Cześć, witam Was wszystkich po długiej przerwie.... wróciłem, przynajmniej na kilka dni (od 8 września festiwal w Toronto, który otwiera film WATER w reż D.Mehta)
No tak, Main Hoon Na jest także filmem, który mnie kusi... chciałbym wprowadzić go do kin, tylko wiecie, kiedy sprawdziłem cenę nowych kopii trochę zwątpiłem... Zastanawiałem się długo: KHNH czy MHN, oba lubię , ale dystrybucja MHN byłaby o wiele droższa. Dlatego też zrobię wszystko , żeby wprowadzić je na dvd. Wiecie, takich rzeczy nie robi się z dnia na dzień (niestety, bo jestem tzw. raptusem). Najpierw zakup praw, potem sprowadzenie materiałów, potem produkcja... piszę tak, bo chcę się wytłumaczyć, dlaczego nie możecie zobaczyć takiego dvd z dnia na dzień.
No nic. A teraz BILET DO BOLLYWOOD - weekend z filmami indyjskimi w Muranowie. To będzie doroczna , cykliczna impreza, tak sobie postanowiłem. Na razie skromna, mała. Ale w przyszłym roku najnowsze filmy z Bollywood powędrują do wielu miast w Polsce. Oby sił i zapłu starczyło..!
Program 1wszej edycji nie zaskoczy tych z Was, którzy śledzili filmy w Cieszynie. Pokażemy MHN,KHNH, KKHH (Kuch Kuch Hota Tai) , z niebollywoodzkich także Drogę do miasta, Salaam Bombay!. Program poniżej... pewnie się juz nie zmieni. Przedsprzedaż w Muranowie pewnie w pierwszym tygodniu września :
Bilet do Bollywood
program 1. edycji przeglądu przeglądu
piątek, 23 września
19:00 - SALAAM BOMBAY! rez. M.Nair, Wlk.Brytania, Indie, Francja 1988, 113 min.
21:30 - GDYBY JUTRA NIE BYŁO, (Kal Ho Naa Ho) reż. N. Advani, Indie 2003 , 186 min.
sobota, 24 września
14:30 - SALAAM BOMBAY! reż. M.Nair, 113', Wlk. Brytania, Indie, Francja 1988, 113 min.
16:30 DROGA DO MIASTA (Pathar Panchali) reż. S. Ray, Indie 1955,
20:30 Bollywood Nite ...
JESTEM PRZY TOBIE (Main Hoon Naa) rez. F.Khan, Indie, 2004, 179 min.
COŚ SIE DZIEJE (Kuch Kuch Hota Hai) reż. K.Johar, Indie 1998, 177 min.
w przerwie koncert Masala Sound System + pokaz tańca indyjskiego + smakołyki w stylu indyjskim + malowanie dłoni henną + nauka tańca indyjskiego I hope...
Niedziela, 25 września
13:00 - GDYBY JUTRA NIE BYŁO (Kal Ho Naa Ho) reż. N. Advani, Indie 2003 , 186 min.
16:30 - WŁÓCZĘGA (Awaara) reż. R.Kapoor, Indie,
20:30 - COS SIE DZIEJE (Kuch Kuch Hota Hai) reż. K.Johar, Indie 1998, 177 min.
Organizatorami przeglądu są Stowarzyszenie Nowe Horyzonty, Gutek Film i Blink we współpracy z Ambasadą Indii.
P.S.W międzyczasie moja droga koleżanka przywiozła DVD z Paheli... Zatem pokażemy w przyszłym roku w Cieszynie (w Nocym szaleństwie ) SRK z wąsami.
P.S.2 Aha, udało mi się zarejestrować domenę
www.bollywood.pl, na razie po to by przenieść tam to forum. Ale jako że doświadczenie mam niewielkie jeśli chodzi o internet trudno powiedzieć ile zajmie nam opracowanie samej strony.