m4ro napisał(a):https://www.nowehoryzonty.pl/vod-film.s?id=11191 - "film w oryginalnej wersji językowej" - to na serio? Tzn. będą mówić po francusku i nie będzie tłumaczenia? Czyli jak ktoś nie zna francuskiego, to nie dla niego?
Seblon napisał(a):Jakie filmy planujecie obejrzeć?
aszeffel napisał(a):Tak, jeżeli filmy są pokazywane online, jest wymóg określenia ograniczeń wiekowych.
m4ro napisał(a):Seblon napisał(a):Jakie filmy planujecie obejrzeć?
Za dużo, żeby wymieniać
Na pewno dwa razy Gaspara Noe, bo te koniecznie na festiwalu. I Sang Soo Honga, wiadomo.
Największa zagadka to filmy Angeli Schanelec. Nic jej wcześniej nie widziałem i większość zametkowana na żółto. Czy jej filmy są tak tajemnicze jak te opisy?
Grzes napisał(a):W tym roku w zasadzie w całości zrezygnowałem z ostatniego bloku seansów z powodu tych manipulacji z godzinami.
damiansport1 napisał(a):Są bardzo minimalistyczne i trudne. Pełno w nich pominięć, często fabułę trzeba zbudować sobie niemal samemu. Ale ja je uwielbiam. Schanelec to jedna z lepszych reżyserek na świecie.
wks napisał(a):Wiem, że Forum Nowe Horyzonty już praktycznie umarło, a cała dawna jego aktywność przeniosła się do Fejsboga. Ponieważ drugi rok nie korzystam z konta fejsbukowego, więc tą drogą chciałbym spytać, jak będzie wyglądać rezerwacja na poszczególne seanse. W zeszłych latach (nie brałem udziału w ostatniej edycji) rezerwacja na pierwszy dzień festiwalu zaczynała się w środę o godzinie 12, a kilka dni wcześniej na stronie festiwalu były otwarte strony próbnej rezerwacji. W tym roku o tej porze nie ma o tym żadnej wzmianki na stronie festiwalowej.
m4ro napisał(a):Czy tylko ja nie rozumiem tego opisu?
https://www.nowehoryzonty.pl/vod-film.s?id=11405
Y. jest reżyserem, który przyjeżdża do pustynnej izraelskiej osady, zaproszony na pokaz i dyskusję przez Yahalom, młodą, ambitną przedstawicielkę prawicowego ministra kultury. Współpraca kręcącego politycznie zaangażowane kino artysty i urzędniczki układa się zaskakująco sympatycznie – do momentu gdy Y kobieta podsuwa Y. do podpisania pewien dokument. Spirala złości nakręca się coraz szybciej, rozmowa tych dwojga zamienia się w raperski slam zmierzający do wybuchowego finału.
mortiis2 napisał(a):wks napisał(a):Wiem, że Forum Nowe Horyzonty już praktycznie umarło, a cała dawna jego aktywność przeniosła się do Fejsboga. Ponieważ drugi rok nie korzystam z konta fejsbukowego, więc tą drogą chciałbym spytać, jak będzie wyglądać rezerwacja na poszczególne seanse. W zeszłych latach (nie brałem udziału w ostatniej edycji) rezerwacja na pierwszy dzień festiwalu zaczynała się w środę o godzinie 12, a kilka dni wcześniej na stronie festiwalu były otwarte strony próbnej rezerwacji. W tym roku o tej porze nie ma o tym żadnej wzmianki na stronie festiwalowej.
Jest informacja na stronie: https://www.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=939
"Rezerwacja miejsc na seanse odbywające się 12 sierpnia rozpocznie się również 12 sierpnia o godzinie 8:00."
wks napisał(a):do mojego loginu nie jest przypisany identyfikator pozwalający na rezerwację seansów. Jeśli dobrze rozumiem, to nie mogę dokonać rezerwacji przed uzyskaniem 8-znakowego kodu, czyli przed odebraniem karnetu. Być może jest inaczej, ale mój poziom znajomości informatyki nie pozwala na zrozumienie informacji, że w tym roku nie ma konieczności odbierania drukowanych karnetów/ akredytacji. Jakie mam szanse na dokonanie rezerwacji 12.08 2021 o godzinie 08.00?
m4ro napisał(a):wks napisał(a):do mojego loginu nie jest przypisany identyfikator pozwalający na rezerwację seansów. Jeśli dobrze rozumiem, to nie mogę dokonać rezerwacji przed uzyskaniem 8-znakowego kodu, czyli przed odebraniem karnetu. Być może jest inaczej, ale mój poziom znajomości informatyki nie pozwala na zrozumienie informacji, że w tym roku nie ma konieczności odbierania drukowanych karnetów/ akredytacji. Jakie mam szanse na dokonanie rezerwacji 12.08 2021 o godzinie 08.00?
Nie potrzeba odebierać karnetu, żeby zrobić rezerwację. Na e-mail przychodzi informacja z loginem do rezerwacji seansów - i jest to pewnie ten sam co co roku, bo pewnie niepierwszy raz masz karnet. Na moim karnecie nie ma żadnego 8-znakowego kodu.
doktor pueblo napisał(a):Napisz na pomoc@nowehoryzonty.pl, działają szybko i sprawnie.
Powinieneś był dostać na maila informację o "nowym koncie" (to ten dziwny ciąg znaków), który możesz zintegrować jednym kliknięciem ze starym kontem. U mnie nie było z tym żadnego problemu.
wks napisał(a):doktor pueblo napisał(a):Napisz na pomoc@nowehoryzonty.pl, działają szybko i sprawnie.
Powinieneś był dostać na maila informację o "nowym koncie" (to ten dziwny ciąg znaków), który możesz zintegrować jednym kliknięciem ze starym kontem. U mnie nie było z tym żadnego problemu.
Próbowałem kilkakrotnie. Najpierw pojawił sie komunikat, że nie mogę wysłać wiadomości jako wks, bo konto wks już istnieje, potem kilkakrotnie po kliknięciu "wyślij" zawiesza się system.
Minęła godzina 8.
doktor pueblo napisał(a):wks napisał(a):doktor pueblo napisał(a):Napisz na pomoc@nowehoryzonty.pl, działają szybko i sprawnie.
Próbowałem kilkakrotnie. Najpierw pojawił sie komunikat, że nie mogę wysłać wiadomości jako wks, bo konto wks już istnieje, potem kilkakrotnie po kliknięciu "wyślij" zawiesza się system.
Minęła godzina 8.
Nie rozumiem. A kto Ci każe wysyłać wiadomości przez forum NH? Nie możesz wysłać normalnego maila ze skrzynki pocztowej?
PS Dzisiaj dodatkowo przyszedł mail informacyjny z NH z wszystkimi danymi.
wks napisał(a):Nie wysyłam wiadomości przez forum, lecz przez link "pomoc"
aszeffel napisał(a):m4ro napisał(a):Oryginalny tytuł Rodzinnych ustawień to Familienaufstellung, brakuje na stronie.
oryginalny tytuł jest angielski
Powrót do 21.NH - Każdy ma swoje kino