Festiwalowa moda - szaliki

Wasze opinie o filmach 5. Festiwal Fimowego ENH. Dyskusje o odbywających się spotkaniach, wystawach, wykładach, koncertach.
cze67

Post 10 sie 05, 9:30

Temat mało filmowy, ale... W tym roku rzuciło mi się w oczy, iż spora część żeńskiej festiwalowej publiczności ubrana jest nieco podobnie, a motywem przewodnim tego podobieństwa były ... różnokolorowe szaliki. W sumie - dosyć interesujący trend. Nacodzień, na ulicy nie zdarza(ło) mi się widzieć tak ubranych dziewczyn/kobiet. A w Cieszynie - prawdziwy wysyp.

Ot, takie spostrzeżenie.

z

Na forum od:
2 sie 05, 20:15

Post 10 sie 05, 10:22

szaliki sa wszedzie.najwieksze zaglebie szalikow to warszawa, lodz oraz okresowo cieszyn.

alicja

Na forum od:
11 mar 05, 18:50

Post 10 sie 05, 12:29

hm... a te szaliki to w 40-stopniowy upal?

cze67

Post 10 sie 05, 12:35

alicja - hm... a te szaliki to w 40-stopniowy upal?

No nie, w upały znikły. Ale przed i po było ich zatrzęsienie:-)

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 10 sie 05, 15:17

bo to nie szaliki a apaszki pewnie były...
I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

kiki

Post 10 sie 05, 15:37

naprawde,ale macie tremat...

Gość

Post 10 sie 05, 15:48

naprawde,ale macie tremat...

to fakt, ale chcę tlko dorzucić, że szaliki to już w zeszłym sezonie królowały w Cieszynie (za przyczyną Wawy zapewne).

no, post zupełnie niefilmowy, bo (tak apropos mody itp): czy komuś również rzuciły się w oczy interesujące kolczyki w kształcie cząstek arbuza?pewna dziewczyna miała. na Masali.
bardzo smakowite (póki co oblizuję sie ze smakiem, ale może ktoś coś wie...?)

alicja

Na forum od:
11 mar 05, 18:50

Post 10 sie 05, 15:57

mi sie arbuz teraz tylko z kaprysna chmura kojarzy (o prosze, jak gladko zeszlam na temat filmu ;))

z

Na forum od:

Post 10 sie 05, 16:13

z dziwnych kolczykow - na dokumentach w piascie dziewczyna z kolczykami calkiem duzymi z matka boska na kazdym, wygladaly jak pomniejszone obrazy z kosciola

Gość

Post 10 sie 05, 16:16

oooooooo, przeciez to bylam ja, takie dziwne byly te kolczyki??? Mam nadzieje, ze nie zaslanialz ic ekranu...

Ufo82

Na forum od:
31 lip 05, 20:03

Post 10 sie 05, 17:11

Bylam pierwszy raz i sie troszke zdziwilam ze dziewcyny zabraly chyba walizy ubran na festiwal. Byla raczej przygotowana na wygodne ogladanie filmow, a nie na rewie mody, a tu prosze Cieszyn kolorowy, modny. Nie pisze tego ze to zle czy cos, tylko ja sie na to nie przygotowalam i wygladalam chyba dzwinie w czarnej koszulce festiwalowej i czarnych spodenkach.

Mag

Na forum od:
2 sie 05, 12:14

Post 10 sie 05, 17:38

Ufo82 napisał(a):Bylam pierwszy raz i sie troszke zdziwilam ze dziewcyny zabraly chyba walizy ubran na festiwal. Byla raczej przygotowana na wygodne ogladanie filmow, a nie na rewie mody, a tu prosze Cieszyn kolorowy, modny. Nie pisze tego ze to zle czy cos, tylko ja sie na to nie przygotowalam i wygladalam chyba dzwinie w czarnej koszulce festiwalowej i czarnych spodenkach.

Zgadzam się... Też wzięłam podstawowe ubrania, dżinsy, bluzeczki i trochę nieswojo się czułam na tle dziewczyn w zwiewnych sukniach, z pewnością odpowiednio drogich, do tego czasem jakieś szpilki, tony biżuterii... Wyglądały bardzo ładnie, zdecydowanie, ale zastanawiam się, jak one to wszystko zmieściły w ramach bagażu? :P Rewia mody faktycznie była mocna ;) Ja zrezygnowałam z brania pięknych spódnic, bo wydawało mi się to na taki wyjazd nie na miejscu, poza tym nie ma jak wyprasować... ;)
co było takie śmieszne w filmie 'linda linda linda'?

masakrytyczna

Na forum od:
26 lip 05, 16:54

Post 10 sie 05, 18:08

elegancka dama ma żelazko zawsze w podręcznej torebce
www.masakrytyczna.blog.pl >>dziwię się światu<<

Mag

Na forum od:
2 sie 05, 12:14

Post 10 sie 05, 18:41

masakrytyczna napisał(a):elegancka dama ma żelazko zawsze w podręcznej torebce

No tak, wydało się, jestem po prostu pospólstwo... ;)
co było takie śmieszne w filmie 'linda linda linda'?

kiki

Post 10 sie 05, 20:07

no co wy,nie ma co sie lansowac.
a takie kolczyki to sprzedawali w centrum festiwalowym,nie?

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 11 sie 05, 0:05

dobrze, że na razie te posty takie sympatyczne, bo już widziałam oczyma duszy serię wjazdów na "lans" i "strojenie się", podczas gdy cała energia powinna być skumulowana na *przeżywaniu* filmów.
nom, kolczyki z Matką Boską były w centrum.

KaznodzieJA

Na forum od:
3 lip 05, 10:10

Post 11 sie 05, 10:03

A niech to! To ja sobie mysle ze tu w takie ladne i oryginalne wdzianka dziewczyny sie ubieraja a teraz sie dowiaduje ze cala Polska sie tak nosi :) ehhh....[/quote]
"today I am dirty, but tomorrow I'll be just dirt"

z

Na forum od:

Post 11 sie 05, 13:02

kolczyki byly b.ladne,nie wiedzialam ze byly w centrum gdzies do kupienia. nie zaslanialy, bo siedzialam w tym samym rzedzie co ty i tylko 1 osoba miedzy nami jeszcze siedziala:>

Ufo82

Na forum od:

Post 11 sie 05, 18:22

Bylam w centrum i nie widzialam kolczyków buuu, a uwilebiam takie rzeczy, nic za rok sobie wyrownam, choc mimo wszystko chyba nie bede przesadzac z ubraniami...

Suzie

Na forum od:
15 lut 05, 12:21

Post 11 sie 05, 18:33

No ja szaliczek nosilam ale wieczorem, w klubie:)

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 12 sie 05, 12:21

Proponuje w przyszym rokmu wybory miss i mistera ENH, no i moe konkurs na najbarzdiej wyszukany strój liturgiczny a propos kolczyków :P

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 12 sie 05, 15:23

ja zapamiętałem jednego pana, który po kapryśnej chmurce wychodząc z teatru wyjął z torby połówkę arbuza :-) i zaczął wcinać :-) to był albo mały performance albo przypadek

Gość

Post 12 sie 05, 19:32

Ja spotkałam się z zaplanowaną "manifestacją"...winko z gwinta na "Mondovino"...uroczo...

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 12 sie 05, 19:41

ja tez mialam raz wieczorem ...lol różowy!
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 12 sie 05, 20:55

peter napisał(a):ja zapamiętałem jednego pana, który po kapryśnej chmurce wychodząc z teatru wyjął z torby połówkę arbuza :-) i zaczął wcinać :-) to był albo mały performance albo przypadek

Niezłe :)

Ufo82

Na forum od:

Post 13 sie 05, 23:26

E ludzie ja prawie na kzadym seansie mialam obok kogos kto jadl arbuza, jogurt, bulki,wafelki, popoludniu zaczynaly sie piwka i 2 razy ktos mi chlapnal w oko otwierajac puszke..., a moze tylko ja mam takie szczescie.

Uuuu

Post 14 sie 05, 14:12

Proszę się odwalić od szalików;-)

A serio to chyba dobrze, że festiwal to też dziwne ciuchy (celowo nie używam słowa modne). Przy tak dużej liczbie filmów, z tak wielu krajów przyswajam tez kolory, a nawet czasem ubranie. Nie wiem, na ile jest to głupie, ale to silniejsze ode mnie. Zwłaszcza w filmach Bollywoodskich. Kupiłam sobie po jednym z nich niebieski szal. Nie wiem, czy go jeszcze założę, ale wspomnienie przepięknych kolorów w tych filmach mam teraz też ...w szafie.

Pamiętam, że rok temu był szał na klapki japonki wśród facetów!

Szaliki czy szale drogie panie (czy panowie) są też bardzo pożyteczne w kinie. Jeśli ma się na sobie spódnice można sobie obwiązać szalem uda i podkurczyć kolana (można to zrobić też bez szalu, wiem, ale wtedy jest ryzyko tworzenia drugiego kina;-) MOżna też zwinąć w kulkę i stworzyć prowizoryczną poduszkę;-)
To by było na tyle raz dobrej cioci Zosi. Ogłaszam konkurs! Jak jeszcze można wykorzystać szalić? Odpowiedzi przesyłajcie na adres... swoich znajomych.;-)

cze67

Post 14 sie 05, 14:19

Ależ ja nic nie mam do szalików ani osób, które je noszą!!!:) Skonstatowałem tylko taki fakt. Też się cieszę, że na festiwalu nie jest szaro a kolorowo.

Suzie

Na forum od:
15 lut 05, 12:21

Post 14 sie 05, 17:26

Freak moj tez rozowy!!!

Poprostu w jednym miejscu zebralo sie duzo ludzi o podobnym guscie!

z

Na forum od:

Post 14 sie 05, 18:36

moj byl fioletowo-rozowy:>

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 15 sie 05, 11:00

szalik bardzo użyteczny jeżeli film cięzdołuje lub rozczaruje - zawsze można się powiesić

Ufo82

Na forum od:

Post 16 sie 05, 16:32

ale szalik tylko wieczorem chyba nosilyscie, bo w ciagu dnia wkinie mozna bylo sie udusic...

mrta

Post 16 sie 05, 17:04

A może one się wachlowały tymi szalikami? ;-)

Elatus

Na forum od:
12 sie 05, 8:33

Post 17 sie 05, 17:49

A ja miałam pomarańczowo-czerwony. Chronił gardło przed wpływem zimna i gorąca... ;-)
Andankakka konda kaarii
Randaka randaka randaka!!!
Achuvellam thonda kaari
Randakka randakka!!!

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 21 sie 05, 21:03

Anonymous napisał(a):szaliki to już w zeszłym sezonie królowały w Cieszynie (za przyczyną Wawy zapewne).

no ta, krakow mozna bylo poznac po granatowych beretach (mezczyzni), a poznan po obcislych niebieskich tiszertach, no i wroclaw z tymi swoimi bialymi skarpetkami

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 25 sie 05, 11:48

ta...

"Jeden koleś, co w Londynie od kilku lat żyje
Twierdzi, że w akademykach najlepiej się pije"

Anneczka

Na forum od:
23 gru 05, 20:33

Post 26 gru 05, 0:25

oj u nas w łodzi szaliki też sa wszedzie :)
rowniez na tegorocznym festiwalu filmowym Camer szaliki przewodziły i to nie tylko u kobiet :P

ja to sie wkurzam tylko na to że nagle moda sie zrobiła na arafatki... :( jak nie szaliczek to arafatka :P

no ta, krakow mozna bylo poznac po granatowych beretach (mezczyzni), a poznan po obcislych niebieskich tiszertach, no i wroclaw z tymi swoimi bialymi skarpetkami

to Łódź pewno przewodziła w arafatach :]

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 26 gru 05, 0:27

Jestem dzezi, bo juz nie trendy:>
i arafatke mam..
niach niach !!
ekhm.

Anneczka

Na forum od:
23 gru 05, 20:33