18. NH - komentarze, uwagi, opinie

Filmy 18. NH - wypowiedz się!
hermanstopek

Na forum od:
29 lip 12, 1:31

Post 9 sie 18, 22:37

doktor pueblo napisał(a):
hermanstopek napisał(a):NH chyba straciły pazur, bardzo dużo filmów z festiwalowego mainstreamu, kosztem dzieł ryzykownych, czy kontrowersyjnych.

A mógłbyś podać kilka przykładów tych ryzykownych / kontrowersyjnych dzieł, które mogłyby trafić do programu, a nie trafiły?

Bardzo bym chciał, ale nie mogę, bo po prostu nie mam, aż takiego rozeznania w temacie. Z powodu natłoku różnych spraw i upośledzenia językowego ograniczam sie do imprez organizowanych przez Stowarzyszenie NH. W umieszczonym poście podzieliłem się tylko ( i to w formie ostrożnej -"chyba") moją pofestiwalową refleksją, a czy jest ona słuszna czas pokaże.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 9 sie 18, 11:38

hermanstopek napisał(a):NH chyba straciły pazur, bardzo dużo filmów z festiwalowego mainstreamu, kosztem dzieł ryzykownych, czy kontrowersyjnych.

A mógłbyś podać kilka przykładów tych ryzykownych / kontrowersyjnych dzieł, które mogłyby trafić do programu, a nie trafiły? Też wolę takie filmy od "pewniaków" i chętnie ich poszukam... ale nie wiem, czego szukać :)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 9 sie 18, 11:35

damiansport1 napisał(a):Nie wiem o czym mówisz. Było mnóstwo filmów z dużych festiwali ale też równie dużo dzieł ryzykownych i nie odkrytych. A to że frekwencja była rekordowa to chyba dobrze.

Chodzi o proporcje. Ale wiem, że trudno Ci zrozumieć, że niektórzy wyrośli z ekscytowania się filmami z Cannes i premierami filmów, które i tak wejdą niedługo do kin.

damiansport1

Na forum od:
2 sty 18, 12:04

Post 8 sie 18, 14:48

Nie wiem o czym mówisz. Było mnóstwo filmów z dużych festiwali ale też równie dużo dzieł ryzykownych i nie odkrytych. A to że frekwencja była rekordowa to chyba dobrze.

hermanstopek

Na forum od:
29 lip 12, 1:31

Post 6 sie 18, 20:01

NH chyba straciły pazur, bardzo dużo filmów z festiwalowego mainstreamu, kosztem dzieł ryzykownych, czy kontrowersyjnych. Zarysowuje sie tendencja frekwencyjnosci. Czyżby to był wynik braku głównego sponsora i próba jego pozyskania na nastepną edycję.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 6 sie 18, 14:12

Nie chciało mi się nawet próbować, bo w ten sam dzień wklikiwałem się na Godarda.

Ale w sumie nie żałuję, bo dzięki temu poszedłem na najbardziej WTF film całego festiwalu, "Atomowe serce" - polecam :P
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 3 sie 18, 23:43

Dlaczego z kranów leci gorąca woda? W DCF-ie też.
W sumie nie ma to jak gorąca woda w te mroźne lipcowe dni...

Mrozikos667 napisał(a):Szkoda, że nie mniej miejsc na "My, zwierzęta" jutro :/

I jak, udało się dostać?
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 3 sie 18, 20:46

spalone subwoofery w sali nr 9 przesterowujące basy (dzisiejszy pokaz MONUMENTY był kompletnie zepsuty) czy projektor nietrzymający ostrości w sali nr 1. kiedy kino NH doczeka się remontu sprzętu projekcyjnego?

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 3 sie 18, 7:21

m4ro napisał(a):Co reklamuje ten 2-minutowy spot "Jestem sobą, jestem tobą i mną i wszystkim..."?

Mieszkania :)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

m4ro

Na forum od:

Post 3 sie 18, 1:39

Co reklamuje ten 2-minutowy spot "Jestem sobą, jestem tobą i mną i wszystkim..."?
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 2 sie 18, 23:34

Szkoda, że nie mniej miejsc na "My, zwierzęta" jutro :/
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

m4ro

Na forum od:

Post 1 sie 18, 1:20

Temat na komentarze, uwagi, opinie, pytania dotyczące festiwalu.

Poprzednia strona

Powrót do Każdy ma swoje kino