Sprzedaż biletów 16.NH

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 lip 16, 11:29

Na stronie festiwalu i w kasie festiwalowej Kina Nowe Horyzonty ruszyła sprzedaż biletów filmowych 16.NH.

:arrow: wszystkie niezbędne informacje >
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 13 lip 16, 11:39

Strona nie działa, więc może mam czas na szybkie pytanie, zanim nie będzie biletów :p Jak to w końcu jest z tym 10+? Pisaliście, że bilety na filmy z Panoramy Gali i retrospektyw wliczają się do biletu wielokrotnego. Jednak gdy wybieram 8 biletów za 22 zł, do tego jeden za 24 i jeden za 10, zniżka nie jest naliczona. Dopiero po dodaniu dwóch innych biletów za 22 zł ceny się zmieniają, ale ani bilet za 24, ani ten za 10 nie są wliczone do biletu 10+. To jak to w końcu jest?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Mrozikos667

Na forum od:

Post 13 lip 16, 11:48

Dobra, widzę, że źle przeczytałem i Panorama Gala jednak się nie wlicza. Wybaczcie zamieszanie, aczkolwiek wciąż pozostaje pytanie o retrospektywy, które wliczać się powinny, a jednak system tego nie załapał.

EDIT: jest jeszcze ciekawiej - gdy w koszyku są dwa bilety za 10 i osiem za 22, zniżka się nie nalicza. Gdy w koszyku jest dziewięć biletów za 22 i jeden za 10 - voila, zniżka. Ja już nic nie rozumiem.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 13 lip 16, 12:28

Mrozikos667 napisał(a):Dobra, widzę, że źle przeczytałem i Panorama Gala jednak się nie wlicza. Wybaczcie zamieszanie, aczkolwiek wciąż pozostaje pytanie o retrospektywy, które wliczać się powinny, a jednak system tego nie załapał.

EDIT: jest jeszcze ciekawiej - gdy w koszyku są dwa bilety za 10 i osiem za 22, zniżka się nie nalicza. Gdy w koszyku jest dziewięć biletów za 22 i jeden za 10 - voila, zniżka. Ja już nic nie rozumiem.

Strona działała od godz. 12:17.

Taka sytuacja, że w koszyku masz dwa bilety za 10 zł i osiem za 22 zł i nie masz zniżki - na pewno jest prawidłowa i ma bardzo proste wyjaśnienie. Wystarczy, że masz jakieś seanse nakładające się, w tym samym bloku godzinowym.
Albo dodasz dwa razy ten sam seans. To nie tylko rodzaj biletu decyduje o zniżce, ale także godzina seansu i zestawienie seansów w koszyku.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 13 lip 16, 15:10

Obawiam się, że strona wysypywała się jeszcze długo po 12:17 ;) Około 13 dostałem MMS (bo te bilety to nie dla mnie) z bardzo dziwnym błędem, jaki wyskoczył przy finalizacji zamówienia.

Natomiast co do samych biletów - jasne, że to, co opisałaś, jest prawidłowe. Jak wspomniałem, to nie ja kupowałem bilety, więc jestem tylko pośrednikiem od zadawania pytań ;) Możliwe więc, że faktycznie w zamówieniu były dwa bilety na tę samą godzinę, a ja zapomniałem o to spytać. No nic, dzięki za wyjaśnienie!

Davus

Na forum od:
13 sie 15, 13:44

Post 13 lip 16, 17:43

Ja też kupiłem to, co chciałem kupić (w ramach 20+ i nie tylko), ale zastanawiam się, co by było, gdyby w trakcie festiwalu naszła mnie ochota dokupić bilet na coś, na co w ramach 20+ obowiązują zniżki: musiałbym zapłacić pełną cenę, czy za okazaniem jakiegoś biletu z nadrukiem "20+" mógłbym go nabyć ze zniżką? :)

ratatuj89

Na forum od:
10 mar 14, 18:56

Post 13 lip 16, 18:30

Mam takie pytanie dotyczące filmów Julieta i Komuna. Mam karnet i po najechaniu na koszyk przy każdym z seansów pojawia się informacja: "nie potrzebujesz biletu". Natomiast przy tych dwóch wyżej wymienionych tytułach koszyki są różowe i pojawia się napis: "wstaw bilet do koszyka" i ikonka koszyka jest różowa a nie szara. Czy to oznacza, że dla posiadaczy karnetów nie będzie miejsc do rezerwacji na te dwa tytuły?

ratatuj89

Na forum od:
10 mar 14, 18:56

Post 13 lip 16, 18:33

Poprawka. Tak jest z każdym tytułem z sekcji Panorama Gala.

bienio

Na forum od:
27 lis 13, 23:34

Post 13 lip 16, 19:46

Davus niestety nie, wg informacji umieszczonych na stronie:

Po złożeniu zamówienia na bilet wielokrotny, bilety kupowane w następnym zamówieniu będą w cenie normalnej, chyba, że ponownie zostanie zamówionych więcej niż 10 lub 20 biletów (tj. kolejny bilet wielokrotny).

alicia
NH Obsługa Widza

Na forum od:
10 kwi 15, 8:26

Post 14 lip 16, 9:23

ratatuj89 napisał(a):Poprawka. Tak jest z każdym tytułem z sekcji Panorama Gala.

rezerwacje online obowiązują na wszystkie pokazy, również na seanse w cyklu Panorama Gala :)

pozdrawiam
Alicja Kowalska

Davus

Na forum od:

Post 14 lip 16, 9:52

bienio napisał(a):Davus niestety nie, wg informacji umieszczonych na stronie:

Po złożeniu zamówienia na bilet wielokrotny, bilety kupowane w następnym zamówieniu będą w cenie normalnej, chyba, że ponownie zostanie zamówionych więcej niż 10 lub 20 biletów (tj. kolejny bilet wielokrotny).

Cóż, tego się spodziewałem, ale to trochę nie w porządku. W końcu i tak kupujemy te bilety online przez nasze konta (a przynajmniej część z nas tak robi - reszta mogłaby tak robić :P ) - naprawdę tak trudno 'utrzymać' te zniżki dla poszczególnych kont przez cały czas trwania sprzedaży biletów? (No dobra, sam sobie odpowiem: trudno nie jest - po prostu brakuje dobrej woli ze strony organizatorów.)

Ostatecznie kupiłem 25 biletów (w tym 4 z Panoramy-Gali) i zapłaciłem ponad 60 zł więcej niż wydałbym na karnet (z którym obejrzałbym - jak zwykle - ponad 40 filmów). Więc wciąż trudno mi się pogodzić z tym, że w tym roku karnety zniknęły bardzo szybko - i wciąż trudno mi uwierzyć w to, że było ich tyle co w poprzednich latach.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 14 lip 16, 23:41

Davus napisał(a):Cóż, tego się spodziewałem, ale to trochę nie w porządku. W końcu i tak kupujemy te bilety online przez nasze konta (a przynajmniej część z nas tak robi - reszta mogłaby tak robić :P ) - naprawdę tak trudno 'utrzymać' te zniżki dla poszczególnych kont przez cały czas trwania sprzedaży biletów? (No dobra, sam sobie odpowiem: trudno nie jest - po prostu brakuje dobrej woli ze strony organizatorów.)

Davus, być może z Twojego punktu widzenia rzeczywiście wygląda to tak prosto, ale nie rozumiem, dlaczego zakładasz brak dobrej woli ze strony organizatorów. Zwróć uwagę, że każde zgłoszenie od użytkowników na tym forum jest rozpatrywane, a wszystkie pomysły brane pod uwagę a często realizowane.

Algorytm naliczania zniżek jest bardzo skomplikowany - musi on rozwiązywać różne przypadki, np. nakładające się seanse, dodawanie biletów, a potem usuwanie w różnych konfiguracjach, uwzględniać różne wyjątki, ceny, a także rabaty, których mamy trzy rodzaje (T-Mobile, Urbancard, Karta Przyjaciela) itd. Algorytm działa w obrębie jednego koszyka, jego kod ma, wierz mi lub nie, setki linii.

Skonstruowanie algorytmu, który działałby na wszystkich zamówieniach użytkownika byłoby zdecydowanie trudniejsze, o ile możliwe. Wyobraź sobie prosty przypadek, że ktoś składa zamówienie na 10 biletów, ze zniżką, a potem składa kolejne, na które zgodnie z oczekiwaniem zniżka się nalicza, po czym anuluje to pierwsze. System miałbym przeliczać automatycznie drugie zamówienie? Nie jest to do końca zgodne w prawem, bo złożenie zamówienia jest chronioną prawnie transakcją, umową między nami a widzem.
Nie sądzę więc, żebyśmy zdecydowali się iść w tą stronę.

Davus

Na forum od:

Post 15 lip 16, 11:35

Strator napisał(a):
Davus napisał(a):Cóż, tego się spodziewałem, ale to trochę nie w porządku. W końcu i tak kupujemy te bilety online przez nasze konta (a przynajmniej część z nas tak robi - reszta mogłaby tak robić :P ) - naprawdę tak trudno 'utrzymać' te zniżki dla poszczególnych kont przez cały czas trwania sprzedaży biletów? (No dobra, sam sobie odpowiem: trudno nie jest - po prostu brakuje dobrej woli ze strony organizatorów.)

Davus, być może z Twojego punktu widzenia rzeczywiście wygląda to tak prosto, ale nie rozumiem, dlaczego zakładasz brak dobrej woli ze strony organizatorów. Zwróć uwagę, że każde zgłoszenie od użytkowników na tym forum jest rozpatrywane, a wszystkie pomysły brane pod uwagę a często realizowane.

Algorytm naliczania zniżek jest bardzo skomplikowany - musi on rozwiązywać różne przypadki, np. nakładające się seanse, dodawanie biletów, a potem usuwanie w różnych konfiguracjach, uwzględniać różne wyjątki, ceny, a także rabaty, których mamy trzy rodzaje (T-Mobile, Urbancard, Karta Przyjaciela) itd. Algorytm działa w obrębie jednego koszyka, jego kod ma, wierz mi lub nie, setki linii.

Skonstruowanie algorytmu, który działałby na wszystkich zamówieniach użytkownika byłoby zdecydowanie trudniejsze, o ile możliwe. Wyobraź sobie prosty przypadek, że ktoś składa zamówienie na 10 biletów, ze zniżką, a potem składa kolejne, na które zgodnie z oczekiwaniem zniżka się nalicza, po czym anuluje to pierwsze. System miałbym przeliczać automatycznie drugie zamówienie? Nie jest to do końca zgodne w prawem, bo złożenie zamówienia jest chronioną prawnie transakcją, umową między nami a widzem.
Nie sądzę więc, żebyśmy zdecydowali się iść w tą stronę.

Transakcje zakończone to transakcje zakończone. Oczywiście może być tak, że ktoś kupuje 9 biletów - więc nie ma zniżki. Potem dokupuje dziesiąty, więc nagle ma zniżkę na te wcześniejsze, a teoretycznie może nawet nie musi płacić za 10 bilet - ba, może nawet organizator powinien mu teraz coś zwrócić za nadpłatę za wcześniejsze bilety... Oczywiście dziwna sytuacja.
Ale jeśli ktoś kupuje ponad 10 biletów - i ma zniżkę od początku - to już problemu nie widzę żadnego. Zresztą wystarczyłoby dodać punkt regulaminu, że Nowe Horyzonty nie zwracają kasy za już zakupione bilety - i po krzyku. Ale na dalsze naliczają zniżkę wynikającą z ilości zakupionych biletów.
Pozostaje kwestia 'zapamiętania' historii zakupów, a to nie jest niewykonalne.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 16 lip 16, 17:46

Mam karnet i właśnie zauważyłem, że w przypadku filmów z sekcji Panorama Gala, oraz Mistrzowie Kina Europejskiego ikonki z koszykiem do zakupów nie są nieaktywne, jak w przypadku pozostałych filmów, a po ich najechaniu pojawia się komunikat: "Wstaw do koszyka". Co to ma oznaczać? Czy karnet nie obejmuje wejścia na te filmy?!
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 lip 16, 18:00

doktor pueblo: nie wiem co oznacza ten komunikat (to pytanie techniczne), ale posiadając karnet możesz rezerwować miejsca na wszystkie festiwalowe pokazy, z wyłączeniem River of Fundament oraz opery Zagubiona autostrada.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

eMWu

Na forum od:
25 paź 05, 23:33

Post 16 lip 16, 18:12

Wracam na festiwal po 8 latach!!! To będzie moja 4 edycja, 2 wrocławska. Co prawda będę tylko kilka dni, ale i tak strasznie się cieszę!

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 17 lip 16, 13:21

doktor pueblo napisał(a):Mam karnet i właśnie zauważyłem, że w przypadku filmów z sekcji Panorama Gala, oraz Mistrzowie Kina Europejskiego ikonki z koszykiem do zakupów nie są nieaktywne, jak w przypadku pozostałych filmów, a po ich najechaniu pojawia się komunikat: "Wstaw do koszyka". Co to ma oznaczać? Czy karnet nie obejmuje wejścia na te filmy?!

No to trochę dziwne. Ja z kontem karnetowym mogę kupić bilety na filmy z sekcji
    otwarcie
    pokazy specjalne
    panorama gala
    mistrzowie kina (wszystkie)
    retrospektywa
    kino baskijskie
    shakespeare
    sezon
A na pozostałe nie.
O co chodzi? :o
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 17 lip 16, 14:59

m4ro: posiadając karnet możesz rezerwować miejsca na wszystkie festiwalowe pokazy, z wyłączeniem River of Fundament oraz opery Zagubiona autostrada, na które możesz kupić, jako posiadacz karnetu, ulgowe bilety.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

m4ro

Na forum od:

Post 17 lip 16, 17:54

Ja wiem, że mogę rezerwować na filmy mając karnet, ale mimo to, wygląda to na jakiś błąd. Jeśli chciałbym kupić dla kogoś bilety, to mogę tylko na niektóre sekcje (np. można kupić na filmy z panoramy gali, ale nie można na filmy krótkmometrażowe).
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 17 lip 16, 19:40

Dzięki za zwrócenie uwagi na tą nieścisłość, masz rację, nie powinieneś móc kupować biletów na filmy z konta, którego będziesz używał do rezerwacji. Możesz za to kupić ze zniżką bilety na koncerty! Już to ustawiliśmy tak jak trzeba.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 17 lip 16, 19:58

doktor pueblo napisał(a):Mam karnet i właśnie zauważyłem, że w przypadku filmów z sekcji Panorama Gala, oraz Mistrzowie Kina Europejskiego ikonki z koszykiem do zakupów nie są nieaktywne, jak w przypadku pozostałych filmów, a po ich najechaniu pojawia się komunikat: "Wstaw do koszyka". Co to ma oznaczać? Czy karnet nie obejmuje wejścia na te filmy?!

To ta sama nieścisłość, na którą przed chwilą odpowiedziałem m4ro i już ją usunęliśmy, żeby nie niepokoiła.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 17 lip 16, 21:05

Davus napisał(a):Więc wciąż trudno mi się pogodzić z tym, że w tym roku karnety zniknęły bardzo szybko - i wciąż trudno mi uwierzyć w to, że było ich tyle co w poprzednich latach.

Wręcz nie powinieneś w to wierzyć:
Załączniki
NH.jpg

Davus

Na forum od:

Post 18 lip 16, 6:18

Mrozikos667 napisał(a):
Davus napisał(a):Więc wciąż trudno mi się pogodzić z tym, że w tym roku karnety zniknęły bardzo szybko - i wciąż trudno mi uwierzyć w to, że było ich tyle co w poprzednich latach.

Jestem zszokowany. :(
Tzn.: z jednej strony zupełnie mi się to nie podoba (w stosunku do stałych bywalców jest to bardzo nie fair), ale z drugiej: mam nadzieję, że to tylko dlatego, że mamy w tym roku Europejską Stolicę Kultury i Nowe Horyzonty liczą na większy zarobek z biletów - bo równie dobrze mniejsza ilość karnetów i droższe bilety w Panoramie-Gali mogą świadczyć o problemach finansowych festiwalu.

krysiron

Na forum od:
18 lip 15, 16:28

Post 18 lip 16, 9:31

W zeszłym roku trochę narzekałem, że sprzedano zbyt dużo karnetów w stosunku do liczby dostępnych miejsc dla karnetowiczów, przez co w niektórych blokach zostawały jeden seans z wolnymi kilkunastoma miejsca (i było to krótkometrażówki lub Gomez) a resztą była zajęta.
Myślałem jednak, że inaczej zostanie ten problem rozwiązany np. większą liczbą miejsc dla karnetów a mniejszą dla biletów lub powrotem Multikina.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 lip 16, 11:07

Davus napisał(a):
Tzn.: z jednej strony zupełnie mi się to nie podoba (w stosunku do stałych bywalców jest to bardzo nie fair), ale z drugiej: mam nadzieję, że to tylko dlatego, że mamy w tym roku Europejską Stolicę Kultury i Nowe Horyzonty liczą na większy zarobek z biletów - bo równie dobrze mniejsza ilość karnetów i droższe bilety w Panoramie-Gali mogą świadczyć o problemach finansowych festiwalu.

A ja myślałem, że jak będzie ESK to będzie więcej pieniędzy, a więc nie wiązałbym tego z problemami finansowymi, raczej biurokratycznymi... Co do karnetów to można było podnieść cenę zamiast ograniczać...

doktor pueblo

Na forum od:

Post 18 lip 16, 13:06

Najbardziej bulwersujące jest to, że w wersji anglojęzycznej było ostrzeżenie dla widzów o mniejszej liczbie karnetów, a wersji polskojęzycznej nie było. Jako realista sądzę, że wynika to z bałaganu. Jako ekonomista powiem jednak, że z ekonomicznego punktu widzenia ma to zapewne sens: widzowie zagraniczni mają bardziej elastyczny popyt (nie opłaca im się przyjechać na kilka seansów, więc zależy im na karnecie), natomiast polscy fani festiwalu przyjadą tak czy siak, najwyżej ponarzekają na forum, ale pieniądze wydadzą...

Davus

Na forum od:

Post 18 lip 16, 16:54

doktor pueblo napisał(a):Najbardziej bulwersujące jest to, że w wersji anglojęzycznej było ostrzeżenie dla widzów o mniejszej liczbie karnetów, a wersji polskojęzycznej nie było.

No tak, to też jest oczywiście skandal. Tzn.: jeśli to prawda, bo zaglądam teraz na anglojęzyczny FAQ o karnetach i tego nie widzę:
http://www.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941
Usunięto?
W każdym razie na polskim na pewno nic nigdy nie było, bo by mnie to popchnęło do szybszego zakupu. :)

Generalnie: bardzo niepoważna sprawa.

bienio

Na forum od:
27 lis 13, 23:34

Post 18 lip 16, 17:53

Niestety prawda, wystarczy sprawdzić kopię strony

http://webcache.googleusercontent.com/s ... oid-om-lge

Dla mnie usuwanie fragmentów że strony jest dziecinne. Irytuje tym bardziej że jestem prawie 200zl w plecy, przez to że karnety tak szybko się wyprzedały.

eh.

Post 18 lip 16, 18:21

[quote="tangerine"]A ja myślałem, że jak będzie ESK to będzie więcej pieniędzy[/quote]

Każdy myślał, że będzie więcej pieniędzy, że będą ciekawsze i fajniejsze filmy a nie mniej karnetów, specjalna sekcja z superdrogimi filmami które później i tak będą w kinach no i pełno mainstream'u w pozostałych miejscach, kosztem okrojonego konkursu.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 18 lip 16, 19:15

Narzekanie na okrojenie konkursu jest nieco dziwne, jeśli wziąć pod uwagę, że na ostatnich edycjach było mnóstwo narzekania na poziom tej sekcji :P

eh.

Post 18 lip 16, 19:38

Konkurs zawsze lepszy od filmów które do końca roku będą w większości na dvd/itunes.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 19 lip 16, 8:10

Również poległem na wyczerpaniu puli karnetów, ale bez przesady, skończyły się dopiero w maju i obwiniam wyłącznie siebie, moim zdaniem ewentualnie ich sprzedaż rozpoczęto nieco za wcześnie (wcześniej niż w poprzednich latach).

Davus

Na forum od:

Post 19 lip 16, 8:20

paNMieczyslaw napisał(a):Również poległem na wyczerpaniu puli karnetów, ale bez przesady, skończyły się dopiero w maju i obwiniam wyłącznie siebie, moim zdaniem ewentualnie ich sprzedaż rozpoczęto nieco za wcześnie (wcześniej niż w poprzednich latach).

Mniejsza o czas sprzedaży: można było ostrzec ludzi także na polskiej wersji strony, że karnetów jest mniej niż zwykle.

Ja wydałem już ok. 100 zł więcej niż wydałbym na karnet, a i tak obejrzę ok. 15 filmów mniej niż zobaczyłbym z karnetem. Więc trudno się nie denerwować.

Z drugiej strony: skoro karnetów było mniej to totalnie nie rozumiem rozpoczęcia sprzedaży już na początku lutego (chyba miesiąc wcześniej niż zwykle). Mniej karnetów, więcej czasu na ich sprzedaż - bezsens.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 19 lip 16, 10:18

bienio napisał(a):Niestety prawda, wystarczy sprawdzić kopię strony
http://webcache.googleusercontent.com/s ... oid-om-lge
Dla mnie usuwanie fragmentów że strony jest dziecinne. Irytuje tym bardziej że jestem prawie 200zl w plecy, przez to że karnety tak szybko się wyprzedały.

Davus napisał(a):Mniejsza o czas sprzedaży: można było ostrzec ludzi także na polskiej wersji strony, że karnetów jest mniej niż zwykle.

Mrozikos667 napisał(a):

Drodzy Państwo, zrobiliśmy małe śledztwo skąd w wersji angielskiej wzięła się informacja o ograniczeniu puli karnetów. Otóż okazuje się, że taka informacja była w tym FAQ od.. pięciu lat. Rzeczywiście 5 lat temu ograniczona została pula karnetów i po prostu przy aktualizacji FAQ w wersji angielskiej, z powodu nieuważności i niedokładności, przez 5 lata zapominaliśmy usunąć tego jednego zdania.

Zobaczcie w archiwum, taka informacja była tam roku temu:
http://15mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941&lang=en
dwa lata temu:
http://14mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941&lang=en
trzy lata temu:
http://13mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941&lang=en
cztery lata temu:
http://12mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941&lang=en
a nawet pięć lat temu:
http://11mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=941&lang=en

Tak więc absolutnie nie było intencji informowania o czymś czytelników strony anglojęzycznej, a nie informowania o tym czytelników wersji polskiej. Karnety w tym roku po prostu szybko się sprzedały.

Davus

Na forum od:

Post 19 lip 16, 10:29

Strator napisał(a):Drodzy Państwo, zrobiliśmy małe śledztwo skąd w wersji angielskiej wzięła się informacja o ograniczeniu puli karnetów. Otóż okazuje się, że taka informacja była w tym FAQ od.. pięciu lat. Rzeczywiście 5 lat temu ograniczona została pula karnetów i po prostu przy aktualizacji FAQ w wersji angielskiej, z powodu nieuważności i niedokładności, przez 5 lata zapominaliśmy usunąć tego jednego zdania.

dwa lata temu:
trzy lata temu:
cztery lata temu:
a nawet pięć lat temu:

Tak więc absolutnie nie było intencji informowania o czymś czytelników strony anglojęzycznej, a nie informowania o tym czytelników wersji polskiej. Karnety w tym roku po prostu szybko się sprzedały.

Za to na wersji polskiej sprzed 5 lat nie ma o tym żadnej wzmianki :P :
http://11mff.nowehoryzonty.pl/artykul.do?lang=pl&id=941

Whatever. Może i sprzedały się 'szybko'. Chcę w to wierzyć, choć łatwe to nie jest. :P

Mrozikos667

Na forum od:

Post 19 lip 16, 23:43

Wow, jakie śledztwo ;) W sumie dobrze wiedzieć, że tak to było, bez podtekstów i innych takich.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 19 lip 16, 23:50

Jak mówiłem - bałagan ;)

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 20 lip 16, 23:49

Strator napisał(a):Drodzy Państwo, zrobiliśmy małe śledztwo skąd w wersji angielskiej wzięła się informacja o ograniczeniu puli karnetów. Otóż okazuje się, że taka informacja była w tym FAQ od.. pięciu lat. Rzeczywiście 5 lat temu ograniczona została pula karnetów i po prostu przy aktualizacji FAQ w wersji angielskiej, z powodu nieuważności i niedokładności, przez 5 lata zapominaliśmy usunąć tego jednego zdania.

dwa lata temu:
trzy lata temu:
cztery lata temu:
a nawet pięć lat temu:

Fajnie, że komuś się chciało to wyjaśniać, cieszy takie podejście do karnetowiczów...
A pojawiające się narzekania to tylko znak, że więcej osób by chciało przyjechać na cały festiwal i uczestniczyć w nim maksymalnie, jak to tylko możliwe.

Zastanawiam się nad przyszłością i mam kilka pomysłów:
- moglibyście pomyśleć o zrobieniu czegoś w rodzaju licznika - ile karnetów jeszcze zostało do kupienia (wiem, wiem, pewnie nierealne... ale tak swoją drogą - bardzo mnie ciekawi jakiego rzędu liczbę karnetów sprzedaliście w tym roku);
- mogłaby się po prostu na stronie pojawić informacja, że "już połowa karnetów zeszła" albo że "już się kończą" - cokolwiek to by znaczyło;
- tego typu informację można by wysłać mailowo do osób, które w latach wcześniejszych wykupywały karnety - to imho byłaby opcja najlepsza (jeśli wymagana byłaby do tego zgoda na otrzymywanie informacji, to idę o zakład, że 99% osób by taką zgodę wyraziło);
- moglibyście też wrzucić na forum info, że karnety się kończą - byłoby to jakieś docenienie ekipy właśnie z forum.

No ale to oczywiście wszystko pomysły na przyszłość.
--
Jakub Dziewit

m4ro

Na forum od:

Post 21 lip 16, 15:08

modrzef napisał(a):Zastanawiam się nad przyszłością i mam kilka pomysłów:
- moglibyście pomyśleć o zrobieniu czegoś w rodzaju licznika - ile karnetów jeszcze zostało do kupienia (wiem, wiem, pewnie nierealne... ale tak swoją drogą - bardzo mnie ciekawi jakiego rzędu liczbę karnetów sprzedaliście w tym roku);
- mogłaby się po prostu na stronie pojawić informacja, że "już połowa karnetów zeszła" albo że "już się kończą" - cokolwiek to by znaczyło;
- tego typu informację można by wysłać mailowo do osób, które w latach wcześniejszych wykupywały karnety - to imho byłaby opcja najlepsza (jeśli wymagana byłaby do tego zgoda na otrzymywanie informacji, to idę o zakład, że 99% osób by taką zgodę wyraziło);
- moglibyście też wrzucić na forum info, że karnety się kończą - byłoby to jakieś docenienie ekipy właśnie z forum.

No ale to oczywiście wszystko pomysły na przyszłość.

Ja mam jeszcze piąty pomysł:
- Nie zwlekać z kupnem karnetu, tylko kupić od razu.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 21 lip 16, 15:49

m4ro napisał(a):- Nie zwlekać z kupnem karnetu, tylko kupić od razu.

Błyskotliwie, ale nie każdy festiwalowicz to młodzieniec bez zobowiązań, który 8 lutego wie, że pół roku później pojedzie gdzieś na tydzień, czy 10 dni.

Praca, rodzina, druga połówka, nie zawsze da się całe życie ustawić pod festiwal. W maju i czerwcu taką decyzję podjąć dużo łatwiej. Do tego dochodzą finanse, cena karnetu i rozpoczęcie ich sprzedaży są ogłaszane niemal tuż przed startem, dla mnie i dla Ciebie 350 to może nie być problem, ale dla wielu jest.

Ponadto bardzo często sprzedaż karnetów otwiera rezerwowanie noclegów i to się wszystko potem nakręca. Jak tak dalej pójdzie, to za parę lat trzeba będzie się decydować w sierpniu poprzedniego roku.

m4ro

Na forum od:

Post 22 lip 16, 7:24

Ja rozumiem, że dla niektórych osób może tak być jak napisałeś, ale to jest trochę w sprzeczności z tym co napisał modrzef:
modrzef napisał(a):moglibyście też wrzucić na forum info, że karnety się kończą

bo jeśli odkładanie kupna wynika z tych powodów, o których napisałeś, to co zmieni to, że pojawi się np. informacja na początku marca "zostało jeszcze 10 karnetów", skoro wtedy jeszcze nie wie czy pojedzie na festiwal?

Tanie bilety na samolot też kupuje się z dużym wyprzedzeniem, a jak ktoś chce lecieć w ostatniej chwili, to też może, tylko 10 razy drożej...

Davus

Na forum od:

Post 22 lip 16, 9:48

m4ro napisał(a):Ja rozumiem, że dla niektórych osób może tak być jak napisałeś, ale to jest trochę w sprzeczności z tym co napisał modrzef:
modrzef napisał(a):moglibyście też wrzucić na forum info, że karnety się kończą

bo jeśli odkładanie kupna wynika z tych powodów, o których napisałeś, to co zmieni to, że pojawi się np. informacja na początku marca "zostało jeszcze 10 karnetów", skoro wtedy jeszcze nie wie czy pojedzie na festiwal?

Przyjmijmy, że na początku marca taka informacja się nie pojawi. :)
Jeszcze nigdy karnety nie wyprzedały się przed połową maja.
PaNMieczyslaw ma oczywiście rację. Trudno w lutym planować lipiec.
Już pomijam, że w lutym nie ma jeszcze nawet programu Cannes, Berlin dopiero trwa albo właśnie się zakończył itp. itd., więc totalnie nie wiadomo na co można liczyć na NH: oczywiście można kupić karnet totalnie 'w ciemno' - tylko dlaczego ktoś miałby robić coś takiego? :P
Ostatnio edytowano 22 lip 16, 14:05 przez Davus, łącznie edytowano 1 raz

doktor pueblo

Na forum od:

Post 22 lip 16, 13:35

Rozumiem, że fajnie sobie publicznie poszlochać, ale im dłużej to trwa, tym bardziej zaczyna się robić żenujące. Załóżcie może wątek "Nie kupiłem karnetu i cały świat jest temu winny" i kontynuujcie tam.

Davus

Na forum od:

Post 22 lip 16, 14:20

doktor pueblo napisał(a):Rozumiem, że fajnie sobie publicznie poszlochać, ale im dłużej to trwa, tym bardziej zaczyna się robić żenujące. Załóżcie może wątek "Nie kupiłem karnetu i cały świat jest temu winny" i kontynuujcie tam.

Wolimy tutaj, ale dzięki za radę. :P

m4ro

Na forum od:

Post 23 lip 16, 7:49

Davus napisał(a):oczywiście można kupić karnet totalnie 'w ciemno' - tylko dlaczego ktoś miałby robić coś takiego? :P

Bo zawsze jest na tyle dużo filmów do oglądania, że opłaca się go kupić w ciemno.
Karnet opłaca się już przy 22 filmach.

DML

Post 24 lip 16, 21:55

Ja sprzedaje bilety: After the Storm, rezyser Koreeda (27th), Sieranevada, rezyser Puiu (28th), I, Daniel Blake, rezyser Loach (29th). Daj mi list jesli chcesz bilety. Pozdrawiam, Dominic

DML

Post 24 lip 16, 21:59

[quote="DML"]Ja sprzedaje bilety: After the Storm, rezyser Koreeda (27th), Sieranevada, rezyser Puiu (28th), I, Daniel Blake, rezyser Loach (29th). Daj mi list jesli chcesz bilety. Pozdrawiam, Dominic[/quote]

Email: whereisthefriend@gmail.com

SailorRipley

Post 24 lip 16, 22:21

Nie wierzę, że nie ma biletów na Ah-ga-ssi :( Powinno być więcej seansów tego filmu. Niepotrzebni zwlekałem, bo chciałem jechać na ten piątkowy. Co za zonk.

justynka274

Post 25 lip 16, 11:05

Dzień dobry. Mam bilet do sprzedania na służącą na 29 lipca 12.45 telefon 509988067

Powrót do Koridorius