Pożegnanie z Cieszynem

Dyskusje związane z przeniesiem Festiwalu NH z Cieszyna do Wrocławia.
korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 5 gru 05, 11:43

Decyzja jest błędna i nikt, nawet sztandarowi podlizywacze forum tego nie zmienią. Po raz kolejny wygrały pieniądze a deklaracje organizatorów są poprostu próbą załagodzenia tak dużego niezadowolenia. Proponuję przeprowadzkę Festiwalu do Wawki. Wtedy wszyscy ci na których najbardziej widać zależy organizatorom (ludzie z wypchanym portfelem) będą mieli blisko do obcowania z wielką sztuką... Do Wrocławia nie pojadę. Nie stać mnie będzie. Ale pana Gutka to chyba niewiele obchodzi. Wszak obrał sobie tą decyzją innego adresata swojej imprezy. Pochodzę z tzw prowincji i ten festiwal był dla mnie imprezą na którą czekałem cały rok. W moim mieście nie ma kina studyjnego w którym co tydzień mam okazję oglądać wartościowe filmy. Festiwal dawał mi taką szansę... Mówi się trudno... Tak dla formalności nie mieszkam w Cieszynie...

Pozdrawiam wszystkich
korez

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 5 gru 05, 12:58

Skąd wiesz, że nie będzie Cię stać? Sprawdziłeś chociaż ceny noclegów? Porównałeś ceny jedzenia?

Festiwal nie zmienia swojej formy. Skoro jesteś z prowincji i zależy Ci na oglądaniu filmów innych niż te, które grają w lokalnych kinach, to nie rozumiem dlaczego z takim zacietrzewieniem odrzucasz ten Festiwal? Dla mnie to takie trochę "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Nie chcesz przyjeżdżać - nie przyjeżdżaj, nikt na siłę nie będzie Cię uszczęśliwiać.

A może chciałbyś, żeby organizatorzy zapłacili Ci za to, że łaskawie zawitasz do Wrocławia?
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 5 gru 05, 13:17

Drogi Korez!
Mnie nie było już stać na dokładanie własnych pieniędzy do organizacji tego festiwalu. Musisz zrozumieć, że mnie i grupce oddanych festiwalowi osób było już zbyt ciężko żebrać o pieniądze (co zajmowało nam 80% naszego czasu) i jdnocześnie przygotowywać program, zajmować się promocją i organizacją festiwalu. cztery osoby wykonywały ogromną pracę. Skromny budżet nie pozwalał na zatrudninie dodatkowych osób. Musieliśmy także około 30 % budżety przeznaczać każdego roku na poprawę infrastruktury. Byliśmy sami, nikogo ten festiwal nie interesował. Nie dalibyśmy rady zorganizować kolejnej edycji Nowych Horyzontów w Cieszynie. Festiwal przerósł miasteczko. Prezydent Wrocławia uratował ten festiwal. Chcę mieć też radośc z tego co robię, a nie żyć ciągle w stresie.
Jeżeli było Cię stać na wyjazd do Cieszyna, będzie Cię stać również na Wrocław. Zapewniam Cię, że we Wrocławiu ceny nie będą wyższe niż w Cieszynie, gdzie w okresie festiwalu je podnoszono. We Wrocławiu jest konkurencja i zarówno miejsca noclegowe jak i restauracje i bary bedą cenami zabiegały o klientów. My robimy wszystko, aby wynegocjować dla Was jak najlepsze ceny. Należy się już teraz zainteresować się tanimi miejscami noclegowymi.
Pozdrawiam Cię serdecznie. Roman Gutek

Fluxus

Na forum od:
28 gru 04, 23:38

Post 7 gru 05, 9:44

Korez,

przecież jak zawitasz do Wrocławia zawsze będziesz mógł sobie wejść na: http://www.cieszyn.pl/pl/php/kamera.php?l=pl

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 7 gru 05, 12:49

korez napisał(a):Decyzja jest błędna i nikt, nawet sztandarowi podlizywacze forum tego nie zmienią. Po raz kolejny wygrały pieniądze a deklaracje organizatorów są poprostu próbą załagodzenia tak dużego niezadowolenia. Proponuję przeprowadzkę Festiwalu do Wawki. Wtedy wszyscy ci na których najbardziej widać zależy organizatorom (ludzie z wypchanym portfelem) będą mieli blisko do obcowania z wielką sztuką... Do Wrocławia nie pojadę. Nie stać mnie będzie. Ale pana Gutka to chyba niewiele obchodzi. Wszak obrał sobie tą decyzją innego adresata swojej imprezy. Pochodzę z tzw prowincji i ten festiwal był dla mnie imprezą na którą czekałem cały rok. W moim mieście nie ma kina studyjnego w którym co tydzień mam okazję oglądać wartościowe filmy. Festiwal dawał mi taką szansę... Mówi się trudno... Tak dla formalności nie mieszkam w Cieszynie...

Pozdrawiam wszystkich

ile razy mozna odgrzewac tego samego kotleta...

zaraz ktos napisze ze ma 3ke dzieci i tesciow na utrzymaniu i nie bedzie mogl wziasc urlopu, wiec wg niego ten festiwal powinien byc tylko w dni wolne od pracy

nie stac cie to nie pojedziesz, proste,

sory misiu, jesli byles w cieszynie (albo karnet za spora dla przecietnego czlowieka sume, albo bilety dosc drogie, - zeby ogladnac kilkanascie filmow trza wydac tyle co na karnet) to taki biedny nie jestes, dodatkowo musiales gdzies mieszkac (skoro nie jestes Cieszyniak...), cos jesc itp

wierze ze pochodzisz z tzw. prowincji, skoro nie Cieszyn, to moze Skoczów?

no i standartowe zarzuty do Pana RG, to juz sie staje zenujace...

chlopie na dojazd z kazdego miejsca z polski trzeba bedzie tam z 100 zl w 2 strony, mieszkac w namiocie i zarcie z tesco, a co do filmow mozesz isc na wolontariat

kotlet juz jest naprawde zepsuty

bez pozdrowien

roman

Post 25 gru 05, 14:01

Do wszystkich,dla których filmy nie są najważniejsze:w lipcu odbędzie się w Cieszynie impreza filmowa pod nazwą-Ciesz się Cieszynem-Wakacyjne Kadry.Coś tam się mówi jeszcze o przeniesieniu festiwalu Etiuda z Krakowa do Cieszyna.Wiem,że nie będzie to już to samo ale może być ciekawie.

Gość

Post 25 gru 05, 15:37

Etiuda nie przenosi się do Cieszyna tylko do Wrocławia

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 26 gru 05, 9:22

Anonymous napisał(a):Etiuda nie przenosi się do Cieszyna tylko do Wrocławia

Taka informacja podana była w Głosie Ziemi Cieszyńskiej. Już kiedyś mówiłem co sądzę o tej gazecie. Letnia filmowa impreza w Cieszynie na pewno nie będzie miała takiego rozmachu jak ENH, ani takiego dobrego programu, ale myślę że dla spragnionych "tego klimatu" będzie w sam raz ;)

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 19 sty 06, 22:13

hym, no cóż, nie ukrywam, że szkoda mi trochę tego, iż Festiwal z mniej czy bardziej mglistych powodów (kasakasakasa) z naprawdę pasującego chyba klimatem miasta przenosi się do Wrocławia... Moje poglądy nie odbiegają chyba niczym od poglądów jakichś 80% ludzi na tym forum, więc nie zamierzam ich jakoś specjalnie rozwlekać. Wrocław to piękne miasto, śmiem twierdzić że najpiękniejsze w Polsce. Ale do Festiwalu mi zwyczajnie NIE pasuje. Nic to, tak czy tak zobaczymy się już napewno 20.07.06... Do zobaczenia i pozdrawiam.
cry baby cry
put your finger in your eye

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 20 sty 06, 10:11

Witaj na Forum boy_in_the_hood - pozdrawiają cię mgliści
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 20 sty 06, 17:26

witam serdecznie i dziękuję za pozdrowienia od mglistych, które cenię sobie (a raczej kawał dobrej roboty, który wykonują) szczególnie mocno :)
cry baby cry
put your finger in your eye

Poprzednia strona

Powrót do Przeprowadzka do Wrocławia