Co sądzicie o dziele pt. "Lekarz drzew"

Wasze opinie o filmach 5. Festiwal Fimowego ENH. Dyskusje o odbywających się spotkaniach, wystawach, wykładach, koncertach.
goblin

Post 27 lip 05, 19:16

Jestem nim całkowicie zauroczony. Myślę, że udało mu się zmienić moje życie. Nigdy nie spodziewałem się, że przyblakłej nieco gwieździe polskiej reżyserii uda się z takim impetem powrócić na sam szczyt. Te głębokie teksty, które porozlepiałem sobie na ścianie koło cytatów z Konfucjusza (przekonały mnie co do jednego, no może oprócz tej "maczety", którą muszę jeszcze poanalizować). To genialne aktorstwo, trochę naturszczykowskie, ale przemawiające do widza i sprawiające, że oczy przylepiają się rogówkami do srebrnego ekranu (zwłaszcza scena karate, jakby żywcem wyjęte z "Wejścia Smoka"). Zresztą cały film (choć może raczej teatr telewizji) jest świetny, genialny i ponadczasowy. Pozdrawiam pana Janusza, który jest moim guru i obiecuję mu, że dowiem się co jeszcze nakręcił oprócz "Piłkarskiego pokera" i DZIEŁA. Zapraszam do dyskusji.[/b]

chewbacca

Post 27 lip 05, 19:50

Zupełnie nie umiem wyczuć czy ironizujesz, czy mówisz prawdę...

goblin

Post 28 lip 05, 9:49

Hmm... a oglądałeś film? Jeśli tak, to wydaje mi się, że odpowiedź narzuca się sama.

Stalker

Na forum od:
31 lip 05, 15:27

Post 31 lip 05, 15:37

Świetna komedia z polskiego kina. Szkoda tylko, że założenia filmu były zupełnie inne. Kto wynalazł tę aktorkę w roli głównej? Przecież ona nie ma pojęcia o grze. I skończyła szkołę aktorską. Bez komentarza.

natka

Post 31 lip 05, 21:29

ach, cóż za wyrazista opinia! zgadzam się z nią całym sercem!
nie no, tak naprawde to było mi głupio się śmiać, kiedy Zaorski siedział na sali...ale kiedy usłyszałam o "przydrożnych kur*ach", o zbieraniu grzybów, kiedy słyszałam cokolwiek to zanosiłam się śmiechem :) zupełnie nietrafione, sorry winnetou!

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 2 sie 05, 11:41

Powrót do 5. - Program festiwalu