Program muzyczny

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
Kojocik

Post 10 lut 05, 22:18

Z Trojmiasta do Cieszyna moze daleko, ale warto by sciagnac cosik stamtad. Pink Freud w zeszlym roku dotarl, to moze w tym roku Ludzie, Mordy, Kobiety z lzejszych rzeczy, mhm?
A Skalpel milo ze bedzie :)

Kojocik

Post 10 lut 05, 22:22

No koncercik Voo Voo tysz byloby mniam. Byl mlody Waglewski to moze i stary da sie zaprosic?:)
I takie marzenie scietej glowy, Neurosis... :D MHM:)

karolka

Na forum od:
31 sty 05, 14:02

Post 11 lut 05, 15:02

Donna Regina- jestem za. Bylam na ich koncrcie w ubieglym roku i nawt kupilam plyte. Bardzo przyjemny, chilloutowo lekko jazzujacy duet z Niemiec. Jestem za.

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 11 lut 05, 21:45

karolka napisał(a):Donna Regina- jestem za. Bylam na ich koncrcie w ubieglym roku i nawt kupilam plyte. Bardzo przyjemny, chilloutowo lekko jazzujacy duet z Niemiec. Jestem za.
...mam poparcie :p teraz muszą nas wysłuchać organizatorzy ;) aaa jest jeszcze jeden zespół niemiecki, który chciałbym zaproponować (znany chociażby z reklam skody octawi-jeśli nie myle?) chodzi mi o Kin czy jakoś tak, grupa jest z Berlina, byłem na ich koncercie w Poznaniu, w atmosferze starego browaru, z wizułalizacjami dali niesamowity efekt... POLECAM
P.S czekamy na odpowiedź ;)
"Finally We Are No One"

Gość

Post 12 lut 05, 12:33

widzę tutaj dużo propozycji awangardowo - psychodelicznych, z czego bardzo się cieszę, ale może by tak dla równowagi przynajmniej z jeden koncercik trochę mniej zobowiązująćej muzyki? :) myślę tu o reggae albo ska (albo jednym i drugim na raz). ostatnio pojawiło się na tej scenie kilka naprawdę solidnych zespołów. ja bym polecał prześmiewcze ragga chłopaków z 5G albo równie dowcipne, a muzycznie chyba nawet lepsze Vavamuffin. zresztą, kto powiedział, że musi być od razu cały zespół - równie dobrze można bawić się przy sound systemach, których w samej Warszawie jest co najmniej kilka naprawdę niezłych (że wymienię tylko Zjednoczenie Sound System czy wspomniana Masala).
jeśli chodzi o ska, to bardzo przyjemnie, w starym, dobrym jamajskim stylu bujają chłopaki z kapelki DeSKA, a trochę bardziej rancidowo gra świeżutki zespolik The Roosters.
po iluś tam zakręconych filmach dziennie potańcówa przy lekkiej, ale utrzymanej na wysokim poziomie jamajszczyźnie może być naprawdę zbawienna dla zdrowia psychicznego ;) dlatego też gorąco zachęcam do przynajmniej jednego czy dwóch takich koncertów.

(jeślii Szanowni Organizatorzy zechcieliby zaprosić którąś z tych kapel mógłbym z niektórymi z nich przeprowadzić wstępne rozmowy i pozytywnie je nastawić do przedsięwzięcia :) )

Mattatijjah

Na forum od:
10 lut 05, 18:09

Post 12 lut 05, 20:39

posta powyżej to pisałem ja, Jarząbek (niezalogowany)
['] - ENH Cieszyn (2002 - 2005)

... może dam szansę Wrocławowi.

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 12 lut 05, 23:40

Spokojnie, wszystko czytamy. Nie wszystkie życzenia da się spelnić. Nie wszystkie tez chcemy spelniać, ale wierzcie staramy się jak możemy. Klub jest miejscem, które musi sprostać wymaganiom większości nowohoryzontowych ludzi, bo wiekszość się tam każdego wieczoru spotyka. Mattatijjah dzieki za sugestie to ciekawe propozycje. Też myslimy, żeby coś w tym stylu bylo w tym roku w Klubie. Pierwsze klubowe propozycje juz w marcu. Dziekuje Wam za wszystkie uwagi i czekam na więcej
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

sesese

Na forum od:
29 sty 05, 11:54

Post 13 lut 05, 9:03

dorzuce do koncertowych propozycji...
Akurat
Happysad

dziekuje za uwage
pozdrawiam

kramerrr

Na forum od:
11 lut 05, 11:49

Post 13 lut 05, 11:11

Tak tak Donna Regina to ekstra propozycja ale ten zespół drugi Husky to się nazywa Kinn przez dwa nn :) tez moim zdaniem idealny na klubowy namiot :)))
P.S Dodam że też chciałbym zostać wolontariuszem :))
PLASTIC_TREE FACE_PLASTIC_TREES

drewbud

Post 13 lut 05, 15:42

Z trzeciej strony rzeczywiście nikt nikomu nie każe tam leźć. Choć w "komisariacie" pokazali się "szumiący" artyści raczej pośledniej klasy, to można było miło spędzać czas

"posledniej" klasy? mianowicie? kevin blechdom, v/vm, czy ekipe z mik musik uwazasz za slabe zestawienie? ciekawe. a jakie byloby dobre?

augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 13 lut 05, 20:38

Ja proponuje tylko wiecej bluesa...jesli mozna...
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

acephale

Post 13 lut 05, 23:46

Kevin, rzeczywiście, nie można przoczyc. Reszta słabiuchno. Sienkiewicze marnie. Dobrej klasy? - Maldoror!!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lut 05, 23:53

Augiasz dzieki za www.tramwajewcieszynie.prv.pl fantastyczna zabawa. w zyciu bym nie przypuszczal, że Gleboką jeździl tramwaj elektryczny i to w 1910 roku! Polecam wszystkim tę stronę!
Czy jest ktoś na forum, kto nie chce być wolontariuszem?
ERA NOWE HORYZONTY

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 14 lut 05, 1:33

kg napisał(a):Augiasz dzieki za www.tramwajewcieszynie.prv.pl fantastyczna zabawa. w zyciu bym nie przypuszczal, że Gleboką jeździl tramwaj elektryczny i to w 1910 roku! Polecam wszystkim tę stronę!
Czy jest ktoś na forum, kto nie chce być wolontariuszem?

Cos mi sie widzi ze nie ma tu takiej osoby:P Poza tym tu sa Ci ktorym najbardziej zalezy:P

Cieszyniak

Post 14 lut 05, 12:22

odnośnie www.tramwajecieszyn.prv.pl rzeczywiście fajna stronka, napisali, że żaden tramwaj się nie zachował do dzisiaj, a w magazynach muzeum w Cieszynie jest podobno jeden wagon... !!

pyt

Na forum od:
14 lut 05, 15:42

Post 14 lut 05, 15:44

łąkiłan :) ciekawe, słyszałem na imprezie w instytucie energetyki w wawie - połączenie disco 70/elektroniki i nie wiadomo czego albo jakakolwiek kapela tworząca muzykę elektroniczną :) a wogóle to lubię muzykę klubową...

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 14 lut 05, 15:48

kg napisał(a):Czy jest ktoś na forum, kto nie chce być wolontariuszem?

no chyba nie :D ja do tej pory nie moge odzalować tego, że w tamtym roku byłam na festiwalu tylko jeden dzień, i w tym roku tego blędu nie popełnię :)

firestarter

Post 14 lut 05, 16:01

Ja chce Come !!!!
jeśli będzie w\w zespoł to obiecuje swój wolontariat na najbliższe pare lat :)

Freak_lodz

Na forum od:

Post 14 lut 05, 16:02

A ja błagam...o genialna grupe!!!

Nocaden!!!

http://www.nocaden.sk/

I moze malo reprezenatycjna strona zrobiona przez moja kumpele i mnie:D
...ale jednak zawsze to jakies zrodlo info.

http://www.nocaden.prv.pl/

firestarter

Post 14 lut 05, 16:09

ew. jeśli Akurat będzie też nie będę narzekał :D

WanilioweNiebo

Na forum od:

Post 14 lut 05, 16:17

Nocaden tez byloby miło wkoncu live usłyszec!

husky

Na forum od:

Post 14 lut 05, 16:57

Kobiety i eM... ktoś już proponował :D i nie doczekałem się odpowiedzi czy będzie Patrisia z Huskim ?? bardzo bym chciał.. moge nawet petycje złożyć z podpisami ;) hmmm... a co z tym Berlinem:p jak ktoś był na festiwalu to może porwie Donne Regine i Kinn :>

Ciekawe zjawisko, nie płacą a wszyscy się wyrywają do pracy :D ...a do koszenia trawników latem to chętnych nie ma :p
"Finally We Are No One"

kramerrr

Na forum od:
11 lut 05, 11:49

Post 14 lut 05, 19:59

...koszeniem trawników to mogą zająć się kombajniści :D jak się wyrobią z wszystkimi trawnikami wolontariuszy to mogą wpaśc do namiotu klubowego :)
PLASTIC_TREE FACE_PLASTIC_TREES

WanilioweNiebo

Na forum od:

Post 14 lut 05, 20:47

kramerrr napisał(a):...koszeniem trawników to mogą zająć się kombajniści :D jak się wyrobią z wszystkimi trawnikami wolontariuszy to mogą wpaśc do namiotu klubowego :)

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić.

Husky uważaj z tym eM bo ktoś jest wrażliwy na jego punkcie :P

husky

Na forum od:

Post 14 lut 05, 22:51

WanilioweNiebo napisał(a):

W takim razie będę bardzo... :) jeśli tylko ktoś podpisze moją petycje o Patrisie :p
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 14 lut 05, 23:14

husky napisał(a):

W takim razie będę bardzo... :) jeśli tylko ktoś podpisze moją petycje o Patrisie :p

Własnie...chyba ze zakneblujesz wokaliste...to moge ich scierpiec...

cze67

Post 14 lut 05, 23:54

Jaromir Nohavica z przyjaciolmi. I zeby wykonali piosenki ze spektaklu Cieszynskie Niebo...

WanilioweNiebo

Na forum od:

Post 14 lut 05, 23:59

Freak_lodz napisał(a):
husky napisał(a):

Własnie...chyba ze zakneblujesz wokaliste...to moge ich scierpiec...

uderz w stół a nozyce się odezwą;P

przepraszm za priv już nie będę
I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

husky

Na forum od:

Post 15 lut 05, 10:24

eee to nie jego wina że nie umie śpiewać :D no dobra , przyjedzie zespół on nie będzie śpiewał wcale tylko freak zamiast niego :> z akcentem na lalalala :D
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 12:26

Freak_lodz napisał(a):A ja błagam...o genialna grupe!!!

Nocaden!!!

Dzieki za wskazówkę. Sprawdzamy czy da się ich ściągnąć
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 12:28

husky napisał(a):Kobiety i eM... ktoś już proponował :D i nie doczekałem się odpowiedzi czy będzie Patrisia z Huskim ?? bardzo bym chciał.. moge nawet petycje złożyć z podpisami ;) hmmm... a co z tym Berlinem:p jak ktoś był na festiwalu to może porwie Donne Regine i Kinn :>

Ciekawe zjawisko, nie płacą a wszyscy się wyrywają do pracy :D ...a do koszenia trawników latem to chętnych nie ma :p

Jaka Patrisia?
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 12:30

husky napisał(a):Kobiety i eM... ktoś już proponował :D i nie doczekałem się odpowiedzi czy będzie Patrisia z Huskim ?? bardzo bym chciał.. moge nawet petycje złożyć z podpisami ;) hmmm... a co z tym Berlinem:p jak ktoś był na festiwalu to może porwie Donne Regine i Kinn :>

Nikt nikogo pod pistoletem do wolontariowania nie zmusza.
ERA NOWE HORYZONTY

augiasz

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:03

Cieszyniak napisał(a):odnośnie www.tramwajecieszyn.prv.pl rzeczywiście fajna stronka, napisali, że żaden tramwaj się nie zachował do dzisiaj, a w magazynach muzeum w Cieszynie jest podobno jeden wagon... !!

Zastanow sie nim cokolwiek napiszesz... Strona nie jest robiona przez laikow a dodatkowo powstala przy wspolpracy Muzeum Slaska Cieszynskiego. Poza tym muzeum nie posiada tak duzych magazynow :D

augiasz

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:06

kg napisał(a):Augiasz dzieki za www.tramwajewcieszynie.prv.pl fantastyczna zabawa. w zyciu bym nie przypuszczal, że Gleboką jeździl tramwaj elektryczny i to w 1910 roku! Polecam wszystkim tę stronę!

Jezdzil przez bite 10 lat :D Dziekuje za dobre slowo i zapraszam do odwiedzin innych Uzytkownikow forum :)

A z tym bluesem jak bedzie??

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:13

Tak odwiedzajcie! to totalnie wstrząsająy material. Cieszyn byl mertopolią z tramwajami. Poza tym proponuję haslo: "Przywrócić tramwaj Cieszynom"
Blues będzie - rozmawiamy jeszcze w tej sprawie z paroma wykonawcami. Na razie moge potwierdzić Erzi Kiss która oprócz etno wykonuje tez piorunującą mieszankę rocka i bluesa
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:20

No pewnie że nikt nikogo :) Patrisia jest bardzo przemiłą osoba, jest wokalistką grupy HUSKY a w dodatku jest dj... no wiem wiem znów będą sprzeciwy :(
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:24

A teraz zajarzylem. Czy husky ma coś wspolnego z HUSKY?
ERA NOWE HORYZONTY

Freak_lodz

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:26

kg napisał(a):
Freak_lodz napisał(a):A ja błagam...o genialna grupe!!!

Nocaden!!!

Dzieki za wskazówkę. Sprawdzamy czy da się ich ściągnąć

Pewnie ze sie da...ja zaraz do Rasto napisze...i musi sie dac:D

husky

Na forum od:

Post 15 lut 05, 13:55

kg napisał(a):A teraz zajarzylem. Czy husky ma coś wspolnego z HUSKY?

A tam odrazu wspólnego... tylko przez 2 h jak będzie występowała z zespołem w namiocie to będe miał dużo wspólnego :)
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 16:37

zobaczymy nie wykluczamy
ERA NOWE HORYZONTY

Ellrof

Post 15 lut 05, 17:16

Moze w takim razie i ja cos zaproponuje... pewnie bedzie trudno z realizacja... ale muzyka niebanalna... niepowtarzalna.. wiec a noz...
Dark Sanctuary - niepowtarzalna mieszanka klimatow medieval, neoclassic...
http://www.dark-sanctuary.com/index.php

k.

Post 15 lut 05, 19:52

moje typy na muzyczną część festiwalu:
Pogodno
Korbowód - mysłowicki zespół z tradycjami, obok Myslovitz i Negatywu najlepsza muzyczna wizytówka tego miasta, zresztą można posłuchać http://www.korbowod.com/sluchaj.htm
Braty z Rakemna
Budyń

Donna Regina (popieram w 100%, super trio)
Ścianka
Pustki

Świetliki (Świetlicki na festiwalu? jak najbardziej!)
Lech Janerka (j.w.)
Snowman (bardzo dobry zespół, również polecam)
Tymon & Transistors (Tymon jako gość ze swoim nowym materiałem)

i jazz jak zawsze:
Leszek Możdżer
Tomasz Stańko
Robotobibok

może ktoś z krakowa?
Kroke
The Cracow Klezmer Band

jeśli potrzeba by czegoś do zabawy, to doskonale nadają się zespoły z pogranicza elektro i reggae:
Paprika Korps
Wszystkie Wschody Słońca

można podjąć też wysiłek ściągnięcia z zachodu kogoś z wielkich alternatywnego grania:
Luke Vibert
Zion Train
Amon Tobin
Aphex Twin
Gus Gus
Lali Puna
The Album Leaf

a i tak moim marzeniem byłby występ japońskiego Acid Mothers Temple a przede wszystkim islandzkiego Múm. no co, pomarzyć zawsze można.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 20:40

Rany K. wstrząsająco wyczerpujące. W tym roku wieczory w Klubie będą tematyczne. Braty byly w zeszlym roku. w tym raczej Pogodno. Ścianka będzie, Z jazzem trafiles w 10 trzy razy. Donna Regina być może. Tymon być może. Świetlicki - wydaje mi się że jest zawsze jak cala reszta poetów. Snowman byc może, Albo Kroke albo CKB. AMT byc może wystąpi w przyszlym roku. w tym Shibusahirazu Orchestra - 36-osobowy jazzband z dyrygentem-w Japonii prawdziwe szaleństwo. Za tydzień w glównym serwisie festiwalu maly teledysk do ściągnięcia. Dzięki za zwrócenie uwagi na Korbowód. poprzyglądamy się . O Mum i innych alternatywnych pomyslach na razie rzeczywiście tylko pomarzyć, ale my stramy się spelniac marzenia a festiwal ma dopiero 4 lata.
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 15 lut 05, 23:08

Mum... chciałbym ich usłyszeć w Cieszynie... tylko ich nawet jeśli inne zespoły miały by nie przyjechać i przez reszte wieczorów mielibyśmy słuchać muzyki z radia :]... MUM,mum... kurde smutno mi :)
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 23:14

Husky spokojnie. W Klubie masz też wypocząć. Sam zaproponowales Patrisie z Huskym i prawie mnie przekonaleś
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 15 lut 05, 23:35

a bo sentymentalny sie zrobiłem... przypomniały mi się koncerty Mum w Polsce... tak fajnie to nie było na żadnym innym koncercie :)

Słyszałem dziś w trójce nowy kawałek Huskiego "wrocław iskrzy" czy jakoś tak... widać nowa płyta się szykuje... dodam że zespół jest z Wrocławia a Patrycja robi też ponoć muzyke do przedstawień teratralnych (jeśli dobrze ją kiedyś zrozumiałem;))

...fajnie fajnie że Pati będzie
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 23:48

Oj Husky Husky czy to nie jest czasem fatal atraction? Ale jak Patrisia to tylko Huskym no wiesz z tym drugim Huskym
ERA NOWE HORYZONTY

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 16 lut 05, 11:34

właśnie miałam dorzucić coś od siebie, ale K.wyczerpał(a) już chyba wszystkie pomysły;)chociaż korci mnie, by dopisać isles (www.islesmusic.com) i september malevolence,bo miałam przyjemność być w tym roku na ich koncercie i naprawde miło się tego słucha:)ale to może tak na przyszłość,bo na ten rok pomysłów jest jak widze całkiem sporo:)

Freak_lodz

Na forum od:

Post 16 lut 05, 12:52

Ciezyniak

Post 16 lut 05, 15:11

augiasz napisał(a):
Cieszyniak napisał(a):odnośnie www.tramwajecieszyn.prv.pl rzeczywiście fajna stronka, napisali, że żaden tramwaj się nie zachował do dzisiaj, a w magazynach muzeum w Cieszynie jest podobno jeden wagon... !!

Zastanow sie nim cokolwiek napiszesz... Strona nie jest robiona przez laikow a dodatkowo powstala przy wspolpracy Muzeum Slaska Cieszynskiego. Poza tym muzeum nie posiada tak duzych magazynow :D

augiasz: spoko wyluzuj. nie twierdze, że nie jesteście profesjonalistami. stronka bardzo mi się podoba. napisałem tylko, że jest PODOBNO jest jeden tramwaj w magazynie. tak twierdzi moja babcia, która go ponoć widziała, chyba powinienem wierzyć własnej babci?? pozdrawiam w każdym razie :D[/u]

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005