Znamy pierwsze punkty programowe 17. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty 2017 (3-13.08):
● Nowe kino IZRAELSKIE,
● Retrospektywa: Jacques RIVETTE,
● Retrospektywa: Fred KELEMEN.
m4ro napisał(a):Mam nadzieję jednak, że będzie to więcej filmów, niż te 10 odrestaurowanych, późniejszych filmów reżysera:
http://www.imdb.com/news/ni60360946/
I że pojawią się też te starsze z początków twórczości i lat 60...
Davus napisał(a):Ale jak to: "Out 1" będzie podzielone? Liczyłem na jeden seans z prawdziwego zdarzenia! Tzn. całości za jednym zamachem! Byłoby miło. :)
Roman Gutek napisał(a):tangerine: myśleliśmy o retrospektywie Kiarostamiego, ale okazało się, że kopie większości jego filmów są w fatalnym stanie. Teraz poddawane są cyfrowej obróbce i w przyszłym roku z pewnością będziemy mogli pokazać dorobek Kiarostmiego. W Supraślu z pewnością będzie któryś z filmów tego reżysera.
Marcin Pieńkowski napisał(a):Jeśli chodzi o "Out 1" to wciąż się zastanawiamy, jak pokazać ten film. Myślę jednak, że seans ciągły to najtrudniejsza opcja - wiązałoby się to z siedzeniem w kinie od samego rana do późnego wieczora. Z niewielkimi przerwami. Nie sądzę, by wszystkim festiwalowiczom przypadło to do gustu.
Davus napisał(a):Mam nadzieję, że "Rytm serca" Campillo też będzie.(Szkoda, że się to nie nazywa u nas "120 uderzeń na minutę", ale nie można mieć wszystkiego
)
ayya napisał(a):Davus napisał(a):Mam nadzieję, że "Rytm serca" Campillo też będzie.(Szkoda, że się to nie nazywa u nas "120 uderzeń na minutę", ale nie można mieć wszystkiego
)
No właśnie też zastanawiam się, co złego było w oryginalnym tytule. "Rytm Serca" sugeruje jakiś melodramat w stylu "Filadelfii" i on faktycznie tam jest, ale w drugiej części filmu. Najpierw trzeba przetrwać przez obrazy niekończących się zebrań, dyskusji i żmudnej pracy u podstaw grupy aktywistów:)