojazdowa do niej jest zupelnie rozkopana (plac Grunwaldzki, most Szczytnicki). Przejscia na piechote czy na rowerze z dworca PKP nie polecalbym bo to dosc daleko.

keats

Post 19 lip 06, 18:33

Ostatnie pytanie: To jakim tramwajem tam mogę dojechać,będe miał rower przy sobie i muszę się tam jakoś dostać.Wysiadam na dworcu i...

mizery

Na forum od:
11 lip 06, 15:50

Post 19 lip 06, 23:03

Oto mapy przystanków wraz z numerami linii na dwóch ważnych placach:

1. Plac Dominikański

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/map ... minikanski

2. Plac Jana Pawła II

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/mapa.html?Id=1maja

3.
ARKADY (na Świdnickiej),
z którego odjeżdżają linie autobusowe: A, D, 702, 2, 5, 6, 7, 11, 14, 15, 17, 20, 22, 24, 70.

4.
ŚWIDNICKA (przy przejściu podziemnym)
odjeżdżają: K, E, 122, 3, 4, 10, 12

Bilety okresowe {tańsza opcja} najszybciej kupicie w punktach przy ulicach:
1. ul. Piłsudskiego ( boczne wejście na Dw. PKP)
2. ul. Piłsudskiego (kasa w holu dworca)
3. pl. Kościuszki (salon prasowy)
4. ul. Kiełbaśnicza (salon prasowy)
5. ul. K. Wielkiego/Widok (obok przejścia podziem. na Świdnickiej)
6. ul. Świdnicka (Arkady)
7. hall dworca pks (jedna z kas)

Aktualne taryfy biletów dostępne tu:

http://www.zdik.wroc.pl/komunikacja/cennik.html

Pozdrawiam i życzę udanych połączeń!
Lecz żadnych nie mam, koniecznych królowi,
Cnót jak Stateczność, Litość, Sprawiedliwość,
Uczciwość, Skromność, Umiar, Prawdomówność,
Nabożność, Męstwo, Cierpliwość, Odwaga;
Śladu ich we mnie nie ma;
Malcolm

mills

Na forum od:
5 lip 06, 18:51

Post 20 lip 06, 16:36

Przecież na Kochanowskiego nie da się dojechać tramwajem, bo tam nie jeżdżą:).

A swoją drogą to rowerów w MPK nie można przewozić niestety i musisz się liczyć, że moze Cię spotkać niespodzianka.

Jak dla mnie masz 2 wyjścia: wysiadasz na dworcu i wsiadasz na swój rower i jedziesz ;].

A drugie to wsiadasz na dworcu w cokolwiek, co jedzie na Plac Dominikański (różne tramwaje - to tylko 2 przystanki). A potem w autobus 131 lub 141.

Tylko mówię serio - z rowerem mogą Cię do autobusu/tramwaju nie wpuścić.

Powrót do 6. - Aaaby wiedzieć więcej